Evenimente rutiere

• publicat la: 3 iulie 2015
Evenimente rutiere

La data de 02 iulie 2015, ora 14.20, poliţiştii Biroului Rutier au fost solicitaţi să intervină la faţa locului, la un eveniment rutier, produs pe raza municipiul Satu Mare.

Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit că, Attila N. circula cu bicicleta pe strada Neajlov, iar la intersceţie cu strada Careiului, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului, marca Skoda, care circula regulamentar şi care era condus, de un bărbat, în vârstă de 36 de ani.

In urma evenimentului a rezultat rănirea gravă, a biciclistului, în vârstă de 54 de ani, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Satu Mare, în vederea acordării îngrijirilor medicale, însă la scurt timp a survenit decesul acestuia.

Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul  fiind negativ, totodată  i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii .

Ieri la ora 15.15, pe DN 19, în afara localităţii Livada, judeţul Satu Mare, a avut loc un accident de circulaţie.

Poliţiştii Serviciului Rutier care au intervenit la faţa locului, au constatat că evenimentul a avut loc în următoarele împrejurări: un maramureşean, în vârstă de 52 de ani, a condus  autoutilitara marca Fiat , şi l-a accidentat grav un minor, în vârstă de 11 ani, care în calitate de pieton s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Victima a fost transportată la unitatea medicală pentru a i se acorda îngrijirile medicale necesare.

Conducătorul auto au fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul negativ, i-au fost recoltate probe  biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă în primul caz şi vătămare corporală din culpă, în cel de-al doilea.

Joi seara, poliţiştii rutieri careieni, au depistat în trafic, pe strada Viilor, din municipiul Carei, autoturismul marca Dacia, care era condus de către o persoană de sex masculin.

În urma controlului efectuat s-a stabilit că Nicolae G. a condus autoturismul, bărbatul a fost supus testării cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul recoltării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

        Infracţiuni de furt

La data de 02 iulie a.c. poliţiştii sătmăreni au fost sesizaţi de către Ioan S., despre faptul că, miercuri noaptea, din Curtuiuşi, i-au fost sustrase bunuri.

Oamenii legii au efectuat verificări si au stabilit că din incinta fermei de oi, pe care reclamantul o deţine în acea zonă, Petru B. i-ar fi sustras o bicicletă, model Mountain Bike, de culoare roşie, cauzând un prejudiciu de 200 lei.

În acest caz prejudiciul a fost recuperate şi urmează a fi restituit părţii vătămate.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din Tăşnad au reuşit identificarea unei persoane bănuite de comiterea unei infracţiuni de furt, la data de 29 iunie 2015.

La data menţionată poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că, din incinta unui local, situate pe raza localităţii Cig, judeţul Satu Mare, ar fi fost sustrasă o borsetă care conţinea suma de 5798 lei.

În urma activităţilor specifice desfăşurate poliţiştii au stabilit că fapta ar fi fost comisă chiar de către un angajat al localului, în vârstă de 22 de ani, care în perioada 26-28.06.2015, ar fi jucat la jocuri de noroc diferite sume de bani, din cele încasate, cu speranţa că va câştiga o sumă mai mare, însă în seara de 28.06.2015, înainte de ora închiderii, când a realizat că a acumulat o lipsă de aproximativ 5000 lei, s-ar fi panicat şi ar fi înscenat un furt din local, ar fi luat borseta în care se mai afla suma de 740 lei şi cheile de citire a contoarelor aparatelor de joc şi ar fi aruncat-o. în zona pieţei din apropierea barului, iar la ora închiderii ar fi lăsat uşa localului neasigurată.

În situaţiile menţionate anterior au fost întocmite dosare penale şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

                           Persoane agresate la Dindeşti şi  Bârsău

 

Joi, la orele 19.25 poliţiştii Secţiei Petreşti  au fost sesizaţi, prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că pe raza localităţii Dindeşti, o persoană ar fi fost agresată.

Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă, la faţa locului şi au stabilit că în incinta unui local, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, Gheorghe P. i-ar fi aplicat vecinului său, Miklos V. mai multe lovituri cu pumnul la nivelul feţei.

La data de 03 iulie 2015, ora 01.30, poliţiştii Secţiei Valea Vinului, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, Gabriel C., din localitatea Bârsaul de Sus ar fi fost agresat fizic de către soţia sa. Incidentul s-ar fi produs pe fondul consmului de alcool şi a unor neînţelegeri.

În cazurile descrise anterior nu a fost necesară transportarea la unitatea medicală a victimelor.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, în prima situaţie şi violenţă în familie, în cea de-a doua.

În cadrul acţiunilor desfăşurate joi,   pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare,  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au fost reţinute 7 permise de conducere pentru, nerespectarea regimului legal de viteză(4),depăşire neregulamentară  şi neprezentare în termen de 24 de ore, pentru anunţarea evenimentului rutier, soldat cu pagube materiale . De asemenea au fost aplicate 270 contravenţii  în valoare  28400 lei.

 

Lasati un comentariu