Ziua Drapelului marcată de liberalii careieni

• publicat la: 27 iunie 2015
Ziua Drapelului marcată de liberalii careieni

Ziua de 26 iunie a fost marcata ieri la Carei de catre organizatia PNL Carei printr-un mars. Pentru cei ce nu cunosc semnificatia zilei, 26 iunie reprezinta Ziua Nationala a Drapelului. Aceasta a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

ROŞU – GALBEN – ALBASTRU, culorile drapelului românesc, sunt caracteristice ţesăturilor şi ornamentelor de pe îmbrăcămintea poporului nostru, păstrate timp de veacuri fie toate trei împreună, fie asociate câte două, în drapelele ţărilor române. Aceste tradiţii puternice au făcut ca, în perioada modernă, tricolorul să devină steag al ţărilor române, pentru prima dată în Transilvania, apoi în Ţara Românească şi în Moldova.

În frumoasa lor îmbinare, culorile care alcătuiesc drapelul României îşi au o existenţă de multe secole. În acest sens vorbesc numeroasele mărturii istorice scrise şi nescrise care au format în literatura de specialitate obiectul atenţiei cercetătorilor. Între acestea, este interesantă menţiunea făcută de istoricul german dr. J.F. Neigebaur, în lucrarea Dacien aus der Uberresten des klassichen Alterthums, mit besonderer Rucksicht auf Siebenburgen. Topographische zusammen-gestellt, publicată în 1851 la Braşov, potrivit căreia cele trei culori ale drapelului României sunt o moştenire de pe timpul Daciei.

La Carei,ceea ce a inceput ca o zi mohorata, in ciuda anotimpului in care ne aflam, s-a dovedit a fi de fapt ocazia perfecta de sarbatoare. Vremea a tinut cu cei dornici de a se alatura organizatorilor marsului festiv si a favorizat sarbatorirea acestui eveniment istoric important. Actiunea de defilare a inceput de la sediul PNL Carei, unde un numar semnificativ de persoane, impreuna cu membrii partidului, au pornit spre Momumentul Ostasului Roman, arborand drapelul si baloane in culorile nationale.  Odata ajunsi la Monument, Madalina Somesan a dat citire unui material despre  istoria  si semnificatia  acestei zile iar apoi a fost intonat Imnul  National al Romaniei.

 

Actiunea a fost un succes, adunand multa lume dornica de a marca impreuna importanta acestei zile.

redactia

comentarii

de oana la 28 iunie 2015 - 07:32

Superba manifestare patriotica, felicitari !

de sorin floruț la 28 iunie 2015 - 17:12

Este elocventă situația : în Carei, ziua drapelului României e celebrată doar de liberalii careieni! Probabil toți ceilalți au alt drapel? Poate și alt imn? Altă țară? Se va vedea în 29 iulie.

de CORIIII la 3 iulie 2015 - 21:35

unde ai fost marele …psd-ist ionut,,,?????? mare roman estii il lingiiii in currrrr pe kovacs……????? esti un roman adevarat

Lasati un comentariu