Kelemen Hunor ajunge iar la Carei

• publicat la: 17 iunie 2015
Kelemen Hunor ajunge iar la Carei

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, se va afla azi, 18 iunie 2015,  la Carei , municipiul unde  simbolurile româneşti deranjează conducerea Primăriei. Pentru ora 18,00 este prevăzută o întâlnire în sala de bal de la Castelul  Karolyi.

Liderul UDMR se află în vizită în judeţul nostru, la organizaţia judeţeană unde una dintre problemele fierbinţi  şi de actualitate este cea a funcţiei de viceprimar al municipiului Satu Mare. Funcţia este revendicată după plecare viceprimarului Marcela Papici  la conducerea  Spitalului Judeţean Satu Mare.

Ultima sa vizită oficială în Carei a avut loc pe data de 26 octombrie 2014, la o zi după plecarea premierului Ponta.

În data de 26 octombrie 2014, liderul UDMR a participat la inaugurarea Casei de Cultură a oraşului, renovată printr-un proiect european, manifestare la care a tăiat panglica mai repede cu 20 de minute decât ora programată, doar în prezenţa colegilor de la UDMR.

Ulterior, programul artistic prezentat a fost doar în limba maghiară, în condiţiile în care Casa de Cultură deserveşte întreg municipiul multietnic Carei. Dispreţul  faţă de celelalte etnii conlocuitoare din Carei a fost manifestat şi în campania electorală din 2012, când pe data de 6 noiembrie a depus capsula timpului la Teatrul Municipal în cadrul unei adunări formate strict din etnici maghiari.

În municipiul Carei, atât primarul cât şi viceprimarul sunt de la formaţiunea UDMR.   Spitalul Municipal Carei, care este subordonat Consiliului Locval Carei are doar consilieri UDMR în consiliul de administraţie  iar şcolile româneşti din Carei sunt ultimele pe lista de investiţii şi modernizari a Direcţiei de învăţământ din primărie, condusă de Varna Levente, membru UDMR. Şi ultimul consilier al primarului UDMR Carei este membru în biroul permanent al UDMR Carei, poziţie din care atacă în permanţă Buletin de Carei inclusiv de pe pagina primăriei.

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 17 iunie 2015 - 18:31

Breaking News:

„Ungaria va construi un gard înalt de 4 metri de-a lungul graniţei cu Serbia pentru a opri afluxul de imigranţi ilegali, a declarat miercuri ministrul de externe de la Budapesta, Peter Szijjarto, după şedinţa de guvern, transmit Reuters şi MTI.
‘Imigraţia este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană astăzi. Statele UE sunt în căutarea unei soluţii (…), însă Ungaria nu îşi poate permite să mai aştepte’, a afirmat Szijjarto, citat de Reuters.
‘Vorbim despre o întindere de frontieră cu o lungime de 175 km, a cărei închidere fizică se poate produce cu un gard de patru metri’, a indicat şeful diplomaţiei ungare, precizând că ‘Ministerul de Interne a primit instrucţiuni de a pregăti’ această măsură. … Între timp, deputaţii dezbat în parlamentul de la Budapesta un amendament înaintat de guvern la legea imigraţiei, care va înăspri condiţiile de primire a statutului de refugiat în Ungaria, adaugă MTI.”

Ungaria – Asta da țară exemplu, care luptă pentru virginitatea spațiului Schengen si care tinde să devină, surprinzător, cel mai vajnic paznic al spațiului Schengen. Dar cu antisemitismul și cu neofascismul cum stați, haverek?

Mă întreb doar:
1. Când se va construi un gard asememănător la granita Ungariei cu România. Ca să-i ferească pe etnicii maghiari de autonomuie.

2. Când se va construi de către Ungaria un gard asemănător la granitele vestice ale Rusiei pentru ca Putin și rușii să nu mai influenteze mințile înfierbântate ale ungurilor. Remember 1956. Sau guvernanții maghiari au ștres din moemoria lor acel an?

3. Mă intreb doar dacă oficialitătile maghiare in frunte cu prim-ministru Orbán au auzit vreodată de gardul ce separă până și in ziua de azi Statele Unite de Mexic. Dacă au auzit cândva de tunelul săpat de imigranții ilegali în sudul Californiei, intre Mexi si Statele Unite. Dacă au auzit cumva de faptul că în pofida acestor garduri, în Statele Unite trăiesc în prezent milioane peste 34 de milioane de hospanici de origina mexicană. Această cifră include cca. 11,5 milioane de imigranți născuti in Mexico (câți dintre acestia au trecut oare ilegal frontiera călărind un gard foarte inalt si foarte bine păzit) și cca 22,5 milioane de oameni născuți în State și care se auto-identifică ca hispanici se origină mexicană. http://www.pewhispanic.org/2013/05/01/a-demographic-portrait-of-mexican-origin-hispanics-in-the-united-states/

4. Dacă deștepții de guvernanți maghiari n-au auzit incă de toate astea, să-l întrebe pe Kelemen Hunor care a fost recent in State împreună cu prietenarul său, cu penalul senator UDMR Tanczos Barna care este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu retrocedarea unor terenuri ale Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) Băneasa, prejudiciul produs acesteia fiind de aproape 16 milioane lei; sau să se apuce să citească.
Să nu se pișe ca toți nebunii impotriva vântului fiindcă va râde lumea până și cu fundul de prostia lor.

5. Poate oficialitatile din Ungaria n-au auzit incă nici se mult hulitul zid înalt de peste 2 metri cu care Israelul a incercat să se separare de palestinieni și de lumea arabă, sau de gardul ce separă de zeci de ani Coreea de Nord de Coreea de Sud.

Din păcate, lectura unor astfel de texte este utilă chiar dacă textele sunt scrie in presă sau pe internet sau în comunicatele oficiale într-o altă limbă decât in limba oficială a Ungariei.

Dacă oficialitătile maghiare, cum este și foarte normal de altfel, nu sunt in stare să-și insușească nici o limbă de circulatie internatională, să facă bine și să apeleze la translatori, nu de alta, dar ar fi mare păcat să moară proști.

de nelu la 17 iunie 2015 - 21:22

nu ne intereseaza pe noi america!
noi vrem la carei sa traim bine si sa fim respectati si nu batjocoriti de niste nimeni cand nu aveau pe mana banii unui oras!
noi aici traim si aceste probleme ne interseaza si nu povestile cu amrica!
la carei fura udmr cu sacu de la primarie si isi fac case toti timpitii de la udmr si fdg udemerizat care singuri au falimentat societatile lor iar acum sunt cu mana in pusculita statului.

de Horia Mărieș la 17 iunie 2015 - 22:24

@nelu

Nu te mai chinui sá demonstrezi că esti cretin. Iar nu ți-ai luat pastilele?

Dorim mult succes președintelui RDMSZ, Kelemen Hunor, in incercarea de a impune la Satu Mare, un viceprimaș din partea UDMR. Eu unul n-am absolut nimic împotrivă, așa ar fi și foarte normal având in vedere ponderea maghiarilor in Satu Mare, cu o singură excepție: să nu fie EXCROC. Ca mai jos:

http://www.voceatransilvaniei.ro/favorita-lui-kelemen-hunnor-are-probleme-cu-dna-hegedus-csilla-vicepresedinte-executiv-al-udmr-apare-in-rechizitoriul-primarului-din-miercurea-ciuc/

de Horia Mărieș la 17 iunie 2015 - 22:26

P.S. Erată. Îmi cer scuze, corect ș scrie ESCROC.

de nelu la 17 iunie 2015 - 22:38

da ne lasi tataitia? stim ca dai limbi la udmr ca sa te pui bine cu primarul udmr de carei sa apuci si tu ceva acolo la ciolan!
la injuraturi esti bun da ceva concret nu ai si mai la obiect?
poate vrei sa iti duci udemeristul la bucale la miticii tai sa te mai gadile cand te plictisesti de batut campii!

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 03:14

@nelu la 17 June 2015 – 22:38

Doar niscaiva răspunsuri foarte scurte (pleznituri rapide peste bot):

1. Tătăiță nu se va lăsa niciodată atât timp cât va mai sufla și până când babauinii imbecili ca @nelu vor mai face umbră pământului degeaba pe la Carei.

2. Poți să-l iei de braț oricând pe primașul ăla gádzsó al matale (A Népszótar a „nép szótára”, vagyis egy olyan (szleng)szótár, ahova bárki vihet fel új szavakat és azok definícióját: Gádzsó = Cigány jelentése „paraszt” tehát nem cigány! A romák általában a magyarokra értik ezt!) și puteți să mă pupați amândoi drept în fund. Cu o singură condiție: să vă dezinfectați în prealabil bine in gură cu o soluție foarte concentrată de sodă caustică.

In plus, tot așa, ținându-vă strâns si foarte drăgăstos de mână, ca doi amanți, puteți să purcedeți, oricând vreți voi, dar cu viteză maximă, în aceeași direcție:
https://www.facebook.com/FaceFMRadio/photos/a.170635152987479.51613.166677890049872/755178864533102/?type=1&

Chestia asta v-am mai spus-o, dar n-ați băgat-o în căpățânele voastre foarte goale.

3. No way să-l duc pe primașul tău udemerist la Bucale la mitici, chiar dacă matale ți-ar conveni chestia asta, fiindcă și așa este plină Capitala de tot felul de scursori, de dinosauri și de pitecantropi prin Guvernul corupt al PSD-istului Ponta sprijinit de coaliția UDMR, UNPR, PC, PRL; prin Parlament, prin institutiile centrale, etc. Nu mai este loc liber decât la Pentenciarul Jilava. Acolo da, acolo il duc cu plăcere, oricând și incă pe gratis. În consecință, dacă nu-l pot duce la Jilava, îți va rămâne dumitale înfipt drept în gât. De mine, poți să-l și halești pe post de bogrács.

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 05:15

Haoleu mâncați-aș, gádzsó, că tare mă speriași!

Amu m-am liștinit: „“Nu vrem să cheltuim bani publici pentru organizarea unui bâlci, cu mici şi bere, în centrul Careiului. Faptul că, pe parcursul câtorva zile, centrul se va umple cu tot felul de comercianţi nu e un lucru bun pentru noi. Ar fi păcat să distrugem centrul localităţii, în condiţiile în care numai reabilitarea străzii 1 Decembrie 1918 a costat cinci milioane de lei, fără să mai punem la socoteală amenajarea parcului dendrologic.”, a declarat primarul Eugen Kovacs. Primarul Eugen Kovacs va ridica problema în şedinţa Consiliului Local din această lună, care va decide în privinţa ediţiei din acest an a Zilelor Careiene.

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 06:14

Să nu-mi spuneți (@nelu) că această postare nu se potrivește aici unde, este vorba de UDMR un general și UDMR. din judetul Satu Mare în special.
Ba se potrivește și incă la marele fix.

Îl întreb și eu doar așa, tangențial și într-o doară pe domnul Prefect dr. Eugeniu Avram, pe care am avut onoarea să-l cunosc și să-l întâlnesc recent: Până când va mai fi tolerată in funcție, doar pe criterii politice, incompetenta directoare Elisabeta Bekessy de la Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare?

Am scris mai de mult, pe aici pe la comentariile de la BdeC despre unele dintre contraperformanțele manageriale ale distinsei doamne. Nu mai doresc să revin acum asupra lor, există pentru informarea celor interesați, arhiva BdeC.

Acum îi mai pun pe răboj doamnei Bekessy doar mizeria generată de cele trei depozite ilegale de gunoaie careiene semnalate și in http://piatasm.ro/?p=1123 ; incompetența demonstrată prin achiziționarea unor echipamente neperformante care au costat milioane de euro din bani europeni pentru echioamentele cele două statii de monitorizare automate a calității aerului din județ (Carei și Satu Mare) și dintre care nici una nu mai funcționează azi; mizeria pestilențială generată de barajele de gunoaie aflate pe râurile județului cum ar fi cele de pe râurile Tur, Someș, Crasna și Ier.

În a cui sarcină trebuie să fie rezolvarea unor astfel de probleme dacă nu și in sarcina Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, la „pupitrul” căreia, doarme bine-merci pe bani buni, incompetenta directoaree Elisabeta Bekessy?

Cine dispune de fonduri guvernamentale și europene pentru protecția mediului dacă nu A.P.M. Satu Mare? Fonduri cred că sunt suficente doar că sunt direcționate prioritar spre diverse programe ale unor ONG-uri prietene și de unde poate pica șpagă, cum este de exemplu Societatea Carpatica Ardeleana cu al ei foarte bun pentru sifonat Plan de management integrat al Ariilor protejate Râul Tur 2014-2023. Să nu mă puneți să intru în detaliile murdare ale unor astfel de megaescrocherii fiindcă aș avea mult prea mult de scris.

Oricum, chiar și pentru un străin, pentru un nespecialist in protecția mediului, mânăreala fondurilor guvernamentale si a celor europene care are loc in cadrul A.P.M. Satu Mare este atât de evidentă, incât ea pute de la o poștă.

Mă mir de un singur lucru.

Cum de se poate ca această putoare să nu fi strâmbat până acum nasul gingaș al procurorilor D.N.A. de la Filiala Teritorială Oradea. Bag samă că procurorii respectivi poată mască de gaze in permanență pe față. Poate că o să o dea cândva jos atunci când vor transpira prea mult sub ea si le va ajunge și lor duhoarea A.P.M. S.M. pe la nas.

Mai bine mai târziu decât niciodată!

de nelu la 18 iunie 2015 - 06:33

bugetul l ai aranjat cu referiri la america ta si vii iar cu salcia plangatoare impotriva lui bekesi ca sa nu dai concret in primarii udemeristi cu care ai probleme la retrocedare.
hai ca bagi botu la mafiotii din primarie si vii aici cu povesti vanatoresti ca sa abati atentia de la smenariile lor da nu tine tataie smekera.

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 10:18

@nelu la 18 June 2015 – 06:33

Măi cretin patentat la O.S.I.M. de ce aia măti nu te ocupi matale direct de primarii ăia udemeriști ai tăi de prin Carei, dacă nu-ți place de ei, adică de alde Kovács bácsi care dă cu cracii si te legi tot timpul de mine?
Ne cunoastem noi doi de undeva, maimuță împăiată ce ești?
Îti place să te bag zilnic de câteva ori în măta?
Ia mai meditează nițel, cum ar fi mai bine pentru matale.
Eu unul pot continua și în felul ăsta, dar constat că-mi cam pierd vremea cu un imbecil irecuperabil.
Nu-ți bagi de fel mințile in cap.

de nelu la 18 iunie 2015 - 11:49

esti nervoasa dragule?
am pus dejetul pa rana?

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 12:11

@nelu

Nu este de loc nervoasă, faszika.
Ți-ai pus degetul exact in fund șipe urmă în gură.
Am doar obiceiul (nesănătos ce-i drept, time consuming) să pleznesc pe cretinii ca @nelu, pe unde-i apuc.
Vrei să continuă,? Iți place s fii pleznit mereu peste bot?
Mai reziști?
OK, it’s your choice.

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 12:55

@nelu

Hogy nyalnád el a mécsest.
Meg persze én magam is:)

End of turn.

de sorin florut la 18 iunie 2015 - 16:02

Initial, se anuntase intentia de a se construi un gard la frontierele Ungariei cu Croatia, Romania si Serbia. Abia dupa ce porumbelul zburase, cineva le-o fi explicat ca, dintre cele trei state, doua sunt membre UE (Croatia si Romania)deci cu ele e mai greu cu gardul. Plus ca la frontiera Ungariei cu Romania a mai fost odata, pe vremea lui Ceausescu, un gard. Pe partea romaneasca a granitei. Unii ne mai aducem aminte comentariile nefavorabile si propaganda pe seama gardului respectiv, situatie care l-a determinat pe Ceausescu sa ordone distrugerea lui, astfel ca intr-o singura noapte gardul a disparut. Ar fi interesant de vazut cum s-ar comenta acum prezenta gardului pe partea ungureasca a granitei. Dar, pana atunci, Ungaria a decis sa construiasca macar un gard la frontiera cu Serbia, ca asta tot nu e membru UE.

de liviu la 18 iunie 2015 - 16:53

poliglotu horia iar a innebunit, acum o da pe English, pe Magyar, maine poimaine vorbeste in limba maimutei, a papgalului, stiu eu, neam de straita

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 17:35

Redactia BdeC: „postarea Horia Mărieș la 18 June 2015 – 12:55” nu este a mea, este un fals, cineva se folosește abuziv de numele meu, este probabil a unuia csipás és zabolás @nelu. Aceasta este deja o infracțiune cu iz penal. Vă rog să ștergeți (delete) respectiva postare imediat și să blocați, tot imediat, IP-ul de pe care a fost trimis mesajul. Dacă puteți, vă rog să sesizati și Parchetul. Mulțumesc.

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 18:13

@nelu – transformat subit în – @liviu ?

Domnule draghe, nu ți se face instantaneu greață, nu borăști imediat după ce recitești prostiile și măgăriile pe care le scrii?

Mă mir.

Uneori mă duce gândul că nu am de-a face nici cu @liviu, nici cu @nelu ci cu țăcanitul ăla de prof. ing. pensionat nu de mult de la Simion Bărnuțiu, cu ăla numit Don Tiberio, care a neglijat din nou să-și ingurgiteze pastilele sau pe care l-a scăpat din nou familia de sub control și l-a lăsat să zburde pe legelö. Mi s-a mai întămplat chestia asta și încă de nenumărate ori. Durează cam mult, ce-i drept, până realizez că în Carei mai trăieste si numitul prof. ing. don Tiberio, cel care și pe vremea pe când era prof la profesională, se ocupa cu același sport, adică posta diverse măgarii scrise de el la adresa colegilor lui profesori, tot sub protecțoa unui aliad, tot aici, pe la Comentariile in BdeC. Ăla da neam caracter curat, ăla da neam de traistă. Mai rar să găsești unul ca el. Are scuză,meste beteag la cap. Bine de tot. Incurabil.

Hai, @liviu, @nelu, draghe băiețașile care încă te mai joci cu puțica in nisip, hai fii cinstit măcar o singură dată în viață si recunoaște că ești aceiași persoană cu țăcănitul de Don Tiberio. Atunci o să te iert și te voi lăsa să-ți iei liniștit pastilele.
Mulțumesc anticipat.

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 19:05

În cadrul unei conferinţe susţinute azi, Kelemen Hunor a spus că nu s-a hotărât dacă UDMR va accepta un post de viceprimar la Satu Mare. Candidaţii ar fi Maskulik Csaba şi Nagy Szabolcs.

Eu zic să se hotărească în favoarea lui Eugen a lu’ Kovács zis și Jenö bacsi care dă cu cracii și mănãncă toți gãndacii.
Cu bikavér mereu alături.

Ar fi sungura și probabil cea din urmă șansă pentru ca municipiul Carei să scape definitiv de dragédia de primaș gádzsó Jenö. Altfel, începãnd cu votul intr-un singur tur de scutin de la alegerile locale din 2016, careienii il vor avea primaș până in 2077 cãnd va împlini matusalemică vârstă de 120 de ani și câmd va reuși să-și plătească, în sfârșit, cu rețineri lunare de 30% din salariu, datoriile la fisc!

de liviu la 18 iunie 2015 - 22:05

horia, daca suferi de borderline personality disorder, te inteleg, iti cumpar un bilet doar dus in State, poti sa si ramai acolo, nu pierdem nimic, sa ma anunti, oki? meanwhile, K.M.A. daca stii ce inseamna, bafta!!!

de Horia Mărieș la 19 iunie 2015 - 02:50

@liviu

OK, scoate paraii să-mi cumpăr doar bilet de dus, nu refuz.
Fuck You!

de Horia Mărieș la 19 iunie 2015 - 19:04

„Nem lesz magyar alpolgármestere Szatmárnémetinek”, titrează un ziar online din Satu Mare.

Păcat, deși Kovacs Jeno ar fi vrut.
Cel puțin așa a declarat.

Inseamnă că RDMSZ Satu Mare nu s-a ințeles la impărțirea cașcavalului și a ciolanului cu Ștef, Govor și Coica.

Hasta la vista, baby Kelemen Hunor!
Drum bun și cale bătută.

de dragos la 19 iunie 2015 - 21:07

auzi horia, cum zici ,,fuck you,, catre liviu, esti cumva cu fitil pe stanga, daca da, poate faci cunostiinta cu un domn rafinat caruia ii plac baieteii fetite, un domn recent numit jefe general la fosile.

de luci la 19 iunie 2015 - 21:18

cu cine a chefuit la castel hunorul?
am auzit ca au facxut praf parchetul din sala de bal de cat a tras cu evike pe jos

de Horia Mărieș la 20 iunie 2015 - 01:20

@dragos la 19 June 2015 – 21:07

Nu, nu sunt, să nu-ți faci nici un fel de iluzii.
Am invățat expresia din filme și din grămada de graffiti măzgălite de tânăra generatie pe pereți.

de sorin florut la 20 iunie 2015 - 11:25

dragos 19 iunie 21:07

Expresia corectă pentru a fi „pe invers” este „a fi cu filet pe stânga”, nu cu fitil.
„Cunoştinţă”, nu „cunoştiinţă”. Asta din urmă nu e cu siguranţă „typing mistake”.

de Horia Mărieș la 21 iunie 2015 - 18:21

„Update” cu o scurtă cronologie.

11 iunie 2015

– A. Ștef (PLR) și M. Govor (preșul respectiv vicepreșul C.J. Satu Mare), decid cu de la sine putere, ca niște baroni locali veritabili ce sunt, ca viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici (PRL) să devină noul manager al Spitalului Județean Satu Mare.

– Se zvonea atunci că fotoliul de viceprimar rămas liber după această schimbare urma să revină UDMR iar principalii favoriți erau consilierii Magyar Lorand, Nagy Szabolcs şi Masculic Csaba.

15 iunie 2015

– D. Coica (PSD) primarul municipiului Satu Mare susține că nu a fost informat în prealabil despre această numire luată in C.J. Satu Mare, de cei doi baroni locali.

„Am aflat cu surprindere din presă că un post de viceprimar a rămas vacant prin demisia doamnei Papici Marcela şi că ar fi fost oferit de către preşedintele Consiliului Judeţean, Ştef Adrian, UDMR – ului. Nu văd rolul pe care-l poate avea preşedintele Consiliului Judeţean în ocuparea postului vacant de viceprimar. Îl informez că viceprimarii sunt aleşi prin votul consilierilor locali şi că atribuţiile acestora sunt stabilite prin lege de către primarul ales al municipiului Satu Mare” – se arată în comunicatul de presă emis de D. Coica.

17 iunie 2015

– Intr-o conferință de presă, A. Ștef il face mincinos pe D. Coica, susținând că el și M. Govor l-au informat în prealabil pe Coica, pentru a-i aduce la cunoştinţă, toate cele ce urmau să se întâmple cu viceprimărița Papici. Reamintim faptul că tensiuni (acute) între cei trei și declarații contradictorii ale acestora au avut loc și anterior, in ziua de 11 mai a.c., când A. Ștef și-a anunțat intenția de a candida in 2016 pentru funcția de primar. Principalii candidați din partea PSD şi PLR in 2016 vor fi în acest caz Coica respectiv Ştef. Govor este prins la mijloc, cele două partide fiind aliate. În afacerea ciolanelor de ros de pe la Primăria Satu Mare vor fi implicați în 2016 și candidaţii desemnaţi de UDMR şi PNL.

18 iunie 2015

Ștef declară: „Demersul nostru, al meu, în calitate de preşedinte al filialei municipale PLR, precum şi cel al domnului Mircea Govor, preşedintele organizaţiei judeţene PSD, privind susţinerea UDMR în vederea desemnării unui candidat la funcţia de viceprimar, se înscrie în eforturile noastre comune de a oferi minorităţii maghiare din municipiul Satu Mare posibilitatea de a-şi promova un reprezentant în conducerea muncipiului.”

tot 18 iunie 2015

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor face o vizită la Satu Mare. La organizaţia judeţeană UDMR s-au discutat probleme legate de ocuparea funcţiei de viceprimar al municipiului Satu Mare. Rămasă vacantă după plecarea viceprimăriţei Marcela Papici, UDMR revendică această funcţie. După alegerile locale din 2012, pentru că USL avea majoritatea în consiliul municipal, cele două funcţii de viceprimari, precum şi cea de city-manager, au fost ocupate de câte un reprezentant al PSD şi PNL. După spargerea USL şi fracţionarea PNL, prin apariţia PLR, majoritatea este deţinută de UDMR şi PNL. Cu sau fără acordul PSD, al PLR sau a primarului Coica, UDMR şi PNL pot obţine postul de viceprimar. Prezenţa preşedintelui Kelemen Hunor la Satu Mare arată importanţa pe care a acordat-o conducerea UDMR acestei probleme.
Ulterior, in aceeași zi, in cadrul unei conferinţe devpresă, Kelemen Hunor a spus că nu s-a hotărât dacă UDMR va accepta un post de viceprimar la Satu Mare. Candidaţii ar fi fost Maskulik Csaba şi Nagy Szabolcs. Pe de altă parte, deputatul Kereskenyi Gábor a anunţat că va intra în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Satu Mare.

19 iunie 2015

Biroul municipal Satu Mare al UDMR împreună cu Grupul de consilieri municipali au adoptat vineri o poziţie referitoare la alegerea unui viceprimar al municipiului Satu Mare, post rămas vacant după demisia Marcelei Papici. Cu o majoritate covârşitoare, 27 de voturi pentru şi doar 6 împotrivă, membrii Biroului împreună cu consilierii municipali au decis ca UDMR să nu propună niciun candidat pentru această funcţie. Membrii Biroului municipal consideră că o funcţie de viceprimar ”goală”, fără atribuţii, nu ar aduce un plus pentru formaţiunea UDMR, pentru cetăţenii reprezentați de UDMR în Consiliul Local şi pentru sătmăreni în general. Totodată Biroul Municipal consideră că UDMR nu poate fi părtaş la eşecurile administraţiei conduse de primarul Dorel Coica, nici măcar pentru o perioadă de 11 luni. Au invitat cele două partide care au fost şi sunt reprezentate în executivul Primăriei (PSD şi PLR) să-şi asume până la capăt administrarea municipiului Satu Mare. UDMR, ca principal grup din Consiliul Local Satu Mare, va continua să susţină proiectele benefice pentru municipiul Satu Mare, aşa cum a făcut-o mereu.

20 iunie 2015

Jurnalista Tőtős Tímea publică comentariile făcute de primașul de Nagy-Căreii Mari, de Eugen Kovács Jenö legate de funcția de viceprimar în Satu Mare, rămasă vacantă. Kovács nu este de loc de acord cu respingerea de către Biroul municipal UDMR Satu Mare a „ofertei” făcute de cuplul de baroni locali Ștef și Govor.

„Părerea mea personală este că nu merită să ne pierdem vremea cu intrebarea dacă merită sau nu să acceptăm oferta. Niciodată ei nu vor arunca după noi cu această funcție, la fel de adevărat fiind și faptul că nu ne lasă cu dragă inimă să accedem la această funcție. Cred că ar fi trebuit să punem acolo omul potrivit care vrea și știe să muncească, care poate să facă față sarcinilor și care poate să crească în performanțe. Se poate spune orice despre primarul Coica, dar nu este adevărat că nu se poate lucra împreună cu el, că nu-i lasă pe colegii lui să lucreze. Eu am vorbit despre treaba asta cu dânsul și mi-a spus că n-are nimic împotrivă să lucreze cu un viceprimar desemnat de UDMR.”

” Să nu ieșim cu povești din astea, că cică ei ne-ar ademeni cu mere otrăvite, fiindcă această poveste poate fi destinată doar cititorilor care sunt ca și Alba ca Zăpada. Cunosc membrii din Biroul municipal Satu Mare ai UDMR-ului și știu de ce au rețineri: in spatele poziției adoptate, se ascund interese și ambiții ale anumitelor persoane. Să fim foarte clari: politica nu este pentru fetele virgine, fiindcă politica este un meci dur, un război nemilos. Dacă nouă ne este frică de ce se va întâmpla într-o anumită conjunctură, atunci nu avem ce căuta pe terenul de joc. Cum vom putea atunci desemna pentru alegerile din 2016 un candidat care poate să și pună ceva pe masă? Mie îmi este clar că nu se pot face minuni în urmatoarele zece luni, dar dacă se poate obține un cât de mic rezultat pozitiv, trebuie făcută încercarea. Importante este Sătmarul cu maghiarimea din el … și punct. Trebuie să se ia rapid decizia privind desemnarea candidatului UDMR la funcția de primar in S.M., precum si decizia pentru desemnarea candidaților la funcțiile de președinte respectiv de vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare. După gândirea mea, cred că Pataki Csaba ar fi, dacă am putea ajunge la un acord, persoana potrivită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și sper că dânsul va și accepta această candidatură.”

Scurtele mele concluzii după acest „update”:

1). Kelemen Hunor a dat un mare chix in incercarea lui de a-și impune voința de președinte UDMR ca un consilier municipal sătmarean din partea UDMR să fie desemnat pentru functia de viceprimar de Satu Mare. Biroul municipal Satu Mare al UDMR împreună cu Grupul de consilieri municipali s-au opus vehement atât ordinului lui Kelemen Hunor cât și opiniilor exprimate majoritar (70% pentru) in cadrul sedinței organizaţiei judeţene UDMR Satu Mare. Nu mai vorbim de faptul ca l-au dezamăgit profund și pe Kovacs care din această cauza ii considera niște papă-lapte lași ce n-au ce căuta nici într-un meci dur si nici într-un război nemilos, și care nu știu altceva decât să-și urmărească propriile interese si propriile lor ambiții. Kelemen Hunor a plecat cu coada între picioare din Satu Mare, dar este de așteptat că și-a lins nițel rănile savurând bikavérul și friptanele (oare a foat și bogrács) pe care i l-a oferit Kovács Jenö în Cstelul Károlyi din Carei. Că doar de aia a fost reabilitat cu aproape 5 milioane euroi europeni și că tot le curge la la amândoi sânge de grófi scăpătați în vene.

2). Primașul Eugen Kovács Jenö face in interviu acordat jurnalistei Tőtős Tímea pe durul, pe macho, pe radicalul, pe vitézul, pe mușchiulosul, pe intransigentul. Este de presupus că a dorit ca prin aceste declarații de fanfaron lăudăros să-l pupincureze nițel, dar și să-l lingă puțin mai mult decât de obicei pe Kelemen Hunor. Fiidcă Kovács este un yes man desăvârșit.
Eu unul sper că a și reușit să-l lingă îndeajuns pe președintele UDMR și că, drept rasplată, Kelemen Hunor ii va oferi lui Kovács o foarte înaltă funcție de biped și de partid in UDMR (și poate si în Stat) in viitorul foarte apropiat, astfel ca Eugen Kovács să fie nevoit să plece din Carei si ca locuitorii acestui municipiu să scape definitiv de el. În Bucuresți ar fi așteptat și acceptat cu cel mai mare drag în prag, bucureștenii sunt foarte bine obișnuiți deja cu astfel de specimene, fiindcă in Capitală mișună de 25 de ani toate felurile și toate neamurile de escroci.

3). Din interviu am ințeles, in sfârșit, că Eugen Kovács Jenö nu mai este o virgină.
Nici nu ar putea să mai fie fiindcă el este un politician cu vechi state de serviciu iar politichia nu este de loc un sport potrivit pentru fetele virgine, nu-i așa?

de Horia Mărieș la 2 iulie 2015 - 11:59

Dar cu ăsta, cu Kereskényi, ce ați mai avut dom’le?

Pun pariu că o să urle ca din gură de șarpe, susținut de Kelemen Hunor, că in acest caz este vorba de discriminare etnică, de o răzbunare politică josnică, că l-au turnat la A.N.I sau numitul Adrian Ștef de la ALDE ăia, și/sau Dorel Coica de la PSD, viitori lui (posibili) contracandidați în 2016, la alegerile locale, pentru funcția de primar a municipiului Satu Mare. (In paranteză fie spus, pe cei doi îi cred în stare și de o mică-mare turnătorie, asta ca să-și conserve jilțurile.)

„COMUNICAT – INCOMPATIBILITATE ȘI CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV – 6 FOȘTI SAU ACTUALI ALEȘI LOCALI
1 iulie 2015, 14:15
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a 6 foști sau actuali aleși locali (doi primari, un viceprimar și trei foști viceprimari). Printre ei:
GABOR KERESKENY
Fost Viceprimar al Mun. Satu Mare, Jud. Satu Mare
INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 noiembrie 2008 – 22 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de reprezentant al Municipiului Satu Mare în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. TRANSURBAN S.A. Satu Mare, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.
„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 1 iulie 2015”

Lasati un comentariu