136 de contestaţii în judeţ la Evaluarea Naţională

• publicat la: 27 iunie 2015
136 de contestaţii în judeţ la Evaluarea Naţională

Rezultatele examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a s-au afișat la centrele de examen și sunt postate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare www.satmar.ro. Din totalul de 2.758 candidați înscriși, au fost prezenți 2.652, din care 2.035 sunt cu medii peste 5, în procent de 76,73%. Ponderea elevilor care au obținut medii peste 5 este mai mare cu 11,31% decât la Evaluarea Națională 2014, când procentul a fost de 65,42%.

Un număr de 12 candidați au obținut media 10:

Branisteanu Bogdan Ciprian – Școala Gimnazială “Mircea Eliade” Satu Mare

Dragos Karina Kitty – Școala Gimnazială “Mircea Eliade” Satu Mare

Gherasin Adrienne – Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” Satu Mare

Indre Ana Beatrix – Colegiul Național “Doamna Stanca” Satu Mare

Lucuț Andreea – Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Satu Mare

Mihalca Ștefania Maria – Colegiul Național “Doamna Stanca” Satu Mare

Moldovan Theodora Alessandra – Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare

Sabău Ioana Gabriela – Școala Gimnazială Tășnad

Sălăjan Cristina Andrea – Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Satu Mare

Todea Miruna Paula – Școala Gimnazială “Vasile Lucaciu” Carei

Vîlceanu Ovidiu Mihai – Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare

Zele Madalina Cristina – Școala Gimnazială Iojib

S-au obținut 36 note de 10 la proba de Limba și literatura română, 9 note de 10 la Limba și literatura maghiară și 66 note de 10 la proba de Matematică.

Eventualele contestații se depun la centrele de examen între orele 16.00-20.00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în data de 30 iunie 2015.

După afișarea rezultatelor la examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a au fost depuse un număr de 136 contestații, din care la Limba și literatura română 85, Limba și literatura maghiară maternă 12, Limba și literatura germană maternă 1, Matematică 38. Contestațiile sunt soluționate în perioada 27-29 iunie, iar în data de 30 iunie vor fi afișate rezultatele finale.

 

comentarii

de Alin la 30 iunie 2015 - 10:04

subiecte de gradinita la matematica si romana si doar 10 elevi cu medii de 10 la evaluare. Unde sunt sefii de promotie cu 10 pe linie la Carei? Doar Todea Miruna a confirmat din multimea de sefi de promotie careieni!

de irina la 30 iunie 2015 - 14:48

nu a confirmat multimea nici acea doamnisoara , a actionat doamna todea la timp pentru media 10 a fiicei sale . zecele acela nu ii just

de sarutmana la 30 iunie 2015 - 14:57

salut copii

de Alin la 30 iunie 2015 - 15:12

eleva Todea a avut mereu rezultate bune la invatatura si la olimpiade si decat sa fiti invidiosiu mai bine puneti mana pe carte si invatati dragii mei!

de Alin la 30 iunie 2015 - 15:13

subiectele au fost foarte usoare!
de ce nu au confirmat toti sefii de promotie?

de Dan Petru la 30 iunie 2015 - 19:41

Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!

Sefii de promotie sunt acolo, unde trebuie, cu medii peste 9,50 -pentru cei ce vor sa vada! Si corect, fara interventii ( cum a mentionat o doamna mai sus si pe care nu vreti sa o luati in seama) si fara frauda care a avut loc la Scoala Vasile Lucaciu si care, se pare, ca nu intereseaza pe nimeni, unde camerele de luat vederi par a fi doar obiecte de mobilier. Doar o scurta verificare a rezultatelor de la simulare si a mediilor anuale ar fi de ajuns. Pacat ca se vor ocupa locuri la un liceu bun nemeritate, in dauna unor copii care s-au straduit sa invete si n-au fost „ajutati”. Asa cum au demonstrat si pana acum, nu doar prin medii ci si prin olimpiade ( unde au fost cei acum cu medii peste 9 de la gimnaziala 2 atunci ???) vor demonstra si in continuare. Regretabil gestul profesorilor supraveghetori si a altora implicati…

de Radu M la 30 iunie 2015 - 21:08

Cred ca ati uitat un aspect important in toata aceasta polemica – si anume – realizarile acestor copii pe parcursul anilor, doar d-l de mai sus a mentionat acest lucru. A-i elogia pe unii, nu inseamna ca trebuie sa calcam in picioare realizarile si munca altora , nu trebuie sa ne cladim „reusitele ” incercand sa-i denigram pe altii, cel putin un caracter adevarat nu face asa ceva. O adevarata reusita se evidentiaza singura, daca este reala. Cu siguranta, au fost concursuri si olimpiade unde alti copii- chiar sefii de promotie de la alte scoli – au avut rezultate mai bune (fara interventii) decat eleva amintita, dar probabil acest lucru nu conteaza in opinia unora; sigur acesti elevi vor demonstra ca sunt performeri si in viitor. Totusi aceasta polemica poate aduce si ceva bun, in sensul ca se sesizeza cine trebuie, pt. a face anumite verificari asupra modului in care s-a organizat examenul la Scoala nr. 2 si pt. a confirma sau a infirma ceea ce sustine doamna de mai sus….ar fi interesant!

de silvia la 1 iulie 2015 - 17:44

Doamna/domnule Alin,
la gradinita probabil ca ati rezolvat genul acesta de subiecte ( altfel nu imi imaginez de unde stiti asta): de nivel mediu la romana si usoare la matematica.Probabil ca, daca vreti sa va verificati, de obicei, va uitati la barem. Si surpriza!! La romana e interpretabil si subiectiv ( mai analizati opiniile din mass-media centrala- numai bun pentru „pilosi”) mai putin gramatica unde ..sa vezi!!se pare ca a gresit si eleva dvs,iar la matematica, culmea, intr-o problema cu valori rezolvarea este …fara, iar intr-o problema cu piramida, primul lucru este sa demonstrezi ca e…piramida! Interpretabil,acesta este raspunsul la aluzia dvs. rautacioasa!

de rusine la 2 iulie 2015 - 15:41

ce comentarii rautacioase

Lasati un comentariu