Cursuri de instruire în reabilitarea patrimoniului construit

• publicat la: 9 iulie 2015
Cursuri de instruire în reabilitarea patrimoniului construit

Fundaţia Transylvania Trust, în colaborare cu Institute of Historic Building Conservation (IHBC) Marea Britanie, continuă şi în această vară programul internaţional de instruire în reabilitarea patrimoniului construit, destinat studenţilor arhitecţi, ingineri constructori, peisagişti, istorici de artă, precum și altora interesați. Cursul este adresat și muncitorilor din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în reabilitarea clădirilor istorice.

În anul 2015 primul modul de specializare se desfășoară în perioada 18 iulie – 1 august, și va cuprinde următoarele ateliere:

Zidărie și tehnici murale (frescă, secco, sgraffito, stucco)

Dulgherie

Tâmplărie și restaurare mobilier vechi

Pe parcursul celor două săptămâni participanții vor avea prilejul de a însuși cunoştinţe teoretice de la profesori de specialitate din Marea Britanie şi România, de a le pune în practică în cadrul atelierelor şi de a participa activ la restaurarea castelului Bánffy de la Bonțida. La final ei vor dobândi un certificat de participare recunoscut ca şi practică universitară.

Programul este finanțat de Programul-cadru Cultura al Uniunii Europene – Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură, respectiv Uniunea Arhitecților din România din Fondul „Timbrului Arhitecturii” în anul 2015, în cadrul proiectului cultural Curs de specializare în reabilitarea patrimoniului construit.

Lasati un comentariu