Premiul ROTARACT pentru cea mai bună piesă ajunge la CAREI

• publicat la: 11 iunie 2015
Premiul ROTARACT pentru cea mai bună piesă ajunge la CAREI

Începutul acestei săptămâni a adus cu sine o serie întreagă de provocări pentru elevii care simt tot mai intens parfumul vacanţei. Astfel, absolvenţii claselor a XII-a şi-au luat în cel mai serios mod „rolul” de candidaţi ai examenului de Bacalaureat, iar ceilalţi încep să-şi construiască sau să-şi fixeze noi „măşti” pentru următoarele etape din spectacolul vieţii.

Membrii trupei de teatru a Liceului Teoretic Carei împreună cu prof.  Liliana Sorian s-au pregătit intens pentru a juca şi alte „roluri” decât cele din fiecare zi, prezentându-se şi în acest an pe scena Festivalului de teatru pentru elevi Rotaract, desfăşurat între 8 şi 10 iunie 2015 la Casa de Cultură a Sindicatelor şi Sala Studio a Teatrului din Satu Mare.

În concurs s-au prezentat 16 spectacole, înscrise în cele trei secţiuni tradiţionale: gimnaziu, liceu şi one-man show. Cei mai tineri membri ai trupei de la Liceul Teoretic, Darius Duţescu şi Anda David, au prezentat spectacolul „Expresul de noapte” de Slawomir Mrozek.

Liceenii, Coşarcă Dan şi Nagy Evelin, au pus in scena  o adaptare după textul lui George Ştefan „Dacă te naşti luni, probabil vei muri într-o vineri”.

Cele două reprezentaţii au fost gustate din plin de public şi de juriu, iar în ziua Galei de premiere spre bucuria şi satisfacţia tuturor au fost recompensate cu premii sau nominalizări.

La Gimnaziu a dominat spectacolul „Expresul de noapte” oferindu-i-se „Premiul pentru cea mai bună piesă”, iar elevii-actori Darius Duţescu şi Anda David, prof. indrumator Liliana Sorian,  au fost câştigătorii premiilor pentru rolurile principale.

La categoria liceu, Dan Coşarcă a fost nominalizat la premiul pentru rol principal masculin. Succesul lor este dovada faptului că generaţia care vine din urmă se străduieşte să păstreze etalonul la un nivel ridicat, dar mai ales că talentele cresc şi se cizelează în timp şi cu multă muncă.

Felicitări tuturor şi mult succes în continuare !

 

Lasati un comentariu