Liber la terenurile de sport din parc

• publicat la: 10 iulie 2015
Liber la terenurile de sport din parc

Urmare a spiritului civic manifestat de cititori ai Buletin de Carei, care au trimis pe adresa redacţiei semnalări despre situaţia  anormală  ca terenuri proaspăt realizate în beneficiul careienilor să fie mereu cu lacătul pe poartă, avem bucuria de a vă aduce la cunoştinţă că lucrurile au început intre pe făgaşul normal.

Astfel, pe adresa redacţiei am primit o înştiinţare potrivit căreia se pot face înscrieri pentru cei care doresc să practice activităţi sportive pe terenurile din incinta parcului. Închirierea terenului pentru activitatea dorită se va face cu titlu gratuit, trebuie doar să sunaţi la numărul de telefon- 0723 501 751.

Domnul Funkenhauzer Csaba răspunde la acest număr de telefon şi aşteaptă solicitările  pasionaţilor de sport. Potrivit celor mentionate de dânsul, există până la ora actuală numeroase cereri de închiriere, în special pentru terenurile de tenis de câmp, care se pot folosi  până la ora 22,00. Propunem celor ce se ocupă de gestionarea acestor terenuri, să ia în considerare  şi posibilitatea  acordării de lecţii de tenis de câmp pentru cei care doresc  să se iniţieze în acest sport.

redacţia

comentarii

de gyuri la 10 iulie 2015 - 12:52

O ora de tenis de camp cu profesor costa 30 lei.Cine sa plateasca acesti bani?

de erna la 10 iulie 2015 - 13:26

cine doreste sa invete.

de Horia Mărieș la 17 iulie 2015 - 16:28

Apropo de tema „sport”.

40-50 de băiețași crescuți deja mari și tari dar rămași fără creieraș și care se mai joacă cu puțica in nisip, il vor căuta și vor incerca să-l captureze/anihileze pe teritoriul vechiului abator aflat in spatele benzinăriei Lukoil, în ziua de duminică, 19 iulie a.c. la orele 10 trecute fix, pe Bin Laden, a cărui prezență a fost semnalată recent în zonă de agenții secreți sub acoperire ce lucrează la Anzix .
Organizatori harnici vor fi superinteligenții membri ai Airsoft Clubului careian.

Nu numai joaca asta este una pur și simplu imbecilă și cretină, dar și persoana hăituită, adică Bin Laden, este deja de mult timp o fantomă, așa cum a și meritat-o cu vârf și cu îndesat. Dar Bin Laden o să le zică totuși „bau-bau” băiețașilor. le-a promis.
Anul trecut puștimea de airsoftiști sătmăreni și nu numai se luptau la fosta bază militară de la Odoreu cu trupele NATO (sic!).

Asta nu-i va împiedica insă pe membri echipelor de airsoft Technical Master Team Club din Satu Mare, S.M.A.T alias Satu Mare Airsoft Team, pe Panzergrenadiers din Carei (Astea sunt foste trupe naziste de elită ce au activat în cadrul Waffen SS. LEGEA permite folosirea denumirilor si simbolurilor naziste în România???), pe cei de la M.A.T. – Meses (sau Maniacs?) Airsoft Team din Zalău, pe nebunii de la Warthog’s Airsoft Team din Valea lui Mihai (așa se scrie corect, dle M.T.R. și nu așa cum ați scris dvs. pe anzix), precum și pe aiuriții sifilonici de pe la două cluburi băimărene, că să se dea în spectacol și să se facă de râsul curcilor.

Notă : In armata hitleristă termenul Panzergrenadier era folosit atât pentru trupele de infanterie ale diviziilor Panzer, cât și pentru noile divizii Panzergrenadier. Majoritatea acestor divizii PzGren ale armatei germane au evoluat din divizii de infanterie în divizii de infanterie motorizată, apoi în divizii Panzergrenadier. Alte divizii, precum divizia Großdeutschland (Germania Mare), au fost create prin întărirea (augmentarea) batalioanelor și regimentelor de elită. Diviziile Panzergrenadier ale Waffen SS au fost create în mod similar. Câteva divizii Panzergrenadier ale Wehrmachtului și ale Waffen SS au fost transformate în divizii Panzer spre sfârșitul războiului.

Când eram copii, fiindcă cei din genearația mea ne-am născut imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, ne jucam uneori de-a „Războiul” sau de-a „Hoții și vardiștii”. Jocuri dure, dar noi eram mult prea intoxicați cu filme și scrieri despre glorioasa Armată Roșie care i-a bătut măr pe hitleriști. Ca arme aveam bețe, puști de lemn fabricate de noi, pietre și mai ales țărână.

Acum trăim cu totul alte timpuri și copiii din zilele noastre au ca jucării arme extem de sofisticate, angajându-se cu ele în războaie intergalactice iar cei mai „evoluați” dintre ei pot să se joace și de-a trupele motorizate, fiindcă părinții lor au furat destui bani în postcomunism ca să le poată cumpăra până și ATV-uri.

Și adulții, fiindcă acum trăiesc în deolină democrație, au o mult mai mare libertate, mai ales dacă sunt și nostalgici, revansarzi, sau șovini. Se pot juca și ei de-a războiul, așa cum face de exemplu și adunătura de copiii imaturi numită Panzergrenadier-Carei.

Nu-i cunosc, habar n-am cine sunt și nici ce vor. Sunt credincioși, mănâncă cu o cruce și o icoană așezată pe perete. După moacă, se pare că cel puțin unul dintre ei este licean. Probabil că doar așa mai știu să se joace băieții în zilele de azi. Par însă cam fioroși. Mă întreb dacă pacifiștii o să mai poată călca vreodată prin Carei sau vor trăi cu teama că un june necopt le va pune un Kalashnikov drept în piept și că o să fie apoi arestați de PzGren-ii ăia ai lui? Băieții afirmă despre ei că sunt doar o trupă de combatanți de jucărie din Carei, niste comedianți, numită atât de poetic „Panzergrenadier-Carei” si se bazează îndeosebi pe oameni poveniți din echipa Airsoft Carei, cea formată prin anul 2007.
Și eu care știam că pe la Airsoft Carei se practică un sport, că pe la Carei se trage cu bile umplute cu vopsea, că te mânjești pe față și mai ales pe fund dacă ești laș, dacă te intorci cu spatele la adversar sau dacă nu „lupți” inteligent – dar văd în schimb că bărbățașii ăștia de pe la Panzergrenadier-Carei se joacă chiar serios de-a războiul. Cel puțin așa rezultă din niste fotografii postate de ei pe un site de socializare.

Nu pun decât o singură intrebare: N-ar fi oare mai bine să se mute băieții ăștia imaturi de-a dreptul în Crimeea, sau eventual la granița dintre marea țară a lui Putin și Ukraina? Eu cred că da, fiindcă acolo jocul de-a războiul ar fi acum, mai mult ca sigur, extrem de palpitant și pentru ei. Mai ales fiindcă rușii și ucrainenii îi dușmănesc până și în ziua de azi de moarte pe hitleriști, pe Waffen SS-iști și pe Panzergrenadieri.

Le dorim mari „succesuri” în airsofturi cât mai îndelung fâsâite precum și in viață.
Par să fie oameni serioși, doar că sunt total lipsiți de măsele de minte.

Ia de te uită neamule la un singur exemplu care oferă indicii lămuritoare privind cât de drăguți și de pașnici sunt băiețașii ăștia:

https://www.facebook.com/pages/Airsoft-Zalau/1436411553283194

Știu, o să mi se spună că airsoft este un sport nevinovat.
Am mai băsădit noi pe aici pe la comentariile de la BdeC vrute și nevrute pe tema asta.

Seamănă cumva și a trupe paramilitare ilegale? Se pare ca da.
Se antrenează pentru lupta antiteroristă? Se pare că da.

Le recomand „organelor” abilitate să fie pe ei cu ochii cât cepele, chiar dacă indivizii vorbesc indesosebi o limbă străină, adică maghiara; să fie cu ochii pe ei ca pe butelie. Vezi și az Új Magyar Gárda Mozgalom, creație avortonă a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület și a Jobbik Magyarországért Mozgalom, care a fost înființată in 25 august 2007, justiția maghiară a interzis-o/ desființat-o, dar apoi s-a reînființat imediat cu aceeași membri, și cu aceeași conducere și avãnd aceleași țeluri de sorginte fascistă, revanșardă, sovină, sub numele de Új Magyar Gárda Mozgalom.

Este oare niscaiva legătură nevinovată între aceste cluburi de airsoft și Új Magyar Gárda Mozgalom?
Nu știu, dar am pretenția să mă lămurească organele abilitate sătmărene.
URGENT.

In primul rând aștept să mă lămurească Poliția Municipiului Carei.
Nu aia numită Poliția locală, fiindcă aia este in solda primașului și total tributară lui.
Vezi și cazul primarului superindrăgostit și infiorător de gelos de la Iași. Tot așa, la Iași ca si la Carei , polițiștii locali erau slavii primarului, ai dobitocului ăla cu hormoni înfoerbântați, numit Gheorghe Nichita.

Atunci, dacă este așa, airsoftiștii careieni, Panzergrenadierii lui pește prajit cules di balta Ianculești, ar fi mai bine să-și mute groapa cu nisip in care se joacă cu puțica pe teritoriul țării vecine, la Orbán si la Jobik, fiindcă acolo este mai nou o frică nebună de emigranții clandestini, de potențialii teroriști care se infiltrează din Serbia in Ungaria, fiindcă acolo s-a intrat de-a dreptul în panică de parcă ar urma invazia hunilor și se construiește acum un gard al rușinii înalt de 4 metri, care va costa 21 mil. de €.

Dacă airsoftiștii sătmreni și careieni s-ar muta cu arme și bagaje cu tot la granița Ungariei cu Serbia și s-ar război cu prăpădiții de imigranți ce au fugit de război din Syria, i-ar fi de mare ajutor lui Viktor Orbán care ar putea economisi niscaiva milioane de euroi din împrumutul secret pe care l-a făcut probabil la prietenul Putinică și le-ar putea băga direct la zseb. Fiindcă CE nu-i dă în mod sigur nici un ban pentru așa ceva.

Când nea Ceașcă ridicase un zid asemănător la granița României cu Ungaria, pe vremea comunismului, pe undeva între Arad și Satu Mare, toată presa maghiară vuia, toate televiziunile maghiare urlau ca din gură de șarpe pentru aceea dovadă inadmisibilă de lipsă de democrație din partea dictatorului. Acum, deși zidul înalt de 4 metri dintre Serbia și Ungaria a inceput să le intre în ochi tuturor maghiarilor, toată media maghiară vede doar paiul din ochiul altuia dar nu vede bârna din propriul ochi și tace exact ca porcul în păpușoi. Acum zidul respectiv se ridică cică pentru „apărarea democrației”. Hai să fim serioși!

Va ajuta acel zid la limitarea imigrației ilegale în Ungaria exact ca și o frecție cu Diana la un picior de lemn, ca și în cazul zidului dintre SUA și Mexic, vezi doar evidena faptului că în SUA trăiesc azi, ca imigranți și legali și ilegali, peste 20 de milioane de mexicani și că procesul imigrației maxicane în S.U.A. nu a fost încă stopat, cu toate eforturile administrației Obama de a controla fenomenul.

Dar dacă Viktor Orbán e chiar bătut in cap, n-are decât să cheltuiască cei 21 de milioane de €. Imigranții ilegali vor forța imediat granița României cu Ungaria. Și atunci okoșul de Viktor Orbán va mai scoate din imprumuturile primite, ca între tavarișci, de la Putin, alte 20 milioane de € pentru un alt zid, de data asta intre România si Ungaria. Iar următorul care se va construi muszaj va fi zidul între Ukraina si Ungaria, ș.a.m.d.

„Airsoft Fing Story à la Nagykároly”, acesta este titlul noului film ce va rula incepând cu duminica viitoare pe marile ecrane.

de Horia Mărieș la 18 iulie 2015 - 02:29

P.S.

Iată-i și pe vajnicii și vitejii localnici careieni.
Pot fi admirați live, intrarea va fi aproape liberă – doar 5 lei / persoană, ieșirea pe brânci.
Ca să nu ne reproșeze cumva că i-am neglijat.
Că doar sunt de-ai nostri, drepti si inalti ca brazii și la fel de proști.

https://www.facebook.com/PanzergrenadiergruppeCarei

Airsoft-Carei created an event.
July 4 at 9:18pm ·

JUL 19
Bin Laden story

Tomorrow at 10:00am
Tomorrow · 98°F / 73°F Clear

Careii, Satu Mare, Romania

Find Tickets
Tickets Available
5.ron

„Dupa un sir de atacuri teroriste,fortele Us Army incepe sa vaneze Bin Laden.Dupa ce au fost prinsi cateva leaderi alkaida,conducatorii Us afla locul de ascuns al lui Bin Laden, si incepe inconjurarea fatala.
Jocul va fi un fel de milsim, cu missiuni dedicate,ocupare de sectori cu respounduri mobile.
Terenul e nou,si contine elemente de cqb.

Sorozatos terrortamadasok utan az Us Army eroi offenzivaba kezdenek, hogy felszamoljak a terrorista vezer fohadiszallasat.Nehany elfogott terrorista vezeto elmondja a vezer tartozkodasi helyet, es elkezdodik a vegleges bekerites.
A jatek milsim jellegu lesz, kisebb kuldetesekkel,szektorozos visszallokkal.
A terep teljesen uj lesz, palyaavato jellegu.”

Sunt foarte bine dotati, ca toți Panzergrenadierii Waffen SS. Doar la mansardă dotarea lasă mult de dorit.
În schimb cu însușirea limbii române băiețașii sunt la pămãnt, se tãrăsc prin tranșee, ca să ajungă la nivelul genunchiului broaștei.
Mai mare rușinea!

Mostre : „fortele Us Army incepe sa vaneze Bin Laden”; „Dupa ce au fost prinsi cateva leaderi alkaida”; „conducatorii Us afla locul de ascuns al lui Bin Laden”; „Jocul va fi un fel de milsim, cu missiuni dedicate,ocupare de sectori cu respounduri mobile”; „Terenul e nou,si contine elemente de cqb.”

Sunteți grozavi, sunteți tari de tot, analfabeților. Nici nu vă puteți imchipui cât de mândri suntem de voi.
Doar că nu ne reprezentați de fel, deși ați inclus in numele găștii voastre paramilitare și cuvântul „Carei”.

de Horia Mărieș la 21 iulie 2015 - 07:18

La Carei, multe lucruri (nu toate, har Domnului!) se întâmplă exact pe dos decât ar fi normal.

„Binele nu învinge întotdeauna. Cel puţin la Carei, combatanţii Al Qaeda au reuşit să-i înfrângă pe militarii Statelor Unite ale Americii. Asta în cadrul unei competiţii regionale organizată de grupul de prieteni Airsoft Carei în incinta unui abator dezafectat situat la ieşirea din municipiu înspre Satu Mare. La concurs au participat 35 de adepţi ai acestui nou sport din municipiile Carei, Satu Mare şi Baia Mare.

Tematica jocului a constituit-o lupta dintre combatanţii grupării teroriste Al Qaeda şi cei ai armatei SUA. “Bin Laden story” a fost intitulată competiţia organizată duminică la Carei. Soldaţii americani trebuiau să cucerească baza şi steagul teroriştilor Al Qaeda. Combatanţii Al Qaeda aveau ca sarcină cucerirea unui laptop care conţinea planurile unor atacuri militare ale armatei SUA în Afganistan.

Abia în cea de-a doua rundă, teroriştii Al Qaeda au reuşit să înfrângă armata americană, punând mâna pe laptopul cu planurile viitoarelor operaţiuni din Afganistan. Din fericire, acest lucru a fost posibil doar în jocul de airsoft de la Carei.

La final, combatanţii şi-au strâns mâinile, mulţumiţi de adrenalina provocată de jocul de-a războiul. “Totul a ieşit bine. Oaspeţii din Satu Mare şi Baia Mare au fost foarte mulţumiţi de jocul pe care l-am organizat aici, la Carei. Adrenalina a curs în valuri, lupta a fost foarte intensă”, ne-a declarat Venig Arpad, unul dintre membrii grupului de prieteni Airsoft Carei, care împărtăşesc pasiunea pentru acest sport.”

Pe de altă parte:

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi luni de către Arpad M. despre faptul că, în noaptea de 13/14 martie 2015, fiul său, în vârstă de 16 ani, în timp ce se afla în zona Piaţa Titulescu din Satu Mare, ar fi fost acostat de către o persoană necunoscută, care a coborât dintr-un autoturism, avea faţa acoperită cu o eşarfă şi ţinea în mâini un obiect ce părea a fi o armă. Tânărul în vârstă de 16 ani nu a suferit vătămări corporale, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare.

Arma care a fost folosită a fost ridicată, aceasta fiind predată de către minorul în vârstă de 17 ani, în posesia căruia a fost găsită. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este o armă din plastic, de tip airsoft, cu bile din plastic. Aceasta nu face parte din categoria armelor care sunt supuse autorizării. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ameninţare, se mai arată în buletinul de presă al IPJ Satu Mare.”

Este oare o cât de mică legătură intre jocurile tâmpite de-a războiul practicate de amatorii de airsoft careieni și sătmăreni și jaful (faptă penală, săvârșită de un tânăr de 17 ani, probabil un aisoftist sătmărean necopt, fără creieraș în cap)? Cine știe!

de ivan turbinca la 24 august 2015 - 12:46

cine este acest horia maries? pare foarte suparat pe viata si pe acest tip de joc. banuiesc ca paintball-ul este mult mai ok decat airsoft-ul (in viziunea lui).

nu sunt din carei dar stiu ca este o diferenta intre Waffen SS si Wehrmacht, nu inteleg de ce ii pune in aceeasi oala. daca ei asa vor sa se numeasca, nu au decat sa poarte acest nume.

de unde atata ura pentru acest sport? are cineva adresa lui de mail?

de Pui de morosan la 24 august 2015 - 12:59

Horia Maries de ce jignesti sportul numit airsoft? eu cred ca daca l-ai incerca , ti-ai schimba parere , asta daca esti open mind sau esti un iubitor de paintbal, iar,incidentul cu jaful din carei, la fiecare sarbatoare a localitatilor apar diversi vanzatori ambulanti, care vand replici ieftine, si poate au vrut sa il sperie pe copil ca sa il poata jefui , iar in ceea ce priveste „presupusi teroristi” cred ca ar trebuie sa vizitezi un pshilog, sau mai iesi din casa, sa respiri aer curat, esti prins in lumea ta, sau poate ai fumat ceva sau consumat ceva ciuperci , sa ne zici si la noi , ca fantezia ta ii tare .

de Horia Mărieș la 25 august 2015 - 09:57

Ti-o dau eu, mă @Ivan Turbincă, mă rusnacule. Cu o singură condiție, să te semnezi in email cu numele tău real.
marieshoria pe gmail

@Pui de moroșan: Mii de scuze că am jignit acest sport practicat de copiii întărziati mental si care sunt frustați fiindcă nu s-au jucat destul de-a hoții și vardiștii in copilărie. Și apropo de acest sport practical de o gașcă de careieni care nu prea găsesc in oraș un teren proprice pentru a-și desfășura activitatea. Le pun eu la dispoziție un teren intravilan careian de 1 ha (10.000 mp) lângă calea ferată. Pot să-și programeze pe el câteva partide de joc/antrenament, să vină cu geniștii, cu tancurile si cu tot armament lor greu, să facă să dispara de pe acel teren toate obstacolele antitanc, toate cazematele si alte betoane infipte in el, să niveleze terenul, să planteze iarbă pentru mascarea lui, să-l transforme in pistă de aterizare pentru planoare și elicoptere, să care (treaba lor unde) toate gunoaiele pe care le lasă drăguții vecini romi pe terenul respectiv, etc. Bref: să se și joace cateva zile, să facă și muschi, să se distreze, dar să să facă un bine și comunitătii , adică să înlăture sursa de infecții și de putuare din oraș și să-mi facă un pustiu de bine și mie. Ia să-i vedem acum, au oare destul sânge in instalație ca să se bage într-o treabă ca asta? Mira-m-aș!
Chiar dacă, după parerea matale, fumez hașiș, nu ies destul din casă, trebuie să-mi fac drum pe la psiholog și altele de genul ăsta. Dar nu-mi mai pierd vremea discutănd și comentând prostiile și aberațiile matale cromatice, chiar dacă ești un laș anonim zis “pui de moroșan”, sau poate tocmai de aia, fiindca dacă ești inca “pui” ești mai mult ca sigur și tare necopt la minte și in consecința eu unul te indrumez, scurt și direct, doar în: https://www.facebook.com/gabriel.orosz.5/posts/903757989669140
Hasta la vista Baby (puiule)!

de Pui de morosan la 25 august 2015 - 10:57

Horia Maries, astia nici la spitalul 9 din Sighetul Marmatiei nu te primesc, esti caz pierdut, eu zic sa lasi adresa ,ca sa iti trimit 1 pachet de prezervative , ca tu nu meriti sa lasi urmasi dupa tine , iar ce ai scris in ungureste , sa traduci , ca nu stim ungureste .

de ivan turbinca la 25 august 2015 - 11:08

Salut horica, nu înțeleg cu ce te încurca activitatea băieților din Carei? Dacă la unu îi vine ideea să se bată cu bâte și îl urmează și alții este problema lor. Nu trebuie să fi supărat pe activitatea lor. Fiecare are un hobby. Mie nu îmi place pescuitul poate ție îți place dar asta nu înseamnă ca trebuie să arunc cu vorbe jignitoare în practicanții pescuitului. Cred ca frustrarea ta vine din altă parte și doar o verși pe alții.

Și nu sunt rusnac. Doar mi-a plăcut personajul și povestea din această cauza folosesc un nume fictiv. Cum de altfel sunt sigur ca și tu faci la fel.

Ști ca o parte din jucătorii de airsoft sunt de fapt militari activi?

de Horia Mărieș la 25 august 2015 - 11:13

@Pui de moroșan.
Ar trebui să folosești Google translate, dar văd că nu te duce capul nici măcar la atât.
Traducere (incompletă): In măta! (se referă la direcția care îți este indicată).
Prezervativele alea ale tale, n-ai decât să le umfli, să le faci baloane și apoi să te joci cu ele și cu _uța în nisip.

de Pui de morosan la 25 august 2015 - 11:19

Salut Horica, da de ce sa ma obosesc sa caut pe google translate , cand poti tu sa cauti :)), imi place sa te trolez ca si tu te iei de pasiunea unora , vezi ca nu iti explodeze o vena in cap, ca esti foarte suparat pe viata , si n-ai alta pasiune numai sa comentezi numai urari de bine iti transmit :))

de Horia Mărieș la 25 august 2015 - 11:20

@Ivan Turbincă.

Da sulică, sunt frustrat care iși varsă supărările pe imbecili, pe escroci și pe alții de teapa asta. Nu este cazul cu matale, dumneata nu ești oricum altceva decât un anonim laș care te bagi ca musca în lapte.
Da turbinică, și au folosesc un alias. Cum de ți-ai dat seama? Nu-i nimic, data viitoare, nai ore is atunci când o să o faci și matale, o să semnez comnetariul/postarea, cu numele meu real. E mai bine așa?

„Ști ca o parte din jucătorii de airsoft sunt de fapt militari activi?” Cu atât mai rău. Nu le ajunge cât timp se joacă de-a milităria cu răcanii în seviciul lor activ? S-au tembelizat și ăștia? Li s-a urcat fasolea de cazan la cap? Alte explicatii n-am.
Să trăiți! Pe loc repaus.

de Horia Mărieș la 25 august 2015 - 11:23

Erată: @Ivan Turbinca

Da turbinică – și eu folosesc un alias. Cum de ți-ai dat seama?
Nu-i nimic, data viitoare, mai ales atunci când o să o faci și matale, o să semnez comentariul/postarea cu numele meu real.
E mai bine așa?

de Horia Mărieș la 25 august 2015 - 11:25

@Pui de morosan la 25 August 2015 – 11:19

Mulțumesc frumos pentru urări. Poți să mă și pupi, oricând vrei. Dar doar in fund.

de ivan turbinca la 25 august 2015 - 11:31

Horia, eu folosesc alias din simplul motiv ca nu îmi permite tipul de muncă să folosesc nume și conturi personale sau pe scurt numele real. Și eu am practicat airsoftul dar timpul nu îmi mai permite. Nu îi cunosc pe băieții de la Carei sau sau mare nici pe cei din baia mare, nu am avut ocazia să joc cu ei. Nu știu despre ce ticăloși și hoți vorbești, poate ai ceva de împărțit cu ei.
Da și tu detalii să știm la cine te referi de unde supărarea asta. Poate te ajutam.

de Horia Mărieș la 25 august 2015 - 11:46

@ivan turbinca la 25 August 2015 – 11:31

Mulțumesc foarte mult pentru oferta de ajutor și pentru bunele intenții.
Nu dau explicații.
Este suficient să citești sutele de comentarii și zecile de articole pe care le-am postat pe aici si o să te lămurești beton.
Sunt obișnuit, de o întreagă viață, să-mi rezolv singur toate problemele, ghidându-mă după principiul foarte sănătos: „Ce își face omul cu mână lui, se cheamă lucru manual”.

Recunosc însă că cu găselnița „nu îmi permite tipul de muncă să folosesc nume și conturi personale sau pe scurt numele real” m-ai și dat gata, m-ai și speriat. Ce pisici mă fac eu oare dacă matale lucrezi cumva pe la diverse organe sau pe la diverse servicii, sau cine știe in ce parascovenii si domenii extrem de periculoase pentru mine??? Cred că voi face pe mine de frică.

In consecință, propun să lăsăm baltă această discuție, această pălăvrăgeală de loc constructivă. Nici eu nu-mi permit să-mi pierd timpul cu anonimi, chiar dacă sunt bine intenționați. Distractie plăcută in continuare cu airsoftul (chiar dacă distractia inseamnă ptr matale doar un rolulde spectator), să fii matale sănătos și la pungă gros și să auzim numai de bine.
Dar doar atunci când iți vei recăpăta uzufructul numelui real. Până atunci, NU.
La revedere.

de ivan turbinca la 25 august 2015 - 12:00

nu lucrez pentru stat, si nu fac parte din nici un serviciu special, nu am amenintat pe nimeni. lucrez in sectorul privat in domeniul informatiei, sti bine ca folosind informatia de pe internet se pote face un profil al utilizatorului de unde poti afla si ce culoare preferata are. pentru utilizatorul de rand nu este cine stie ce, dar pentru spionajul industrial este important.afli cu ce se ocupa persoana respectiva, ce preferinte are si ce vicii are, iti foloseste pentru a afla punctele slabe si cum sa actionezi asupra lui.

asta este cerinta postului, asta o sa fac.

dar tu o sa ramai un suparat in continuare. ca sa incheiem discutia te salut si eu

de laura la 25 august 2015 - 12:24

acum si agricultorii se ocupa de domeniul informatiei dar daca o fac la fel de bine ca si cum scriu…sti..e clar ce fel de cerinte sunt cerute

de Horia Mărieș la 25 august 2015 - 12:28

@ivan tubincă, IT-istule psihologprivat, descoperitor de profiluri de toate felurile doar dupa urmele lăsate pe net, după IP, etc.
O să te dezamăgesc profund.
Nu sunt de loc suparat pe viață, ba dimpotrivă, sunt foarte mulțumit de ea mai ales fiindcă știu că este una singură și că alta nu-i și mi-o trăiesc și eu așa cum pot, „cu dragoste, cu dor de ea” (nu mentionez din cine am citat, sper că nici nu este cazul).
Sunt supărat, arăt a fi supărat, sau mai bine spus, îi pleznesc imediat doar pe cei care se leagă gratuit de viața mea și nu își văd doar de viața lor. Atâta tot.

de Calin la 25 august 2015 - 13:28

Salut Horia. Tragi niste concluzii interesante. Nu stiu cum, de unde, care e firul logic dar ma fascineaza. De unde stii tu ca oamenii aia sunt imbecili? Tampiti? Cum ziceai si tu, nu ii cunosti. Doar pt ca nu esti de acord cu activitatea lor? Nu ti se pare ca e o eroare logica undeva?
Eu practic acest sport. La fel si cateva milioane de oameni din lume. In Romania sunt cateva mii de jucatori. Ma consider o persoana cu o inteligenta peste medie, am terminat cursurile Universtitatii Tehnice din Cluj (si nu cred ca oricine poate asta). Lucrez in IT intr-o companie mare, lucru care iar nu il poate face toata lumea.
Am terminat o facultate, lucrez intr-un domeniu dificil si provocator si fac asta cu succes. Dar pt ca practic acest sport sunt un tampit? Fara creier? O astfel de gandire mi se pare cel putin gresita. In plus, care ar fi marile tale realizari incat sa iti permiti sa categorizezi oameni dupa bunul plac?
Din discursul tau, neargumentat, violent pe alocuri si pe un ton agresiv, indica spre niste frustrari in cel mai bun caz.
O zi frumoasa si hai sa lasam lumea sa se distreze, fie ca e airsoft, vanatoare, pescuit, stat la plaja sau facut clatite. Ca doar nu incurca pe nimeni

de Sorin la 25 august 2015 - 14:36

Incepuse sa fie interesant..:))

de Willson la 25 august 2015 - 18:07

Stimate Horia,

Sunt membru fondator al asociatiei sportive SMAT, da ai citit bine, asociatie cu acte la zi. Asta inseamna ca airsoftul nu este nimic ilegal, ba chiar in contra, e un sport. Daca generalizai, ma durea in …. De tine , dar din moment ce ai dat nume de cluburi concrete ai devenit personal. Asta confirma faptul ca ai fost si tu un jucator care mult mai probabil ai fost banat de la jocuri.
Fi amabil si descarca-ti frustrarea in pod !

Cu stima, Vp Willson

de Pui de morosan II la 25 august 2015 - 18:40

Eu zic sa cautati printre ultimi membri banati si dati afara si care au interzis sa joace , ca la ce detalii stie , mai multi ca sigur ii unu dintre ei , deci rog membri care apartin cluburilor urmatoare, T.M.T, S.M.A.T, si panzer grenadiers Carei sa faca o lista , sa dam de urma sobola nului

de jucator amator airsoft la 25 august 2015 - 18:49

salut,
si eu sunt practicant de airsoft, nu ma consider un profesionist, am jucat de cateva ori cu cei din SM si MM, nu am avut ocazia sa joc cu cei din Carei. am descoperit ca sunt oameni extraordinari te poti distra cu ei. majoritatea au studii superioare deci nu cred ca pot fi considerati cretini.
am urmarit azi toate postarile si am observat ca unele lipsesc la aceasta ora, pacat ca vreti sa va numiti jurnalisti dar cenzurati parerile sau ideile altora.
daca cumva ai fost si tu jucator dar ai fost exclus de la competitii fa public acest lucru poate ai gresit tu poate au gresit coechipierii tai.
am vazut in utlima ta postare ca nu iti place cand cineva se ia de viata ta, dar tu ca te iei de viata altora este ok? mai esti si ipocrit.
doomna/domnisoara laura o fi ceva colega de munca, se baga si dansa in vorba fara sa aiva nimic de spus. era o postare legata de doamna/domnisoara dar a fost stearsa si pacat ca nu am facut printscreen la ea, nu ma asteptam sa o stearga dar tipul a fost foarte inteligent in replica comentariului dansei.
Banuiesc ca aceasta postare o sa fie stearsa, dar fac print screen si o postez pe facebook

cu stima,
Andrei Pop

de Horia Mărieș la 25 august 2015 - 22:30

🙂 Hahaha. 🙂

S-a coalizat o gașcă de airsoftiști impotriva mea. Am fost luat drept țintă.
OK, nici o problemă pentru mine.
Doar să purtăm discuții argumentate, logice, să nu citim doar diverse vorbe aruncate in vânt de diverși lași airsoftiști anonimi.

Păi dacă așa stau lucrurile, să o luăm foarte sistematic.

@Calin la 25 August 2015 – 13:28

Salut Călin.
N-am practicat in viața mea jucăreala de copiii numită airsoft.
Am practicat alte jocuri, la modul cel mai serios posibil, dar alea chiar că sunt sporturi.
Nu pseudoparanghelii.
Sunt conștient de faptul că pot să am și eu, ca toată lumea, fracturi de logică.
N-am nimic împotrivă ca dumneata, sau alții ca dumneata, să practici airsoft, dacă doar la atât te duce mintea.
Il poti practica cu succes acum și în Syria, alăturându-te simpatizanților Statului Islamic sau chiar mai aproape, in estul Ukrainei. Alea da terenuri de luptă bune pentru antrenamentele airsoftiștilor.
Doar că trebuie să ai i sânge in instalație pentru așa ceva. Mira-m-aș să ai.
Dumneata te joci pe banii și pe timpul dumitale.
De gustibus non disputandum.
Argumentele mele antiairsoft le-am expus de mai multe ori pe aici, pe larg. Nu mă mai repet.
In ce privește lăudaroșenia cea infectă cu studiile matale universitare, cu IT-ul dumitale, fii bun și las-o mai moale.
Este de cel mai prost gust posibil să te lauzi singur in public. Lasă-i pe alții să-ți aprecieze calitățile, talentele. Ni fii găunos.
Frustarea mea principală, pe care mi-o reproșezi, constă in faptul că de multe ori sunt nevoit să am discuții contradictorii cu ingâmfați pseudointelectuali de teapa matale.
Oricum, Te bat oricând, la orice oră din zi din noapte în CV-uri, inclusiv in cele cu alură politehnistă și/sau IT-istă.
Așa că vezi-ți matale exact de ale matale. Nu mai incerca să faci pe ocoșul cu mine, că nu ține.
Succes în carieră și in viață.
Salut.

@Willson la 25 August 2015 – 18:07

Stimate Willson (oare cum pisici se face că toți airsoftiștii ăștia, toți soldații ăstia de plumb sau de mucava sunt niște anonimi lași?).
Să fii sănatos dacă esți membru fundator, pe unde îi fi matale.
N-am practicat in viața mea jucăreala de copii intârziați numită airsoft.
Deci nu puteam fi „banat” de nici un fel de asociatie/club airsoftist. Capisci barátom?
Intră oare la tine in căpățână argumentul ăsta, sau ai casca de panzel prea groasă pe cap?
În ce privește frustările mele, asta este treaba, n-am ce mai face, înseamnă că sunt chiar un frustat dacă așa le zici matale, care le știi pe toate de parcă ai fi intr-adevăr un om mare și care poți să mă pupi in schimb, oricând, de-a dreptul in fund.

@Pui de morosan II la 25 August 2015 – 18:40

Cu matale am mai băsădit, te-am mai sictirit în ziua de azi. Nu ți-a ajuns? Mai vrei?
Păi ia atunci de aici. Tot ce i-am scris mai sus lui @Willson, inclusiv finalul, ți șe potrivește la marele fix și matale.
Vorbești și matale prostii legate de „banări” și asmuți lăbarii de airsoftiști din asociațiile pe care le enumeri împotriva „șobolanului”, adică impotriva mea. Foarte bine, căuți-mă pe toate listele posibpbile impotenților, căutati bine și in listele fostei Securități, poate o să dați in final și de mine. Dar dumitale, fiindcă ești deja un recidivist, nu pot să-ți mai spun decât un foarte ferm „Hai siktir!”
Să-ți ofer și traducerea, sau cunoști bune limba turcă, puiule de moroșan?

@Andrei Pop,

Salut.
De excluderi și „banări” am mai povestit mai sus, deci ar fi cazul să-ți ceri scuze fiindcă înșiri și matale numai minciuni pe aici.
Ești totuși singurul care are curajul propriilor opinii, semnând comentariul postat. Matale ai o bilă albă de la mine din acest motiv.

Mai faci totuși o aftimație hazardată, mai arunci aiurea cu piatra in baltă sau în Someș, doar ca să faci valuri nespumoase, afirmând că duduia/doamna Laura mi-ar fi colegă de serviciu.
Iți răspund la această aberație cromatică foarte pe scurt și doar cu două cuvinte: Ex clus. Eu nu mai am de câțiva ani buni nici colegi și nici colege de serviciu. Am terminat cu tot ce se cheqmă „serviciu”, definitiv și irevocabil.
Acum sunt doar in propriul meu serviciu. Se ințelege?

Mă acuzi, gratuit, ca aș fi ipocrit. Vezi subiectul Laura. Matale chiar n-ai puțintică rușinică? Aud?
N-am nici o legatură cu faptul că unele postări sunt șterse. Mi se întâmplă și mie pe aici pe la Comments din BdeC. Jur.
Însă, de data asta ai avut noroc. Nu ți s-a șters postarea, dovadă că am citit-o aici la Comments, nu pe facebook.
Am vaga impresie, iar chestia asta se numește uneori și suspiciune rezonabilă că am mai citit despre un Andrei Pop in legătură cu tema airsoft.
Dar nu sunt sigur, nu pot să bag mâna în foc. Nu cumva ești implicat în Satu Mare in acest business? Nu cumperi, nu vinzi cumva produse specifice, nu faci cumva un comerț cu care în păcălești pe înapoiații airsoftiști?
Nu cumva îti aperi, prin postarea de mai sus interesele comerciale și din acest motiv ti-ai găsit să te contrezi cu mine ca să-ți faci singur reclamă? Doar sunt curios, dar nu aștept răspuns.
Dacă suspiciunea mea n-a fost una reală, imi cer cu anticipație mii de scuze.

Cu stimă,
Horia Mărieș (acesta nu este și nici nu va fi niciodată un „alias” folosit de un anonim laș și lipsit de caracter)

de Unul e la 25 august 2015 - 22:53

Pana la urma tot te-am gasit https://www.facebook.com/marieshoria/about?hc_location=ufi celebrul Horia Maries , crescut in sanul Romaniei comuniste , ai ajuns la o varsta inainta in viata, dar din pacate degeaba, respiri aer, consumi resurse si bani de pensie platite de noi prin taxe si impozite, mai bine ti-ai cati ani ti-o mai ramasdin batranete , inainte sa insulti si sa acuzi si sa iti arunci supararile pe viata aici pe sportul unora, chiar daca comentariul meu o sa fie sters, sper sa il vada cativa .

de Horia Mărieș la 25 august 2015 - 23:22

@Unul e la 25 August 2015 – 22:53

Bre lăbarule airsoftist impotent! Nu era de fel greu sa ma găsești.
N-am secrete, n-am nimic de ascuns. Era suficient să faci un simplu Search pe Google.
Sau poate că era totuși greu să fiu gasit, dar asta doar pentru un imbecil indobitocit prematur ca tine.

Platesti tu pentru mine, cretinule, taxe si impozite in Carei?
Facem pariu, pe orice vrei matale, că in Carei eu sunt cel care plateste cel putin de doua ori mai mult impozit pentru tine decât plătești tu pentru mine?
Hai, faci pariu, ai curaj găină beată, să te tai?

Am fost crescut in sânul României comuniste, ai?
E bună de glumă și imbecilitatea asta.

Dar unde dracu’ ai fi vrut să fiu crescut, cumva în aia măti?
Merci frumos, nu servesc nici un fel de clocitoare de pitecantropi.

Na szia si mai du-te si matale, daca îti prieste pe facebook, direct în https://www.facebook.com/gabriel.orosz.5/posts/903757989669140

de Horia Mărieș la 26 august 2015 - 04:56

P.S.

Fraților, piraților, aisoftiștilor, universitarilor, IT-iștilor, intelectualilor, culților, băieților buni ce sunteți: alde Călin, Willson, Pui de moroșan, Andrei Pop, Unul e, etc. (mai sunteți mulți? și toți proști grămadă?) dacă nu v-a ajuns până acum, iată o mostră, doar una singură relevantă zic eu, privind gradul de alfabetizare al celor pe care-i apărați și adulați, ai celor de pe „plai”, ai celor „fără scandale și probleme mai mare”:

Airsoft-Carei
July 19 · Edited ·
Multumim tuturor participantilor la jocul de azi.Parerea prietenilor ,ca jocul a fost fair plai ,fara scandale si probleme mai mare. smile emoticon
Köszönjük a résztvevőknek a mai problemamentes es fair jatekot.Folytatasa következik smile emoticon

Să dai in analfabeții ăștia universitari, viitori academicieni și să fugi.
Pfui! Am tras doar o flegmă sănatoasă, a scârbă.
Sănătate multă, să aveți ce bea și ce ..fu.. mânca.

de N.A.C. la 26 august 2015 - 21:38

…nu as fi crezut niciodată ca o persoana de vârsta bunicului Horia Mărieş, poate sa scrie astfel de bazaconii si cu un astfel de limbaj, despre niște tineri, chiar anagramați, care preferă sa-şi petreacă timpul liber făcând mișcare și transpirand, decât stand în bodegi și fumând ca turcii..rușine domnule intelectual Horia Mărieş pentru limbajul și insultele publice postate…

de Horia Mărieș la 27 august 2015 - 03:02

@N.A.C. = Noul Anonim Calomniator

Află că mi-e rușine de nu mai pot. Just watch me.
Nu sunt intelectual, sunt inginer, deci îmi pot permite oricând un limbaj ceva mai colorat, mai ales atunci când răspund insultelor ce îmi sunt adresate de niște cretini înapoiați, analfabeți și retardați. Vezi postările unora de mai sus. Le-am răspuns exact așa cum merită, ei s-au jucat cu focul, nu eu. Eu mi-am exprimat doar opiniile, bune, rele, cum or fi ele.
Vezi dreptul constituțional referitor la libera exprimare a opiniilor.

În plus, eu unul n-am rămas dator nimănui in toată viața mea și nici nu voi rămâne niciodată, așa bunic cum sunt, nici măcar atunci când niște anonimi lași, fără sânge în instalație, ce se ascund după deget și după alias-uri gen „N.A.C.”, scriu comentarii calomnioase sau jignitoare la adresa mea.
Ia notițe neamule și „nu uita Darie”.

Bre deșteptule, tinerii ăia ai tăi sunt chiar niște „anagramați”?
Însemnă că iar am de-a face cu un „anαβ” autentic, adică cu un @N.A.C.
Mai sunteți mulți? Și sunteți chiar toți exact ca trenul? Adică doar cu două clase? Să nu-mi spui că pe alea două le-ai făcut pe la un pseudocolegiu de jurnalistică din Oradea, că nu te cred. Mai știu eu pe un careian falit care le are doar tot pe alea. Dar nu se numește N.A.C., are numele prescurtat cu alte trei inițiale.

Unuia care folosește la adresa unor persoane caracterizarea de „anagramați”, îi transpiră pur și simplu limba maternă din scris.
În consecință, știu foarte clar, fără nici un dubiu, în ce limbă trebuie să-i adresez urări dulci lui @N.A.C., deci >>> https://www.facebook.com/gabriel.orosz.5/posts/903757989669140
Chestia asta incepe să devină una clasică.

Doar pentru completarea culturii dumitale, inexistentă de fapt, te luminez nițel, intelectualule neșcolit dar având aliasul de „N.A.C.”: ANAGRAMÁ, anagramez, vb. I. Tranz. A schimba ordinea literelor unui cuvânt pentru a obține alt cuvânt; a transcrie sub formă de anagramă; a anagramatiza. – Din anagramă. Sursa: DEX ’09 (2009).

Știi să scrii? Agramat sau Anagramat? Agramat – persoană care face greşeli elementare de limbă. (incult). Anagramat – nu există, dar este posibil să fie derivat din verbul a anagramatiza, definit ca: schimbarea literelor dintr-un cuvânt pentru a obţine alt cuvânt.

Dumneata, stimabile N.A.C., nu știi să scrii, dumneata ești de fapt cel „agramat” (incult), chiar dacă îți convine să crezi despre prietenarii matale că sunt „anagramați”.

Q.e.d.

de Horia Mărieș la 27 august 2015 - 03:33

@N.A.C.

Un scurt P.S. (u.i.)

Apropo de faptul că ești egy anαβ, adică un agramat (incult), precum și apropo de titularul paginii de facebook la care te-a trimis direct cu urarea mea. Dânsul este Un domn extrem de simpatic și de iubit in Carei de altfel. In plus, are un foarte sănătos simț al umorului. Dânsul poate să-ți și cânte despre epoca in care se află și azi gradul dumitale de cultură.

http://youtu.be/y3uDRje2JPU

Vezi la minutul 24:00. Ți se cântă despre epoca numită „Petroleum lámpa”, aia a lui Ceașcă. Dumitale cãntecul ăsta ți se potrivește la marele fix, ți-l dedic cu cel mai mare drag, neamule. Nu s-a introdus nici până acum lumina electrică în satul ăla aflat la cca. 3 km departare de Carei? Citiți pe acolo tot la lumină de „petroleum lámpa”?

Ăsta o fi de fapt motivul real pentru care ai scăpări de anαβ atuncicând te chinuiești să scrii și matale câte o frază în limba română, adică tot atât cât incape, foarte înghesuit, pe o carte poștala ilustrată. Pe ungurește la cartea poștală ilustrată i se mai spune uneori și anziksz.

O să vorbesc cu cei de la Electrica Satu Mare ca să vă scoată și pe voi din întuneric, din epoca „Petroleum lámpa”.
Am pile solide pe acolo.

de N.A.C. la 27 august 2015 - 09:24

…domnule intelectual Horia Mărieș…vă amintesc un proverb …”Dacă doi îți spun că ești beat, du-te și te culcă”…somn ușor…vise plăcute…dormiți liniștit…nu vă mai stresați…nu vrem să vă pierdem înainte de vreme…avem mare nevoie de insultele dumneavoastră…

PS: ..am o presimțire că nu veți merge la culcare ..așa că vă mai amintesc un proverb: …”Prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul”…vă rog…mergeți și dormiți un pic…e mai bine pentru toată lumea…

de Horia Mărieș la 27 august 2015 - 10:29

@N.A.C.
Am dormit suficient și foarte bine, mulțumesc mult pentru grija pe care mi-o porți.
Nu o să mă pierdeti așa de curând, deși fiecăruia, inclusiv matale, ii vine rândul.
Nu mor caii când vor câinii de la N.A.C.
In plus, nu-i exclus ca dumneata să o iei din loc înaintea mea. S-au mai văzut cazuri
Dar dumneata tot un cretin imbecil o să rămăi, un „anagramat”, chiar dacă eu o să dorm bine și tot ca un airsoftist anonim și laș o să te târâi prin viață.
Hasta la vista Baby.
http://youtu.be/Q73gUUr8Zlw
Sohasem a viszhalásra.

de Horia Mărieș la 27 august 2015 - 10:54

@N.A.C.

Ar mai fi totuși un mic amănunt, imberbule cu două clase și cu pantalonașii mult prea scurți ca sã-ti acopere ouăle.

Ca vajnic practicant de fingairsoft, ar trebui să știi să te ascunzi, să te pitești, să te camuflezi, să nu te dai de gol.

Dar te-ai dat de gol ca egy nagyon kicsi es buta fiucska afirmând că „avem mare nevoie de insultele dumneavoastră”.
Nici o grijă, de fiecare dată când o să le meritați, o să le aveți si o să le primiti cu vârf și cu îndesat. Promit ferm și mai și garantez pentru asta. Vă găsesc și dacă vă ascundeți în gaură de șarpe.

Doar că am mai avut eu in antichitate un schimb de vorbe, de replici cu unul care-mi scria ceva de genul „Ön kel nekünk mint egy falat kenyér” sau ceva de genul ăsta. Am citat cu aproximație, din memorie. Coincidența, potriveala întâmplătoare ar fi mult prea mare, (nu-i așa?) ca să nu fie vorba de una și de aceeași persoană.

Ce pâine preferați, cu cartofi, cu șemințe de floarea soarelui cu susan sau cu chimen, ca să fie la fel de amară ca și firea (i fierea) dumneavoastră? Ca să știu ce să bag in cuptor. Aș prefera să vă băg pe Dvs., in cuptor, ar scăpă lumea asta de un aventurier techea-berchea, dar sunteți prea lung pentru cuptorul meu..

de Andrei Pop la 27 august 2015 - 12:36

Eu tot nu inteleg de ce la fiecare paragraf trebuie sa umple textul cu o multime de jigniri? Nu se poate da un raspuns mai frumos?
Din pacate nu cunosc maghiara dar nici nu ma stresez sa le traduc, in mod sigur sunt alte jigniri.

Si ca sa va raspund la intrebare, nu vand nimic si nu am vandut niciodata articole de airsoft. Da am cumparat doar sunt practicant. O fac pe banii mei si pe timpul meu liber.

Reactiile celor care au scris sunt normale nu inteleg de ce nu le luati ca atare, chiar ati si confirmat acest lucru scriind citez „Sunt supărat, arăt a fi supărat, sau mai bine spus, îi pleznesc imediat doar pe cei care se leagă gratuit de viața mea și nu își văd doar de viața lor. Atâta tot”. Ca si o analogie „orice forta de actiune are si o forta de reactiune” dai si primesti. Sunteti suparat pe asta?

o zi buna.

de Cetatean din Carei la 27 august 2015 - 13:03

Nu vedeti ca Horia Maries ii un mos senil, care in urmatorii ani o sa ii cante popa la groapa ,nu-l mai bagati in seama ca asa isi pierde si alea 5 minute de atentie care le-a primit aici pe pagina asta, lasati sa moara si online si in viata reala, sper ca acest comentariu sa nu fie sters .

de Horia Mărieș la 27 august 2015 - 13:16

@Andrei Pop

Nu sunt supărat pe nimic, am mai scris despre chestia asta dar dumneata se pare că ințelegi cam greu. Se mai intâmplă.
In rest, dumneata pari să fii totuși, așa, la prima vedere, un airsoftist de treabă.
Am mai scris și despre faptul că apreciez pozitiv faptul că dumneata îti semnezi, cu numele real (sper) postările, lucru extrem de rar in mediul ăsta virtual.
Sunt, teoretic vorbind, un destul de bun „creștin”, dar nu o să intorc niciodată și celălalt obraz ca să primesc o nouă palmă de la un postac oarecare anonim și laș chiar dacă este airsoftist. Nu îmi este frică de soldățoii fake.
Vă rog să nu vă faceți nici un fel de iluzii de acest fel. Ar fi o mare greșeală, m-ați idealiza.

Poate intelege un airsoftist pacifist chestia asta?
Stiu să le răspund foarte civilizat tuturor celor care mă abordează la fel.. Am invațat treaba asta în grădiniță și in clasele primare și va asigura că am avut o invțătoare serioasă și pretențioasă acum cca 60 de ani la Carei.
Nu o să le răspund la fel celor care se leagă de viața mea, foarte anostă, de loc intesantă de altfel, celor care mă calomiază sau celor care mă insultă gratuit, doar așa ca să se afle în treabă și ca să se bage în seamă.

O să vă răspund intotdeauna cel puțin la fel de politicos și de civilizat, exact așa cum o să să vă adresați și Dvs. subsemnatului.
Simplu ca bună ziua, ușor de „capisci?”, nu-i așa?
Vă doresc numai toate cele bune.

PS. Vă citez: (airsoft) „O fac pe banii mei si pe timpul meu liber”. Foarte bine, este cât se poate de OK pentru mine.
Am mai scris: De gustibus non disputandum. Ce-și face omul cu mâna lui se numește lucru manual.
Trăiți intr-o free country, aveți voie să faceți orice doriți Dvs. dacă acel orice nu este ilegal

de Horia Mărieș la 27 august 2015 - 13:20

@Cetatean din Carei la 27 August 2015 – 13:03
Hai sikttir, ba ca supliment dulce, te bag direct și în aia măti! Mulțumit cetățene?

de Horia Mărieș la 27 august 2015 - 13:28

@Cetătean din Carei.

Evident că la cele două clase pe care le ai, nu le ai pe alea cu limbile străine. Uite și traducerea autorizată, nelegalizată:

https://ro.glosbe.com/tr/ro/siktir%20git

de zsolti la 27 august 2015 - 16:42

Cei sapte ani de acasa sunt hotaratori in viata ceva ce nu ati mentionat sa nu fie oare

de Petre la 27 august 2015 - 17:04

Zolti , n-are cum sa aiva 7 ani de acasa fiindca Horia Maries o fost scapat in cap cand o fost mic , cand ii zic mai multi ca ii prost , inseamna ca esti prost, degeaba incerci tu sa o dai altfel, oricum cum zicea cineva mai sus ar trebuie sa nu il mai bagam in seama pe Horia Maries , ca pana la urma o sa isi dea seama ca ceva nu ii in regula.

de Horia Mărieș la 27 august 2015 - 17:51

@Petre la 27 August 2015 – 17:04

Corect ce zici.
Unul scăpat in cap când a fost mic te poate băga rapid și fără probleme în az anyád icsájába, nu-i așa? – că lui i se iartă.
Dacă o să-ți placă pe acolo, o să te mai bag urgent și prin alte părți, dat tot în măta.
Dar aia cu siktir, este mult mai generală. În dicționarul turc-român sunt câteva pagini de înțelesuri, vezi și caută mai sus.
Mai ia și invată. Literatură pură. Din care rezultă că folosind siktir, mă port fin, delicat cu tine.
Mai precis, iată un text preluat din „România Literară”.

Păcatele Limbii:
De la înjurătură la plictiseală de Rodica Zafiu

Se ştie că există o tendinţă eufemistică de folosire a unor imprecaţii şi a unor expresii injurioase în limbi străine: acestea sînt percepute de vorbitori ca mai slabe, mai atenuate decît corespondentele din limba maternă, exprimate de obicei într-un registru lexical vulgar, tabuizat. Puternica influenţă franceză din deceniile trecute nu pare totuşi să fi lăsat urme semnificative în această zonă a limbii române vorbite. în limba actuală, în schimb, cel puţin în limbajul tinerilor, fenomenul se manifestă prin preluarea unor exclamaţii şi imprecaţii anglo-americane, desprinse în mare măsură din filmele sau din piesele muzicale în care e clară adaptarea lor la contextul situaţiei de comunicare. Exemplul cel mai clar de fixare a unei imprecaţii străine cu sens atenuat e însă un mai vechi împrumut din turcă – sictir – care, netransparent, şi-a atenuat treptat sensul etimologic (obscen), căpătînd o răspîndire destul de mare, o familie lexicală bogată şi sensuri noi. Cuvîntul e de altfel înregistrat de toate dicţionarele noastre (altminteri foarte prudente şi excluzînd majoritatea termenilor consideraţi vulgari). Definiţiile propuse nu cuprind însă ultimele sale evoluţii semantice.
Formula propriu-zisă a imprecaţiei, exclamaţia (h)ai sictir! – care, conform explicaţiei sintetice din Dicţionarul etimologic al lui Al. Ciorănescu, „exprimă vulgar repulsia” – a suferit o primă deplasare semantică – previzibilă – determinată de specializarea pentru una dintre intenţiile actului de a înjura: alungarea, îndepărtarea unei persoane. Primul citat înregistrat în Dicţionarul limbii române (DLR, tomul X, partea a 3-a, 1990) e din anul 1826, dintr-un text care glosează deja în paranteză interpretarea ilocuţionară şi atenuativă: „el mi-a adaos cu dispreţ: hai sictir (fugi de-aicea) giaur!”. Dicţionarul academic oferă numeroase alte exemple de folosire a înjurăturii din proza lui Cezar Petrescu, Sadoveanu, Marin Preda şi chiar din versuri populare („Lele verde viorea/ Sictir pe uşă că-l da”), atestînd astfel circulaţia formulei în diferite epoci şi medii sociale. Substantivat, cuvîntul sictir (în turcă, formă de imperativ a unui verb cu sens sexual) ajunge curînd să desemneze înjurătura însăşi şi intră ca atare în expresii ca a da (cu) un sictir, a lua la (sau cu) sictir, înregistrate şi acestea în dicţionar. Un sens special – „atitudine de dispreţ” – este exemplificat printr-un citat din Convorbiri literare: „se uitau cu un fel de sictir”. Formula de imprecaţie a produs un derivat verbal: a sictiri pe cineva „a înjura” (tot aşa cum înjurăturile care invocă dracul au impus verbul a drăcui). Forma actuală a verbului a fost precedată de a sictirisi, ieşit din uz, de la care, după atestările unor dicţionare mai vechi, s-au format adjectivul participial sictirisit şi substantivul sictirisire. Verbul a sictiri apare cu sensul de „a înjura”, dar şi cu acela de „a alunga”, ba chiar, ca reflexiv, cu o valoare care nu mi se mai pare actuală: „a pleca repede de undeva; a se căra”. Dicţionarul atestă şi folosirea supinului substantivizat în expresia a lua la sictirit pe cineva, ca şi derivatul sictireală, prezent la rîndul său în expresia a lua la sictireală. în DEX apar mai puţine sensuri şi derivate, dar se confirmă specializarea formulei hai sictir pentru funcţia de alungare („pleacă! marş de-aici! şterge-o”), ca şi conservarea acestei valori în verbul a sictiri şi în expresia a da cu sictir.
De mai multă vreme, totuşi, şi alte sensuri sînt curente în limbajul familiar. Le înregistrează Dicţionarul de argou al limbii române (1996) al Ninei Croitoru Bobârniche, unde a avea sictir e glosat ca „a fi supărat, a avea o stare depresivă” (formulare cam comică), iar sictirit înseamnă „supărat, plictisit, enervat”. în Dicţionarul de argou şi expresii familiare al limbii române (1998) de Anca Volceanov şi George Volceanov, sictir (neutru, cu plural în -uri) e definit ca „stare de lehamite”, a se sictiri are sensul „a se supăra, a se enerva”, iar sictireală este „plictis, plictiseală” (în alt sens, „dojană aspră”). Transformarea unei formule de imprecaţie într-un mijloc de a exprima nepăsarea, dezinteresul, plictisul e destul de firească (nu altfel au evoluat formulele de tipul „ia mai dă-l naibii”). Putem de altfel adăuga şi alte citate care să ilustreze sensurile actuale ale substantivului sictir: „Din inconştienţă, din blazare sau, de ce nu? din sictir (…), vor prefera să se întoarcă la raţia de curent electric” (România literară, nr. 38, 1991, 3); „Un fel de silă şi sictir/ de-a duce pîn la capăt sfînta frază” (M. Dinescu, Moartea citeşte ziarul, p. 26), chiar în construcţii prepoziţionale care tind spre statutul de locuţiune (în sictir = în scîrbă): „”Veniţi mîine” – ne îndeamnă în sictir o funcţionară preocupată mai mult de convorbirea purtată la celular, decît de soarta noastră, a amărîţilor de contribuabili” (EZ 1586, 1997, 8). Starea de plictiseală iritată face parte din conţinutul semantic cel mai actual al adjectivului sictirit: „Acelaşi chip şters, uşor sictirit” (S. Tănase, Corpuri de iluminat, 6); „privirile „sictirite” ale vînzătoarelor de la pîine (Tineretul liber, nr. 686, 1992, 2).

de Horia Mărieș la 27 august 2015 - 18:11

FingAirSoftiștilor de toate neamurile le mulțumesc frumos pentru colaborarea prodigioasă de până acum, pentru chat, dar sunt de părere că distracția noastră comună trebuie să ia sfârșit. Ce-i mult, dăunează sănătății. Dacă mai aveți chef de cafturi, caftiți-vă intre voi fiindcă de aia sunteți airsoftiști. Caftiți-i pe Panzergrenadiere.

Eu am ieșit definitiv din joc. Am fost „banat”. La revedere, a viszont nem lálásra, nu vreau să mai aud de voi fiindcă mă plictisiți in ultimul hal și mă faceți să-mi pierd timpul degeaba cu niște neisprăviți agramați și total neinteresanți (sau „anagramați” dacă vă convine mai mult termenul inventat de @N.A.C.). Na szia.

Lasati un comentariu