Noian de accidente la sfârşit de mai. Furt de autoturism, adormit la volan,….

• publicat la: 1 iunie 2015
Noian de accidente la sfârşit de mai. Furt de autoturism, adormit la volan,….

La data de 30.05.2015, orele 13:37, la intersecția DN 19 cu DJ 194B in afara localităţii Vetiş, judeţul Satu Mare, a avut loc un eveniment rutier.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier care au stabilit că  Vasile D. a condus autoutilitara marca MAN. Iar pe fondul neasigurării corespunzătoare la schimbarea direcției de mers, a intrat in coliziune cu autoturismul marca Renault Megane  care era condus de un bihorean, în vârstă de 29 ani.

In urma evenimentului a rezultat rănirea ușoara a unei femei, în vârstă de 42 ani, din Oradea, pasageră în autoturismul marca Renault Megane.

             Duminică dimineaţă  poliţiştii Serviciului Rutier au intervenit la faţa locului, la un eveniment rutier produs , pe DJ 109 M, în afara localității Tămăşeni , județul Satu Mare.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că  un tânăr de 19 ani, a condus autoturismul marca Renault Laguna, iar pe fondul nepăstrării distantei corespunzătoare la efectuarea manevrei de depășire, a acroșat tractorul rutier marca New Holland  care era condus regulamentar de către Adrian C. de 26 ani, care se deplasa in aceeași direcție de mers.  In urma evenimentului a rezultat rănirea ușoara a conducătorului tractorului.

În ambele situaţii conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest , rezultatul fiind negativ, s-au recoltat mostre biologice de sânge in vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

Ieri la ora 15:17, pe DN 19 , în localitatea  Petrești , județul Satu Mare , a   avut loc un accident de circulaţie.

Poliţiştii rutieri careieni au stabilit că  evenimentul s-a produs în următoarele împrejurări : Vasile  A., de 26 ani, a condus  autoturismul marca Volkswagen,  iar pe fondul  oboselii a adormit la volan , a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, marca  Volkswagen, care era  condus regulamentar de Alexandru E. de 59 ani.

In urma evenimentului a rezultat rănirea grava a 2 persoane de sex masculin, de 21 şi respectiv 42 de ani, pasageri în autoturismul care circula regulamentar,  şi  a numitului Roland  E., pasager in autoturismul care a provocat accidentul, precum si rănirea ușoara a conducătorului auto Alexandru E. şi a unui octogenar, care era pasager in autoturismul condus de Alexandru E.

Conducătorilor auto, le-au fost recoltate mostre biologice de sânge in vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

La data de 31.05.2015, ora 14:56, pe raza localităţii  Terebești , județul Satu Mare , s-a produs un accident de circulaţie.

La faţa locului au intervenit poliţiştii Serviciului Rutier, care din cercetările effectuate au stabilit că  Dan  V., de 47 de ani, a condus autoturismul marca Volkswagen şi a accidentat grav un minor în vârstă de 6 ani, care s-a angajat in traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure .

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest , rezultatul fiind de 0.07 mg/l , alcool in aerul expirat , s-au recoltat mostre biologice de sânge in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Ieri la ora 06.30 , poliţiştii rutieri careieni l-au identificat pe VASILE F., în vârstă de 18 de ani, care a condus autoturismul marca Ford pe DJ 108M între localităţile  Carei – Tiream,  iar la intersecţia cu sens giratoriu în lucru a plonjat peste porţiunea de drum aflată în lucru, rezultând avarierea autoturismului.

In urma verificărilor efectuate oamenii legii au constatat că autoturismul apartinea unei societăţi comerciale, cu sediul în Carei şi ar fi fost sustras de către Vasile F.  care nu posead permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest  care a indicat o concentraţie de de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate  probe biologice de sânge   în vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauză a fost inregistrat dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de Furt în scop de folosinţă,  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de catre o persoana care,  la momentul prelevarii mostrelor biologice are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi distrugere din culpă.

Ieri, la ora  23:40, pe DJ 108 L , în afara localităţii  Terebeşti , județul Satu Mare, poliţiştii rutieri au intervenit la un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că un sătmărean, în vârstă de 38 ani,  a condus  autoturismul marca Dacia ,  iar pe fondul neadaptării vitezei în sensul giratoriu a intrat in coliziune cu un  parapet din beton, autoturismul răsturnându-se pe carosabil. După producerea evenimentului, conducătorul auto a părăsit locul evenimentului fără încuviințarea poliţiştilor , acesta fiind identificat ulterior,  iar în urma testării cu aparatul alcooltest ,acesta  a indicat o concentraţie de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate  probe biologice de sânge in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de catre o persoana care,  la momentul prelevarii mostrelor biologice are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

Lasati un comentariu