Activitatea Poliţiei Locale în perioada 01.07-15.07

• publicat la: 17 iulie 2015
Activitatea Poliţiei Locale în perioada 01.07-15.07

În perioada mai sus menționată agenții locali din cadrul Poliției Locale Carei au luat măsuri contravenționale împotriva a 21 de persoane, valoarea acestor amenzi fiind de 2.090 lei, pentru nerespectarea diferitelor acte normative. Din totalul de 21 de procese verbale, la 7 procese verbale s-a aplicat sancțiune cu avertisment.

Astfel la HCL nr. 28/1994 modificat și complectat prin Hot. nr. 85/2007 privind stabilirea și sancționarea unor contravenții în domeniul edilitar-gospodăresc au fost aplicate un număr de 6 procese verbale de contravenție.

La Leg. 61/1991 privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice au fost aplicate un număr de 6 procese verbale de contravenție.

La HCL nr. 49/2012 privind circulația pe drumurile publice în mun. Carei au fost aplicate un număr de 9 procese verbale de contravenție.

În această perioadă la sediul Poliției locale au fost făcute 11 sesizări telefonice de către cetățenii municipiului prin care ne aduceau la cunostință și solicitau  rezolvarea diferitelor probleme cum ar fi; tulburarea liniștii publice la oră târzie, folosirea dotărilor de pe terenul de joacă pentru copii de către persoane cu vârstă majoră, maltratarea unor animale de către stăpâni, deținerea  de animale în apartamente, amplasarea unor stupi de albine în apropierea locuințelor. De asemenea au fost urmărite și verificate un număr de 30 de vehicule cu tracțiune animală dacă au montate dispozitive de reținere a dejecțiilor precum și plăcuțe cu număr de înregistrare.

Un număr de peste 25 de persoane care circulau cu biciclete au fost îndrumați ca să folosească pistele de bicicletă acolo unde sunt. Având în vedere că s-au eliberat atestatele de producător au fost efectuate mai multe controale în piața agro-alimentară pentru a verifica dacă producătorii posedă aceste atestate.

 

comentarii

de hoho la 17 iulie 2015 - 15:38

Azi, 17-07-2015 , in incinta pietei de alimente din Carei, a fost un control mare, de catre niscaiva vagabonzi ,care nu s-au prezentat cine sunt, dar erau insotiti de pol. comunitara , care se legau de babutele care vindeau diferite produse agricole. Cereau atestatul de producator, etc.,si amenintau cu sanctiuni daca nu treceau vizibil urmatoarele:
-pretul sa fie afisat vizibil.
-calitatea produsului(cine stabileste acest lucru?)
-data la care a fost recoltat.
-localitatea unde a fost produs.
-cantitatea care a fost vanduta.etc.

Multe dintre aceste criterii erau trecute ,vizibil , dar nu toate, ex. localitate, data recoltarii, cantitate ….

Am constatat ca si daca vinzi niscaiva produse care-ti sunt de prisos(in plus) trebuie sa fii un bun jurist in Romania de azi, altfel te mananca contraventiile de zeci de mii de lei.
Oare aici e marea evaziune?
De ce acei „domni” de la judet,nu cauta in alta parte?

EX. unde in hipermerketuri ati intalnit data de recoltare? Produsele ionizate, imbibate in diferite otravuri care sa reziste o perioada lunga de timp pana sa fie vandute, ati vazut? Fetita de la Valcea, sau ceilalti copii, otraviti cu E_COLI.

Fi-le-ar rusine de BAGABONTI.

de Horia Mărieș la 17 iulie 2015 - 16:08

@hoho:

Absolut de acord cu opinia Dvs. : niște frecangii notorii „inspectorii” ăia, de oriunde or fi fost el!

de Intrebari ! la 17 iulie 2015 - 21:42

Da Ianika mai este inca sef la comunitari?
Cine este Purtator de cuvant la Primarie ?
Poate cineva sa de a relatii – sa -mi raspunda ?
Multumesc !

de COTURNIX BIKE la 21 iulie 2015 - 05:04

….cu tot respectul pentru dumneavoastră țin să vă aduc la cunoștință ca denumirea de „”POLIȚIE LOCALĂ, POLIȚIST LOCAL”” și structura ca atare nu este cuprinsă în organigrama niciunui Minister, acești GARDIENI PUBLICI sau trezit peste noapte polițiști locali NU AU STATUT și se cred BURICUL PĂMÂNTULUI, nu au nici o pregătire în domeniul de ordine publică, poliție rutieră, majoritatea dintre ei sunt cu 8-10 sau în cazul fericit cu 12 clase, nu au un vocabular, nu se știu adresa, NU CUNOSC „”UZUL DE ARMĂ”” etc. etc…….agenții de poliție, jandarmii, polițiștii de frontieră au o școală de agenți de doi ani, aparțin unui Minister, au un statut al polițistului, au o Lege după care funcționează. …sunt niște impostori… cu respect vă întreb eu pe dumneavoastră, unde stau ascunși seară de seară ? pe la fântâna arteziană e plin cu coji de semințe, chiștoace de țigări și mizerie ce mai….vă spun eu, stau ascunși că li frică de pruncii de bani gata și nu știu ce au de făcut….ieri dimineața mergând la lucru i-am găsit ascunși pe strada vizavi cu RAR de lângă linia ferată, îmi pare rău că nu le-am făcut o poză……. multe s-ar mai putea scrie !!!! Primăriile nu sunt subordonate niciunui minister, ci cetățeanului, funcționează în baza legilor, nu în baza dorințelor anumitor miniștri „”GARDIENII PUBLICI”” FUNCȚIONEAZĂ DUPĂ BUNUL PLAC AL FIECĂRUI PRIMAR. Din păcate numai atâta știu GARDIENII PUBLICI, se ocupă cu chestii care NU LE APARȚIN așa fac și ei niște venituri în plus la adică să nu fie că ei nu fac nimic.

de Horia Mărieș la 21 iulie 2015 - 06:48

@COTURNIX BIKE la 21 July 2015 – 05:04

http://www.municipiulcarei.ro/media/images/carei/ORGANIGRAMA2015.pdf

Habar n-am cine, când, cum și de ce i-a botezat „Poliția locală”, dar cert este că așa apare denumirea și în organograma primașului Kovács Jenő.
Că ar fi mai potrivită denumirea de „Gardieni”, inclin să vă dau dreptate. N-au fost ei „gardienii” (inclusiv cei dotați cu câini) cei care l-au păzit pe primarul Iașului, pe Gheorghe Nichita, în timpul crizelor lui hormonale mJore și de cruntă gelozie cãnd i se năzărea că-l trage în piept amanta?
Ba da. Așa o fi stând luxrurile și pe la Carei.

În consecință, sunt total de acord cu propunerea dvs., să se cheme de azi încolo „gardieni”. Dar nu publici, fiincă sunt de fapt „privați”, adică ai primașului. Și să-i plătească primașul din buzunarul lui, nu din bugetul local, fiindcă in fond și la urma urmei, „gardienii” sunt de fapt doar sclavii lui.

de Horia Mărieș la 21 iulie 2015 - 17:14

Apropo de Poliția Locală >>> Primarul suspendat Gh. Nichita se află sub control judiciar, după ce a pus Poliția Locală din Iași pe urmele Adinei Samson

Vezi insa și site-ul Primăriei Iași > Conducere > Secretar
Denisa Liliana Ionașcu, Secretar al Consiliului Local Municipal Iași

http://www.evz.ro/evz-exclusiv-cine-este-femeia-pentru-care-primarul-amorezat-nichita-si-a-inselat-si-sotia-si-amanta.html

de unforgiven la 21 iulie 2015 - 18:25

Trantori, paraziti, bani aruncati pe apa sambetei………….La un moment dat spargeau seminte s-au pazeau Kaufland la umbra. Rusinea orasului !

de Horia Mărieș la 28 iulie 2015 - 10:09

Breaking news:

Din nou despre Airsoft și necopții cărora le place să se joace de-a războiul.
Aspecte ce ar trebui să stea foarte serios în atenția Poliției.
Ori de care ar fi ea, municipală sau locală.

„Femeie desfigurată de o grenadă airsoft. O femeie în vârstă de 39 de ani din Satu Mare a ajuns în noaptea de sâmbătă la Urgenţe după ce a suferit un accident provocat de o grenadă airsoft. După producerea accidentului, care a avut loc la Aeroclub în timpul unui eveniment, apropiaţii femeii au solicitat, prin 112, intervenţia Ambulanţei.

Paramedicii au constatat că femeia prezenta numeroase contuzii şi escoriaţii gambiere, la braţul şi antebraţul drept, precum şi arsuri de gradul întâi la faţă, răni provocate de explozia unei grenade airsoft în apropierea femeii. Pacienta era conştientă şi echilibrată respirator şi hemodinamic, iar după îngrijirile medicale date de paramedici, aceasta a fost transportată la Urgenţe.”

Lasati un comentariu