Cine nu iubeşte sportul la Primăria Carei? Terenuri de sport recepţionate dar închise cu lacăt

• publicat la: 4 iunie 2015
Cine nu iubeşte sportul la Primăria Carei? Terenuri de sport recepţionate dar închise cu lacăt

În august 2013, Primăria Carei distrugea cele 2 terenuri de tenis din parc,împreună cu terenul de handbal şi tribunele. În locul lor  creşte acum iarbă . Promisiunea de atunci  era de a amenaja …” altul mai trainic şi mai frumos”.  Întrebarea  : pentru cine aţi construit noile terenuri de handbal şi tenis de câmp?  a fost trimisă prin poşta electronică  de una din cititoarele Buletin de Carei, deranjată de situaţia ce persistă de atâta timp fără a se lua vreo măsură.

Noi punem delăsarea pe seama faptului că sportul de masă nu este dorit în Carei, mai ales când nu poate fi dirijat si controlat de grupul de interese din primărie.

Doar avem antecedente.  Clubul Baschet Primo are activitate din 1999, cu susţinere din mediul privat . Până a nu semnala noi unele aspecte, nici măcar nu au fost menţionaţi la Gala sportului Careian. Situaţia de la tenis de masă nu diferă prea  mult. Toţi jucătorii talentaţi ce au fost descoperiţi si antrenaţi de Mircea Podoba, sunt înregistrati la alte cluburi din ţară sau străinătate, cluburi care îşi doresc  elevi talentaţi, potenţiali  campioni.

Pentru municipiul Carei aceştia nu prezintă interes . Nici posibilitatea de a evolua cu o echipa feminină de tennis de masă într-o ligă superioară nu este de interes pentru conducerea oraşului. Imaginea oraşului şi dezvolatea sportului de masă careian   este mai puţin importantă daca nu aduce  comisioane financiare  unui primar şi aşa plin de datorii, pentru care are reţinere pe salariu.

Cele doua terenuri de tenis de camp, distruse în 2  zile, au fost reconfigurate la capătul parcului dinspre grădinăria oraşului.

Altă investitie, acelaşi scop. Tinerea sub lacăt a sportului alb  pentru tineri de toate vârstele, de la 5 la 75 de ani!

Cititoarea noastră ne-a semnalat faptul că nu poate utiliza aceste terenuri, nu există un orar afişat sau o persoană de contact pentru a oferi detalii legate de închiriere sau  mod de folosire. Un alt cititor  întreabă cine a proiectat aceste terenuri de tenis de câmp cu zgură ca suprafaţă de joc dacă nu a prevăzut o sursă de apă pentru a se întreţine zgura? Acelaşi cititor remarcă faptul că gardul înconjurător a fost făcut de mântuială şi permite scurgerea mingilor de joc înafară datorită fantei prea mari de la îmbinarea cu bordura.

Interesul acordat terenului de tenis de câmp din parc  de Primăria Carei  de care aparţine,  se  reflectă în  starea  în care se prezintă.

Lacătul  e bine asigurat şi păzit dacă  nimeni nu a reuşit să intre pe teren , dovadă fiind smocurile de iarbă care au străpuns zgura şi au scos capul la lumină. Pe când ” o  luminare”   a administraţiei careiene legată de începerea practicării sportului alb în Carei ca în vremurile bune de odinioară?

Daniela Ciută

comentarii

de gyuri la 4 iunie 2015 - 12:00

Bine ai vorbit PNL . Aceste terenuri ar trebui sa fie pline de copii si cu portile larga deschise.Rusine lui Kovacs, Kaizer,Brem ,si celorlalti din conducere orasului.

de Horia Mărieș la 4 iunie 2015 - 12:42

Hahaha!
Au inceput să crească smocuri de iarbă din zgură???
Lăsați vă rog lucrurile așa, că este foarte bine!!!

http://www.wimbledon.com/index.html

Mai e putin și cele două terenuri de tenis din Carei vor putea concura cu succes terenurile centrale de la Winbledon, unde, așa cum bine se știe, se joacă pe IARBĂ!

de Horia Mărieș la 4 iunie 2015 - 12:51

Rog insistent redactia Bde.să lanseze un nou SONDAJ, fiindcă cel vechi cu trandafirii este oricum expirat.

Întrebarea din noul SONDAJ să sune cam așa: Credeți că căruța cu proști nu s-a răsturnat de fapt la Caracal? Credeți că ea s-a răsturnat la Primăria Carei, la Szarvas Fogadău? (Sau variațiuni pe această temă).

Să se răspundă cu DA sau cu NU.

de consilier la 4 iunie 2015 - 13:31

Dupa cate stiu ,la tenis de masa nu sunt sanse pentru a forma acum o echipa competitiva de divizie nationala de seniori, deoarece cele 2 jucatoare ( Dari Helga si Keresztesi Kitty) sunt transferate in campionatul Ungariei.

de antrenor la 4 iunie 2015 - 13:40

si vroiati sa astepte pana dati voi bani pentru tenis de masa? adica la pastele cailor???
pentru Carei nu trebuie aceste fete talentate dar pentru Ungaria sunt bune?
stiu ca la consiliu din Carei udmr nu aproba nimic daca nu le iese ceva comision asa ca udmr pune bete in roate la sporturile unde ei nu pot sa bage nasul la organizare la masa si protocol sau la cupe!

de Horia Mărieș la 4 iunie 2015 - 16:34

Îmi place că cei doi consilieri impersonali ai primașului (unul dintre ei, cel mai tânăr, fiind și mare amator de sport, de baschet, etc.) sunt solidari și îsi fac reciproc reclamă.

Pe cartea poștală ilustrată, adică pe ‘anziksz’ a apărut ieri un articol scris de Boros Ernö in 2008, un interviu cu primașul de atunci cu Bekő Tamás.

M.T.R. fiind oare în criză acută de inspirație a început să-l îl copy & paste pe Bekő editia 2008?
De ce l-or dezgropat acum pe piratul și expiratul Bekő, nu prea ințeleg, dar este doar treaba lor.

In replică, in numărul de azi al hârtiei igienice săptămãnale tipărită la Cluj, aadică in „N&V”, pe prima pagina Boros îi face reclamă anziszktului.

Cică, trãmbițeaza Boros, ar fi apărut un nou „organ” media în Carei („Uj médiaorganum, világhálós ujság Nagykárolyban!”), ne anunță Boros cåt poate fi el de victorios.

Dacă zice Boros Ernő că a apărut un „organ”, că este un „organ”, atunci „organ” să fie, „organ” să rămână, fiindcă Boros le știe cel mai bine, el are experiență in branșă, el este specialistul, el a terminat ziaristica la Ștefan Gheorghiu, pe el trebuie să-l ascultăm și pe nimeni altul! Mai ales fiindcă:

Orgán (orgáne), s. n. – 1. Mădular, parte a corpului. Sursa: DER (1958-1966)

ORGÁN s. 1. (ANAT.) organ genital = sex; Sursa: Sinonime (2002)

MĂDULÁR s. v. penis
Sursa: Sinonime (2002)

Mădulár (măduláre), s. n. – (Înv.) Organ genital. Sursa: DER (1958-1966)

Ce ție și cu „világháló” ăsta, cu net-ul ăsta, găsești pe el, dacă vrei să găsești, ințelesul corect al unui cuvânt, găsești până și DEX online. Iar pe urmă trebuie să roșești de rușine când citești. Jaj, jaj, jaj.

de Horia Mărieș la 4 iunie 2015 - 18:09

Nu vreau să fiu greșit înțeles. Să nu se creadă cumva că nu ne interesează poveștile palpitante, petrecute acum cca 7 ani, din viată distinsului nostru contemporan, fostul primaș (2000-2008) Bekő Tamás.

Dimpotrivă, ne interesează, mai ales fiindcă am auzit că dânsul, în comparație cu actualul primaș (mandate în 1996-2000 și 2000 până in prezent)! care este tiszta paraszt, și așa se și poartă, domnul Bekő a fost totusi un domn, un gentleman.

Ca in bancul ăla cu cocoși. Un bade ardelean este intrebat de ce ține in bătatură 20 de cocoși și doar o singură găină. Răspunsul lui a fost sec: Dapă-i bade draghe, din ăia 20 de cocoși doar unul singur este cocoș, restul sunt gentlemeni.

In paranteză fie spus, pe mine unul m-ar fi interesat totuși un singur răspuns de-al lui Bekő din anul 2008.
Doar că întrebarea n-a fost pusă atunci de Boros Ernő (fiindcă acesta se gândea probabil incă de pe atunci, deși lucra la F.U., să treacă in barca lui Jenö si sá primeascá drept pomană a porcului postul de redactor șef la N&V si functia onorificá – adicá pentru care nu va trebui sá lucreze nyimika – pe cea de consilier personal a primasului Kovács.

Íntrebarea nepusă atunci ar fi trebuie să sune cam așa: Stimate önkormanyzó Úr, cu ce v-a santajat concurentul dvs la postul de primaș de Nagykároly, numitul Kovács Jenö, de ati renuntat rapid, fárã luptă, de buná voie, desi erati un mare grof local adică presedintele org. locale RDMSZ, la dorința de mai candida pentru un nou mandat de primar, al treilea ???

Cumva cu un puternic grup de presiune gãdzsó-forbalistic? Evident, íntrebarea n-a fost pusá, iar răspunsul n-a venit.

Chiar dacă întrebarea i-ar fi pusă azi de catre un jurnalist ceva mai obraznic, mai impertinent, mai cu tupeu, dar posedând niscaiva neuroni la mansardă, Bekő Tamás tot n-ar ráspunde fiindcă azi este ditamaincity manager urmare pomanei pe care si-a făcut-o cu el Kovács și i-ar fi foarte mare teamă ca nu cumva să piardă cele cca 100 milioane lei (vechi) pe care-i ridică lunar de la casieria Önkormányazutului din Szarvas Fogadău. În plus, nu ar spune nimic si fiindcă este genul de om care încasează pumni ín nas fără să riposteze, genul de om fără sãnge în instalație, genul de om care are un caracter de cârpă (cu care se pot șterge toate zoaiele de pe jos. Vezi ce i-a făcut Kovacs cu Apaserv). Iar Kovacs i-a mirosit caraterul si-l călărește mereu ca pe o mârțoagă sau ca pe un szamár.

de pedig la 4 iunie 2015 - 21:36

poate ca ungaria ofera mai multe decit romania pentru fetele lui domnu Mircea.cred ca aici au facut cit au putut.

de precizare la 4 iunie 2015 - 21:47

aici e vorba de Carei si nu de Romania draghe pedig asa ca lasa vrajeaala.ce are cutitul cu urechea?
inteleg ca vrei sa aperi coldusul jeno si fotbalistul fara valoare dar nici atunci nu suntem fraieri sa nu vedem reaua intentie a primariei la adresa tenisului si a baschetului si a tot ce nu e pe felia tulipana adica de unde nu se poate fura nimic.
toate echipele din tara care au performanta sunt sustinute de primarie si de consiliul judetean numai la Carei e altfel.
aici banii sunt numai pentru amicii primarilor.
saracii copii de la tenis au primit echipament dupa ce a scris buletnu si si atunci unul de tot rahatul de zici ca sunt de la pompele funebre imbracati numai in negru.
uite la pozele unde apar copii impreuna cu alti concurenti si vezi ce echipamente au cei din Dumbravita sau Medias sau Odorhei orase din Romania.
concluzia e ca primaria carei nu vrea sa sustina sportul si copii si uite la terenurile de tenis din poza.

de dimitriu radu mihai la 5 iunie 2015 - 05:28

vreausa amintesc ca odinioara acest oras avea cam toate disciplinele sportive,incepand de la fotbal pana la oina si incetul cu incetul nu prea a ramas nimic.Din cecauza NU STIU ,poate dezinteres ,poate fonduri insuficiente,poate prea putini copii doritori de performanta .Ca infrastructura har domnului este ,ca nu eate populata la nivelul existent este adevarat.Acesta cultura a sportului ca este o cultura si sanatate trebuie implementata din frageda copilarie si mau trebuie trebuie lasat noul MOFT calculatorul care duce la un confor de sedentar si de boala.Deci in concluzie deschideti portile si terenurilor(ca doar de aceea s-a investiti banii) si lasati doritorii sa vina la ele MISCAREA INSEAMNA SANATATE!

de Horia Mărieș la 5 iunie 2015 - 05:43

Citesc la Breaking News: „A nemzeti összetartozás napján, a magyarság egyik legnagyobb tragédiájára emlékezünk. 2015.06.04. | Nagykaroly.ro | MIK Trianon megemlékezés Történelmi-Vitézi-Rend. Nagykárolyban is megemlékeztek e szomorú eseményről. A Történelmi Vitézi Rend Nagykárolyi Szék és a nagykárolyi MIK szervezésében a nagykárolyi református temetőben, az I. világháborús honvéd sírnál gyűltek össze a megemlékezni vágyók.

Întreaga noastră compasiune șo sincerele noastre condoleanțe.

Trianonul a foat într-adevar „egy nagy dragédia” „nagyon szomoru esemény.
Dacă ne-o spune mereu și distinsul om de știință, ăla care din când in când se face că se pișă, pozând pentru posteritate, în fântâna arteziană din Parcul Dendrologic, tisztelt Hágó Attila Nándor úr, régész-helytörténész, atunci o să reușească până la urmă sa ne convingă și pe noi. Îi dorim mari succesuri in aceste încercări cretine și făcute ín van, adică degeqba.

de pedig la 5 iunie 2015 - 08:20

szomoru sau nem szomoru „esemeny”( Trianon) ,va trebui sarbatorita in romania ca si o zi de insemnatate nationala. ce va fi atunci ( aici).ata-ete…

de Zsolt la 5 iunie 2015 - 09:08

rusine primariei Carei care pompeaza bani la echipa de fotbal fara rezultate si la sportivul croitor fara performanta si lasa copii talentati de la tenis de masa si baschet si sah la mila sponsorilor locali!
rusine primarului si vicelui sportiv de rahat!

de palyka la 5 iunie 2015 - 09:48

De ce nu se infinteaza un club spotiv municipal CSM si atunci se dau bani numai celor cu rezultate nu numai la fotbal ,care habar nu au cum arata o cupa sau o medalie poate din poze

de andi la 5 iunie 2015 - 10:02

daca se pune un om potrivit si care nu are foame de bani atunci e foarte bine dar daca ajunge acolo un alt croitor sau tehnician dentar sau veterinar atunci va fi la fel ca si acum.

de Pavel la 5 iunie 2015 - 10:14

Toate ca toate dar chiar vreau o explicatie pentru lacatele bine inchise! Cine este raspunzator pentru dezinteresul edililor? E posibil ca terenurile sa fie in conservare pentru ca ei sunt incapabili sa organizeze un program? O sa vorbesc cu un consilier ca sa aflu care-i treaba.

de Pavel la 5 iunie 2015 - 10:26

Repede a mers. Se pare ca de saptamana viitoare va fi transferat cineva de la piata agroalimentara la terenurile de sport pentru a se ocupe de ele. Va avea si un ajutor, iar aceste doua persoane vor intocmi si supraveghea un program.
Barfa: Se pare ca azi in graba au fost luate aceste pretioase decizii. Oare chiar functioneaza Buletin de Carei??????? Astia citesc dimineata in ziar ce lacune au mai fost sesizate si pe dupamasa iau deciziile. Bravo Buletine!!!
…dar alte institutii nu citesc publicatia?

de palyka la 5 iunie 2015 - 10:45

Culmea nu au gasit alta persoana ,numai un pietar sa se ocupe de sport

de Horia Mărieș la 5 iunie 2015 - 11:11

@Pavel la 5 June 2015 – 10:26

🙂 🙂 🙂

de Dorin la 5 iunie 2015 - 13:19

TOATE PERSOANELE ANGAJATE LA PIATA FAC PARTE DIN FAMILIA HOTILOR DE LA PRIMARIE SI VAD O NOUA SURSA DE BANI NECURATI SA AJUNGA IN BUZUNARUL LOR PRIN ANGAJATUL PIETII

Lasati un comentariu