Careianul Vlad Turcu este noul campion naţional la aruncarea suliţei

• publicat la: 24 iunie 2015
Careianul Vlad Turcu este noul campion naţional la aruncarea suliţei

La începutul acestei săptămâni, între 22-23 iunie, a avut loc la Bucureşti Campionatul Naţional de Atletism- copii 1,2 şi 3, o competiţie care aduce careienilor motive de bucurie şi mândrie.

Vlad Turcu, mezinul CSS Liceul Teoretic Carei, la cei 10 ani ai săi este campion naţional la aruncarea suliţei, la categoria sa de vârstă.

Cu o aruncare  de  40,25 m, tânărul careian obţine titlul naţional la proba de aruncare a suliţei, proba la care şi tatăl său, respectiv antrenorul său, Florin Turcu a fost campion de senori al României.

Clubul sportiv al Liceului Teoretic Carei a participat la această competiţie pe lângă Vlad, cu încă 3 copii care au revenit cu rezultate remarcabile pentru un concurs de asemenea anvergură.

– Ştefania Bihori –    aruncarea suliţei          – 27,48 m     locul 5  (antrenor Florin Turcu)

– George  Racolţa –  aruncarea discului       – 28,60         locul 8   (antrenor Ioan Mărneanu)

–  Roxana Cura     –  proba de 500 m şi 60 m                   locul 12  (antrenor Ioan Mărneanu)

Campionatul National de Atletism copii 1,2,3  organizat la Bucureşti,a aliniat la start sute de elevi de la cluburi sportive din toată ţara.

Sportivii careieni se pregătesc pentru Campionatul Naţional de Atletism, juniori 3 care va avea loc la Cluj Napoca peste 2 săptămâni, unde 5 elevi de la CSS Liceul Teoretic Carei, însoţiţi de antrenorii Florin Turcu şi Ioan Mărneanu vor reprezenta municipiul Carei.

comentarii

de Horia Mărieș la 24 iunie 2015 - 16:31

Azi scriam câteva rânduri în onoarea sportivului careian Cătălin Screment și a antrenorului său, fostul mare campion, Florin Turcu.
Când le scriam, mă gândeam oare când va veni rândul lui Vlad Turcu să devină și el campion național al aruncarea suliții.
Fiindcă mai citisem de multe ori despre el (aruncarea mingii de oină, poliatlon, etc.)
Iată că a venit, prilej de sincere felicitări pentru mezinul alteților careieni.

Este o vorbă: „așchia nu sare departe de trunchi.”
L-am avut coleg de clasă ani de zile la Carei pe bunicul lui Vlad, pe Gheorghe (Ghiță) Turcu. Ne reintălnim și in zilele astea, cel puțin o dată pe an, la aniversarea absolvirii liceului (anul acesta va fi in ziua de 6 septembrie, va fi cea de a 50-a aniversare).

În liceu, Gheorghe Turcu era un baiat înalt, foarte bine legat, puternic. Pentru mulți dintre noi însă, pentru cei care mai făceam mișcare (ca să nu zic sport) pe vremea aceea, a fost o reală surpriză, când, in prima clasă de liceu, Ghiță Turcu a devenit campion al regiunii Baia Mare (de care tinea Careiul pe atunci) la triatlon (60 m, aruncarea mingii de oină, saritura in lungime, 400 m plat). Nu știu dacă după aceea a mai făcut sport de performanță (atletism), nu-mi mai aduc aminte.

Am făcut acestă scurtă rememorare doar pentru a demonstra că așchiile Florin și Vlad n-au sărit de loc departe de trunchiul Gheorghe (Ghiță) Turcu.

Tot respectul meu oentru cele trei generații de atleți Turcu din Carei.

Iar lui Vlădut, nu-i pot dori decãt să crească mare sănătos, voinic, să învețe bine și să aiba parte de performanțe cât mai strălucitoare în viitor. Cu foarte mult drag.

de Horia Mărieș la 24 iunie 2015 - 16:34

Erata. Mai sus, in loc de triatlon, rog să se citească tetratlon. Mii de scuze, a fost neatenția mea.

de dohan mircea jr la 1 iulie 2015 - 13:50

Felicitari lui Vlad pentru rezultat. Intr-adevar genetica conteaza, dar sa nu uitam de orele, zilele, lunile si anii de antrenament care a dus la acest titlu, rezultat. Felicitari inca odata!!!
Bravo, cred ca Florin e un tata mandru…

Lasati un comentariu