Parlamentarii care au propus pensiile speciale

• publicat la: 17 iunie 2015
Parlamentarii care au propus pensiile speciale

Parlamentarii au rezolvat toate problemele țării. Acum își rezolvă propriile pensii pentru atunci când se vor retrage din activitatea lor glorioasă. Practic, senatorii și deputații și-au votat pensii pe care românii de rând nici nu le visează. Nici nu contează că au fost condamnați pentru corupție, că au averi din care pot trăi liniștiți chiar și copii lor. Ei se recompensează pentru cât au muncit pentru popor. Rivali pe proiecte de lege, doctrine politice și în alegeri, cu toții gândesc la fel când vine vorba despre buzunarul propriu. Proiectul prevede că parlamentarii beneficiază de pensii speciale, care ar putea ajunge la peste 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate.

România Curată vă prezintă averile celor care își pregătesc pensii nesimțite din care să-și poată întreține casele, terenurile și mașinile. Nu avem pretenția că i-am atins pe toți, dar vă puteți face o imagine despre ce averi au parlamentarii care și-au dorit din tot sufletul pensii nesimțite. Facem precizarea că, inițial, și parlamentarii PNL au semnat proiectul de lege, dar și-au retras repede susținerea pensiilor nesimțite.

Ciprian Nica: case, apartamente, spații comerciale

Reprezentantul de frunte al regiunii de Sud – Est în materie de pensii babane este deputatul social­democrat Ciprian­Nicolae Nica, vicepreședinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, cel care s­a remarcat ca fiind vârf de lance în operațiunea supranumită „martea neagră a parlamentarismului românesc”, când aleșii poporului s­au adunat la ceas de seară pentru a vota pe ascuns legi care îi protejau de anchetele DNA. ”E un act de dreptate, se trage cu toate tunurile către Parlament. (…) parlamentarii sunt cei mai prost plătiţi din toată Europa”, a motivat deputatul Ciprian Nica, pentru Ziarul Gândul, votul acordat pentru mărirea pensiilor pe care le vor lua parlamentarii. Deputatul PSD Ciprian Nica se află între primele locuri în clasamentul neoficial al celor mai bogati parlamentari din țară, având în conturi aproximativ 200.000 de euro. Potrivit declaraţiei de avere, Ciprian Nica are două apartamente, o casă moştenită în podgoria Panciu, o altă casă veche, plus un spaţiu comercial în care are biroul notarial, unde lucrează alături de consoartă, tot notar de profesie.

Deputatul ales în Colegiul 1 Focșani mai are, potrivit declarației de avere, și două maşini Dacia Logan şi un Audi A8, bijuterii în valoare de 5.000 de euro şi obiecte de artă de 5.000 de euro. Deputatul PSD Ciprian Nica a colaborat cu Securitatea, potrivit unei deciziei definitive luate de Înalta Curte de Casație și Justitie în primăvara anului trecut.

Manuela Mitrea: Vilă în Austria, bijuterii scumpe și mare iubitoare de artă

De la Constanţa, cel mai prosper parlamentar pare a fi tot un notar, Manuela Mitrea, soţia fostului parlamentar de Vrancea, Miron Tudor Mitrea, aflat în prezent în închisoare pentru luare de mită. O vilă de vacanţă în Austria, bijuterii şi tablouri de aproape 100.000 de dolari, venituri anuale de peste 100.000 de euro este averea de care dispune parlamentarul aflat la al treilea mandat. De­a lungul anilor, familia Mitrea a agonisit obiecte din metale preţioase (32.000 lei), bijuterii (124.000 lei), obiecte de artă (36.000 lei), obiecte de cult (8.000 lei) şi tablouri (101.00 lei), totul în valoare totală de peste 300.000 lei. În 2007, Miron și Manuela Mitrea au achiziţionat o casă în Austria, într­o staţiune turistică, la care se adaugă casa din Bucureşti cumpărată în 2004. Achiziţia din Austria a atras un credit de 592.000 de euro, potrivit declaraţiei de avere. Deputatul Manuela Mitrea câştigă anual de la Camera Deputaţilor peste 50.000 de lei, o sumă de zece ori mai mică faţă de veniturile de la cabinetul notarial. Cu alte cuvine, pensia specială din Parlament ar fi mărunțiș în buzunare.

integral pe romaniacurata.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 17 iunie 2015 - 15:25

Rog frumos, dacă se poate, ca redacția BdeC să insereze undeva pe pagină un link care să conducă la lista celor 303 de parlamentari nesimțiți care au votat cu DA legea asta de tot rahatul a pensiilor speciale.
De exemplu, in locul chestionarului ăla cu trandafirii, că tot este el cam „expirat”.

http://www.mediafax.ro/politic/parlamentarii-si-au-marit-pensiile-proiectul-pensiilor-speciale-votat-de-peste-300-de-parlamentari-14458995

Spre aducere aminte permanentă, ca nu cumva să mai facem greșeala și să-i mai votăm vreodată!

de anda la 17 iunie 2015 - 22:44

va rog, o lista cu toti parlamentarii care au votat legea pensiilor speciale? multumesc.

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 03:57

@anda

Am făcut o căutare rapidă pe net dar incă n-am dat de lista completă a celor 303 de parlamentari care au votat pentru „legea pensiilor speciale”, mai precis pentru modificarea Art. 73 din Legea 7/2006, prin adăugarea unui articol nou 73 (1).
Când o să dau de ea, o să o postez. Poate ne mai ajută si altii la acest Search.

Până atunci, doar cireașa de pe tort: Dintre cei 303, două figuri sinistre au tras concluzia zilei. Senatoarea PC Cristiana Anghel, acest Frankenstein fabricat în laborator de Dan Voiculescu şi livrat poporului pe post de erou naţional, a confirmat că aceşti inşi sunt de pe altă lume: „Această pensie este o recompensă a meritelor parlamentarilor”. Şi deputatul PSD Anghel Stanciu, a aratat perfect cât de înalt este zidul dintre ei şi dumneavoastră: „16 decembrie 2014 a fost ziua în care colegii au susţinut că ne-am luat ţara înapoi, astăzi 16 iunie 2015 credem că este momentul să ne luăm Parlamentul înapoi”.

Lasati un comentariu