Canicula trece, mizeriile rămân. Remedii marca Primăria Carei

• publicat la: 10 iulie 2015
Canicula trece, mizeriile rămân. Remedii marca Primăria Carei

În data de 6 iulie 2015, Buletin de Carei a  semnalat situaţia dezastruoasă în care se află blocul din spaţiul locativ al Primăriei Carei, situat în chiar centrul oraşului, înconjurat de cele mai reprezentative instituţii locale:  Primăria, Teatrul, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, Casa de Cultură şi Biblioteca Municipală.

Urmare a acestei semnalări, ieri, 9 iulie 2015, o echipă de muncitori de la primăria Carei s-a deplasat la faţa  locului pentru a remedia situaţia în care se află locuitorii de pe partea blocului unde conducta ce preia dejectiile de la baie, le deversează direct sub geamurile lor, pe terenul înconjurător, fie vară fie iarnă.

Lucrările  au constat în conectarea capătului conductei la conducta de canalizare de pe strada Iuliu Maniu, care era oricum amplasată în acel loc şi până acum.

O lucrare simplă, care ar fi scutit de disconfort zecile de locatari dacă ar fi fost efectuată încă de la bun început. Înafară  de acestă conexiune, nu au mai fost efectuate alte operaţii. Muncitorii au afirmat că periodic  erau nevoiţi să intervină pentru deblocarea conducetei de canalizare , datorită mizeriilor ce sunt aruncate de locatarii asistaţi. Până şi haine  sunt aruncate  pe aceste conducte.  Probabil  acesta a fost motivul pentru care  s-a decis decuplarea conductei ce iese din bloc, la reţeaua de canalizare a oraşului. Doar că deversarea dejecţiilor de la grupurile sanitare, direct sub geamul locatarilor, pe pământul din jur, nu este o soluţie pentru o primărie a unui oraş ce se doreşte european. Pentru că aceste aspecte cotidiene din viaţa municipiului Carei, dintr-un spaţiu locativ al Primăriei Carei, nu le veţi afla de la consilierii reporteri angajaţi de primarul Kovacs şi plătiţi din banii publici ai primăriei Carei, şi nici de la finul său director de gazetă, şi având şi contract ca PFA de 1.300 lei lunar cu primăria Carei, vi le va prezenta Buletin de Carei.

Puteţi admira alăturat, imaginile din data de 6 iulie 2015 şi pe cele din data de 9 iulie 2015, după intervenţia muncitorilor de la primăria Carei.

   6 iulie

9 iulie

Iniţial, blocul respectiv a fost construit ca şi internat pentru Liceul Agricol   „Simion Bărnuţiu”  Carei iar după comasarea liceului cu şcoala specială nr.10, clădirea a fost cedată  oraşului şi transformată în spaţiu locativ  destinat   persoanelor defavorizate.

O clădire bine întreţinută, cu instalaţii sanitare funcţionale a fost compromisă în cel mai scurt timp după decizia primăriei de a muta acolo şi familii de asistaţi sociali, neobişnuite cu beneficiile civilizaţiei moderne, adică cu grupurile sanitare şi întreţinerea acestora.

De aici şi până la apariţia disensiunilor între locatarii săraci dar curaţi şi cei certaţi cu normele de conduită într-o comunitate, nu a fost decât un pas.  Se pare că menţinerea haosului ce domneşte în acest imobil ce aparţine de primăria Carei aduce beneficii  administraţiei locale de vreme ce de ani de zile asistă pasivă la degradarea lui.

redacţia

PS

Citiţi şi-

Apa miroase a urină. Pericolul din centrul oraşului

Mizeria şi şobolanii

Bloc central, focar de infecţie

comentarii

de Careian la 10 iulie 2015 - 09:36

ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA – se face de pe teren si nu din birourile Primariei.Probabil ca personalul angajat la biroul urbanism,tehnic sau City managerul sau chiar consilieii..personali…ar trebui sa mai faca cate -o plimbare din cand in cand prin oras si sa semnaleze toate aceste dezastre care se vad cu ochiul liber !!!

de sany la 10 iulie 2015 - 09:54

bine spus ca interesul sefilor din porimarie a facut acerst dezastru la fostul internat agro!
sa vedeti ce curatenie era cand acolo au locuint numai familii sarace dar care erau ori pensionari ori angajati in oras si apoi ce dazastru a venit cand au trimis acolo coloratii buni de bagat voturi la jeno si lajos!

de Viki la 10 iulie 2015 - 09:58

ce poti sa astepti d e la un koldus care a distrus si familia inainte sa vina la primarie si a lsata pe drumuri familia de prost ce a fost la firmnele lui,.cu banii lui ponta luati de la noi sigur ca traieste bine acum dar cum a aratat casa lui pana cand nu a fost primar??
acum nu stie unde sa mai ascunde din conturile cu bani si terenurile si casele facute din proiectele europene

de tibi la 10 iulie 2015 - 21:48

finu lu jeno iar e prastie de beat si pune la comentarii pe gayeta la foc automat de parca nu stie lumea ca este pălatit de primaria carei sa injure fam ciuta….mare suparare ca ciuta nu fura si nu il are primarul la mana cu nimic si nu face evaziune fiscala…zboara din sectia de scaune marfa prin vama la urziceni cu romik cu tot si se intorc numa conturile grase din hungarika ..am auzit ca in cartierul bogatilor din debrecen are jeno casa si lajos are in mateszalka ca doar nu dejeaba au fost accesate proiectele cu bani europeni..

de Horia Mărieș la 11 iulie 2015 - 15:10

Apropo de „remedii marca Primăria Carei”.

Unul din prietenarii sclavi îndatorați până peste cap primașului (M.T.R., B.E. sau Sz.L.) scrie in ziarul sătmărean la care director este „finul”, adică omul cel manierat, omul fin cu apucături de bețivan notoriu:

„Străzile din municipiul Carei au fost afectate de lucrările de modernizare atât a reţelei de distribuţie a energiei electrice cât şi a lucrărilor de modernizare a reţelei de apă şi canalizare, aflate în plină desfăşurare. Reabilitarea străzilor afectate de lucrări ar costa, potrivit unor calcule preliminare, circa 8-9 milioane de euro. Primăria îşi propune să atragă jumătate din suma necesară prin intermediul proiectelor cu finanţare europeană. Singura soluţie pentru cealaltă jumătate din sumă o constituie accesarea unui nou credit bancar. … Sunt în curs de realizarea studiile de fezabilitate. Potrivit primelor informaţii, reabilitarea străzilor va costa între 8 – 9 milioane de euro”, a declarat primarul Eugen Kovacs.”.

A găsit vinovații foarte repede primașul Kovács.
Nici nu mai mir, de el se știe de foartă multă vreme că are probleme serioase și incurabile la mansardă, mai ales la capitolul raționament logic.

Mă mir în schimb de cei de la Electrica SM și de Apaserv SM, adică de cei pe care dă acum Kovács vina. Oare și ăia sunt duși de tot cu pluta? Oare și ăia sunt niște amatori iresponsabili? Oare nici ăia nu știu că într-un proiect oarecare, in care se prevăd bani pentru săpături (cu scopul de a se poza cabluri electrice, conducte de apă și/sau de canalizare) este OBLIGATORIU să se prevadă și banii necesari pentru astuparea șanțurilor respective, pentru refacerea trotuarelor și a străzilor afectate de lucrări, adică pentru „reabilitatea a 74 de străzi” ???

Păi dacă în lucrările de investitii făcute și plătite recent de Electrica SM sau în proiectul Masterplan de apă si canalizare aferent orașului Carei patronat de Apaserv SM și au fost prevăzuți banii pentru astuparea șanțurilor, refacerea trotuarelor și strazilor după efectuarea lucrărilor, atunci de de mai amețeste pe noi superyamețitul de Kovács?

De ce ii mai trebuie un imprumut de 8-9 milioane de euro? N-a făcut oare, tot el, imprumuturi la care primăria orașului Carei (contribuabilii careieni) mai are (au) de plătit rate și dobânzi la bănci până in anul 2027, adică incă 12 ani de acum încolo?

Noul împrumut de 8-9 milioane de euro oare cine il rambursa? Kovács, măsa, nevastăsa sau copii lui? Aiurea! El iși va pune mâna în fund fiindcă mai are de plătit un secol la fisc cu retinere de 30% din fiecare salariu lunar pentru falimentarea celor patru firme private, iarnoul imprumut, care se va intinde cine știe câtă vreme, va trebui rambursat tot de contribuabilii careieni și mai precis, de PRUNCII CONTRIBUABILILOR CAREIENI care abia au dat BAC-ul anul ăsta.

Kovács Jenő „are ambiţia ca în trei ani şi jumătate Careiul să fie asfaltat în proporţie de 95%” pe banii contribuabililor careieni, deci și pe banii mei.

Iar eu am ambitia ca in trei ani si jumătate cretinii să nu se mai afle, să nu aibă ce să caute, in fruntea, adică la conducerea urbei numite Carei.
Cine subscrie ferm la ambiția mea?

Dar și până atunci, oare de unde au apărut fondurile necesare pentru plata studiilor de fezabilitate ce au ca scop reabilitarea celor 74 de străzi? SF-uri sunt comandate deja, fiindcă așa se laudă (nu-i așa?) omul cavernelor. O fi tras oare Kovács lozul câștigător la loteria bonurilor fiscale?

de vanda la 11 iulie 2015 - 17:59

spalare de bani marca jeno si lajos!
asociatii sunt electricul si apa murdara platita la satumare

de alfred la 11 iulie 2015 - 18:06

una suta mi ceuro este taxa la carei pentru introducere corentul la firma pe intuneric!

de Georgiana Ionita la 17 iulie 2015 - 17:15

Ce urat, cum pot fi unii atat de nepasatori!?

Lasati un comentariu