Strâns uniţi în jurul infractorilor

• publicat la: 21 mai 2015
Strâns uniţi în jurul infractorilor

În spaţiul public circulă un document copy-paste răspândit de cel puţin două dintre organizaţiile judeţene ale tineretului PSD (Satu Mare şi Maramureş), în care se deplânge situaţia infractorului Liviu Dragnea, după condamnarea acestuia de către instanţă. Acest fapt n-ar trebui să ne mire, preşedintele PSD Victor Ponta este personajul care a consacrat plagiatul ca fiind cea mai scurtă şi sigură cale de a reuşi profesional.

În ,, mândra” tradiţie a seniorilor, micii plagiatori sătmăreni comentează senini decizia unei instanţe, punând la îndoială integritatea sistemului judiciar românesc, răspândesc cifre mincinoase luate direct din emisiunile Antenei 3 privind Referendumul din 2012, fac declaraţii iresponsabile de solidaritate cu cel care a dus, morţii” la vot în judeţul fruntaş Teleorman. Evident pentru toată lumea, întreaga jelanie este o manipulare ieftină. Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru că a existat referendum (procedura democratică prevăzuta de Constituție) şi nici pentru că a îndemnat lumea să iasă la vot ( aşa cum nu a fost condamnat cineva care a îndemnat lumea să stea acasă). Dragnea a fost condamnat pentru că a contribuit la falsificarea listelor de prezenţă şi a introdus buletine de vot în urnă!

Lipsa discernământului propriu şi acest spirit de turmă din atitudinea liderilor tineretului PSD compromit iremediabil doctrina social-democrată modernă, aducând tot mai mult cu metehnele comunismului. Mai mult ca sigur, cei care se semnează sub acest text ruşinos sunt cei care într-un spectacol de prost gust au ţinut în mâini pancarte cu literele cuvântului PONTA la intrarea în municipiul  Satu Mare, cu ocazia vizitei acestuia. Un spectacol ceauşist penibil, ca şi acest partizanat cu un lider compromis total din punct de vedere politic şi moral. Citim din comunicat şi aflăm că infractorul Dragnea care n-a pus morţii să voteze în Teleorman, ci ,,i-a indemnat la vot”   e un luptător pentru democraţie, iar pesediştii care au manipulat şi mituit sunt un fel de sfinţi care ,,au avut de pătimit , de pe urma manifestării crezurilor lor politice”. E greu de intuit resortul care te determină să scrii astfel de inepţii: disciplina de partid, slugărnicia pentru şeful ierarhic sau doar conştientizarea tristă a faptului că îţi lipsesc orice fel de competenţe capabile să te facă să supravieţuieşti înafara politicului ?? Categoric, aceste atribute nu vor caracteriza noua clasă politică pe care românii o aşteaptă, cu ardoare, de prea mult timp.

Avem în faţa noastră un an preelectoral, iar perspectiva nerespectării legii devine tot mai sumbră pentru cei care s-au obişnuit să rămână nepedepsiţi. În opinia mea, noua clasă politică nu înseamnă o generaţie mai tânără cu aceleaşi defecte, ci una formată din politicieni cinstiţi şi care nu fac zid de apărare în jurul infractorilor, oricâte eforturi s-ar depune pentru transformarea acestora în binefăcători ai neamului.

Copreşedinte TNL Satu Mare

ADRIAN COZMA

Lasati un comentariu