Canicula face victime la Carei. Prima victimă- punctul de Prim Ajutor

• publicat la: 22 iulie 2015
Canicula face victime la Carei. Prima victimă- punctul de Prim Ajutor

Cum nici o minune nu ţine mai mult de trei zile, nici iniţiativa Primăriei Carei, în colaborare cu Spitalul Municipal din subordine, de  acordare de prim ajutor careienilor pe perioada caniculei, nu a fost decât o  activitate  meteorică.  Nici vorbă să ţină trei zile.   După o zi, ziua de 8 iulie, punctul de prim ajutor s-a evaporat. Inca nu se stie dacă datorită temperaturilor deosebit de ridicate sau doar  apatiei factorilor de decizie pentru amplasarea acestui punct de prim ajutor în oraş.

Din data de 8 iulie 2015, când ne-am bucurat cu toţii că în sfârşit primăria Carei se gândeşte şi la nevoile omului de rând, plătitor de taxe si impozite, nu a mai fost activat nici un punct de prim ajutor.

Până astăzi, 22 iulie 2015,  în niciun punct central din mun. Carei nu a apărut vreun punct de prim ajutor.

Se pare că factorii de decizie din Primărie au pornit aparatele de aer conditionat si au uitat complet de concetăţenii lor. Prima victimă a caniculei ucigătoare din aceste zile a fost chiar punctul de Prim ajutor!

 

redactia

comentarii

de dimitriu radu mihai la 23 iulie 2015 - 04:44

ce sa facem toate MINUNILE tin trei zile,in cazul nostru a fostasa ca un foc de paie ,ne-au scos ochii ca sa se vada cat se da pe sanatatea si grija fata de CONTRIBUABIL.Oare atat merita VIATA unui om care pe langa necazurile care le are zi de zi sa mai aiba parte si de INDIFERENTA forurilor acreditate pentru acest serviciu.Este o MARE bataie de joc si consider ca cei VINOVATI ar trebui trasi a raspundere si SANCTIUNI drastice chiar DEMISIA pentru pentru ca acesta caz de INDIFERENTA TOTALA fata de cetatean este de o GRAVITATE INADMISIBILA!

de andrew la 23 iulie 2015 - 18:38

Populaţia a apreciat iniţiativa Primăriei Municipiului Carei de a distribui apă trecătorilor afectaţi de caniculă, respectiv de a le oferi posibilitatea de a-şi măsura tensiunea şi glicemia, cu sprijinul practicanţilor de la Spitalul Municipal. Acțiunea s-a desfășurat azi, în intervalul orar 10.00-16.00, și va continua mâine, 24 iulie, între aceleaşi ore. Cele două corturi au fost amplasate în fața sediului Cec Bank și în pavilionul situat lângă intrarea în parcul dendrologic dinspre magazinul Oțelul. Careienii au fost avertizați să evite, pe cât posibil, expunerea îndelungată la soare și să ia măsurile necesare asigurării unui confort termic adecvat. Fiecare persoană consultată a primit câte un bilet pe care a fost notat numele, vârsta, tensiunea și glicemia. Careienii în cauză au fost rugați ca atunci când vor mai fi organizate acțiuni de acest gen să se prezinte cu biletul respectiv pentru a putea compara evoluţia stării de sănătate. Primpăria Carei anunţă pe această cale că, ori de câte ori va fi instituit cod portocaliu de caniculă, va organiza puncte de prim ajutor în municipiu, pentru a veni astfel în sprijinul populației.

de Horia Mărieș la 23 iulie 2015 - 20:49

@andrew la 23 July 2015 – 18:38

Inființarea unor puncte de prim ajutor in care se distribuie și apă celor însetați în zilele de caniculă este ceva foarte normal și acest obicei se practică în toate orașele (civilizate) din această țară. Nu trebuie să ne minunăm chiar foarte tare fiindcă au apărut două astfel de puncte și în Carei. Era chiar obligatoriu ca ele să apară! Și n-o să sărăcească Primăria Municipiului Carei din cauza a 100 litri de apă plată. Ea sără invevitabil din cu totul alte motive.

Din exprrimarea „Primăria Carei anunță pe această cale” intâlnitâ în postarea de mai sus ar trebui să înțeleg câ @andrew este purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Carei? Dacă este așa, de ce nu se semnează cu prenume și cu nume ca toți oamenii cãt de cãt normali.?
De cine îi este atãt de tare teamă de se simte obligat să posteze la adăpostul unui „alias”?
I s-a interzis cumva de cineva, de către un șefuleț baștan și gróf local să posteze în BdeC?

de Horia Mărieș la 23 iulie 2015 - 21:06

@andrew

Este in regulă, m-am prins.
Comentariul dvs este copy & paste al postarii de pe pagina facebook
https://www.facebook.com/PrimariaCarei?ref=ts&fref=ts
inclusiv greșelile de ortografiere, de exemplu „Cec Bank”.
Acolo știu cine postează. Sunteți cumva una și aceeași persoană?
Repet intrebările puse mai sus. Mai ales pe cea care se referea la identitatea purtătorului de cuvânt al Primăriei Mun. Carei.
Tot încerc eu de o grămadă de vreme să aflu cine pisici o fi persoana respectivă.
Fiindcă dpdv oficial, lipsește cu desăvãrșire.
Este Fantomas.

de amalia la 24 iulie 2015 - 09:53

finul primarului are treecuta in fisa postului din contractul cu primaria carei administrarea paginii facbuk.
daca buletin de carei nu va pisca de spate nu ar fi scos cei din primarie corturile de ajutor de canicula!!!!
cand au fost gropile de pe strada baltilor si buletinde carei a scris de targul de gropi unde nu putea intra nici taxi in 2 zile au si aparut utilajele de la primarie si au reparat gropile…la buletin de carei nu tine cu cumpararea de articole pentru linistea lui kovacs asa cum a fost ultima data in piata satmareana unde dupa aparitia articollui cu gunoaiele aruncate cu stirea primarilor prin marginile de oras cei din redactie au fost sunati ca sa incheie un contract de 1.000 lei pe luna si hop si reclama a aparut in paginile pietei ca sa dovedeasca utilitatea contractului… totul se afla nimic nu e nestiut in judetul in care se darama biserrici fara autorizatie numai pentru grandomaniile unui complexat de situatia lui ingrata..si totul pe bani publici iar amaritii sunt amendati si penalizati daca nu platesc darile nu ca si primarul kovacs care are esalonate datoriile la bugetul de stat si cheltuie din banii publici pentru ca sa isi cumpere masina

de rodica la 24 iulie 2015 - 10:10

populatia careiului a apreciat articolul din buletin de carei in urma caruia au aparut punctele de prim ajutor din oras.

de Horia Mărieș la 24 iulie 2015 - 12:18

@amalia la 24 July 2015 – 09:53

Finul primașului, numitul Szasz Lorand, are pe numele lui contractul de colaborare cu Primăria Municipiului Carei pentru administrarea paginii facebook a Primariei doar așa de fațadă, la derută, doar așa de kiki-bau. Pentru derutarea plebei.
De fapt, cel care se ocupă de postarile de pe pagina respectiva este numitul Megyeri Tamas Robert.

Dar fiindcă acesta a devenit ia începutul acestui an salariat, bugetar, adică functionar public la Primaria Mun Carei ca și consilier personal (sic!) al primașului, nu mai putea semna un contract de colaborare cu Primăria asa cum a făcut anul trecut ca și MEGYERI TAMAS ROBERT PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, CODUL UNIC DE IDENTIFICARE 30469913, adresa Căpleni nr. 397, jud. Satu Mare, număr de inmatriculare la Registrul Comertului: F30 /878 /2012, fiindcă s-ar fi făcut vinovat de conflict de interese.

În consecință, cei trei escroci (ESCRÓC, -OÁCĂ, escroci, -oace, s. m. și f. Persoană care înșală pe alții și își însușește, prin mijloace frauduloase bunuri străine; pungaș, șarlatan. – Din fr. escroc. Sursa: DEX 2009) Megyeri, Szasz și Kovacs s-au sfatuit și au pus astfel țara la cale: Szasz Lorand a devenit de fațadă titular de contract (dar habar n-are de facebook sau de pagini web), Megyeri face pe blat postările pe facebook iar banii sifonați astfel de la Primăria Mun. Carei se impart (numai ei știu cum) între cei trei escroci. Simplu ca bună ziua și extrem de eficient, cu aparență de legalitate. Doar că escrocheria asta „in troică”, este fumată deja de mult, in ziua de azi o folosesc numai ageamii.

de andrew la 24 iulie 2015 - 14:47

@Horia Maries eu doar am copiat ceea ce au scris adminii pe pagina de fb, fara sa am vreo legatura cu ei.
nu sunt purtator de vorbe, desi mi-as dori si eu un astfel de job bine platit :))
va doresc succes in demersurile dvs.

de denisa la 24 iulie 2015 - 15:17

disperarea primariei a ajuns la maxim si isi fac reclama la comentariile buletinde carei.
multumim buletin de carei pentru informatiile reale pe care ni le dati!
asteptam primaria sa ne comunice cum a fost pedepsit soferul primarilor prins ca facea teafic de tigari in ungaria cu masina ford a primarie carei?
i s-a imputat si motorina pentru naveta pe care o facea la locuinta sa din valaj cu masina ford a primariei carei?
multumim andrew ca te stradui sa bagi primaria carei in comentarii dar asteptam detalii despre incidentul trafic de tigari cu masina primarilor din carei si despre cat este comisionul pentru introducere curent electric la firmele agreate si despre lipsa de sustinere pentru biserica ortodoxa din ianculesti.

de Horia Mărieș la 24 iulie 2015 - 16:19

@andrew la 24 July 2015 – 14:47

Imi cer mii de scuze ca v-am identificat cu un escroc.

de aurel la 24 iulie 2015 - 17:42

un escroc cu vorbe de gentlemen tot escroc ramane.
vorbele mieroase nu cuceresc pe oricine.

de andrew la 24 iulie 2015 - 17:58

@denisa eu nu am de unde sa stiu detaliile solicitate de catre dvs. nu sunt angajatul primariei, ma duc pe acolo doar cand platesc diverse taxe sau eventuale amenzi, eu doar am copiat o postare de pe facebook, nimic mai mult.
totusi, va puteti adresa primariei cu acele intrebari , in scris, in temeiul legii 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public.
Art. 6.
(1) Orice persoana are dreptul sa solicite si sa obtina de la autoritatile si institutiile publice, in conditiile prezentei legi, informatiile de interes public.
(2) Autoritatile si institutiile publice sunt obligate sa asigure persoanelor, la cererea acestora, informatiile de interes public solicitate in scris sau verbal.
(3) Solicitarea in scris a informatiilor de interes public cuprinde urmatoarele elemente:
a) autoritatea sau institutia publica la care se adreseaza cererea;
b) informatia solicitata, astfel incat sa permita autoritatii sau institutiei publice identificarea informatiei de interes public;
c) numele, prenumele si semnatura solicitantului, precum si adresa la care se solicita primirea raspunsului.
succes !

de rares la 24 iulie 2015 - 18:06

baietii ati cam bagat+o pe maneca daca ati inceput sa postati la comentarii dezinformarile fotbalistodatornicului/
mai bine ati aplica voi legile ca stiu careienii cat platiti voi cu minciunile voastre/daca nu scrie buletinul ca prima victima a caniculei a fost primaria veci nu iesea cu cortul asa cum si prima data tot dupoa ce a scris buletinul ati iesit in strada cu cortul asa ca frecati menta in alta parte!

Lasati un comentariu