Peste 50% dintre români ar vota un independent pentru funcția de primar

• publicat la: 22 iulie 2015
Peste 50% dintre români ar vota un independent pentru funcția de primar

Mai mult de jumătate dintre români ar alege un independent, fără legături politice, pentru funcția de primar la alegerile locale de anul viitor, potrivit unui sondaj INSCOP transmis miercuri Agerpres.

Astfel, 50,1% dintre români ar fi dispuși să îi acorde votul unei personalități locale independente, care ar candida pentru funcția de primar la alegerile locale de anul viitor (față de 53,1% în aprilie).

În același timp, 25,6% dintre respondenți resping o asemenea ipoteză (față de 22,4% în aprilie). Procentul non-răspunsurilor este de 24,3% (față de 24,5% în aprilie), precizează autorii cercetării.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 9 — 14 iulie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.075 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de barna la 22 iulie 2015 - 17:22

numai sa nu fie asa independent ca cel din carei care dupa ce a ajuns consilier independent purta interesele udemeristilor. alegatorii au aflat ca au fost pacaliti si nici 300 de voturi nu a mai luat la alegerile locale.
se vorbeste ca acum e abonat la banii din primaria
ca jeno vra sa ajunge deputat sa prinda imunitate pentru hotiile lui iar pe independentul udemerist il alimenteaza cu bani grei pentru mesele de protocol servite de priumarie
la castel si unde trebe ca acum are firma de servit mancare,
nu mai pacaliti pe nimeni independent ce
traieste din banii de la primarie dupa ce a terminat banii de la patronul de la geamurile termopan ca era sa dea falimentul

de Horia Mărieș la 23 iulie 2015 - 03:12

@barna

Ideea ca Jenő să ajungă deputat (evident, din partea RDMSZ) am enunțat-o și eu de mai multă vreme.
Ar fi o soluție rezonabilă.
Careienii ar scăpa de Jenő, dar el totbn-ar scăpa de D.N.A. fiindcă Kővesi nu se prea uită dacă ești deputat, senator, ministru, prim-ministru sau nu (vezi și cazul Victor Ponta). La Beciul Domnesc sunt rezervate locuri călduțe pentru toți parlamentarii.

de Horia Mărieș la 23 iulie 2015 - 03:18

@barna

Există un inginer careian independent, pe care eu unul, dacă ar candida și dacă aș avea domiciliul in Carei, l-aș vota fără rezerve.
Acum se ocupă de cultură.

de Horia Mărieș la 23 iulie 2015 - 03:24

@barna

Scuze, de fapt nu este inginer ci economist.
A fost timp de doi ani student al Politehnicii din Timişoara, apoi s-a transferat la profil economic, iar din 1996 este licențiat al Academiei de Studii Economice București.

de dimitriu radu mihai la 23 iulie 2015 - 04:48

ar fi interesanta acesta propunere , avand in vedere REGIONALIZAREA care urmeaza se implementeze.Trebuie incercata si acesta varianta,pentru ca politicul face ravagii printre primari!

de sorin florut la 23 iulie 2015 - 09:16

Ca sa se implementeze regionalizarea, trebuie modificata constituția. Eu nu cred ca la referendumul pentru regionalizare votul i-ar fi favorabil. Desigur, ma pot înșela. Personal sunt împotriva regiunilor. Si asa administratia nu se ridica la nivelul așteptărilor, o veriga in plus ar face-o si mai lenta, mai greoaie. Iar daca decizia s-ar muta in anumite domenii de la centru la regiune, numarul verigilor ar ramane acelasi, doar cetateanul va fi mai plimbat nu doar pana la resedinta judetului, ci pana la centrul regiunii.

de emil la 23 iulie 2015 - 09:18

50 la suta dintre romani probabil ar vota asa. Dar câți dintre unguri?

de Victor la 23 iulie 2015 - 09:39

E usor sa te ocupi de cultura cand acasa iti lucreaza utilajele primariei si ai salar de peste 60 de milioane peste care mai pui si cotele din proiectele europene de la primarie. Trebuie vazut ce ar face doar din pasiune si fara asa sponsorizare.

de Horia Mărieș la 23 iulie 2015 - 10:52

@dimitriu radu mihai la 23 July 2015 – 04:48

Sondajul la carecse face referire ín articol se referă la funcția de primar și la alegerile locale de anul viitor.

Ce are a face asta cu regionalizarea? Dvs. ați văzut alt film la „Caravana filmelor TIFF”?

@Victor la 23 July 2015 – 09:39

Nu știu absolut nimic despre aspectele la care v-ați referit. Sper că aveți și probe care să certifice aceste afirmații.
Altfel, eu unul nu le pot cataloga decât ca fiind pur și simplu tendențioase, invidioase și răutăcioase.

de Victor la 23 iulie 2015 - 11:01

Nu cred ca aveti pretentia ca detineti toate informatiile din Carei in timp ce locuiti in Bucuresti . Eu unul nu imi permit sa fac vreo afirmatie fara probe . Daca sunteti curios puteti incepe prin a intreba vecinii. Altfel lasati impresia ca sunteti complici si scrieti din alte motive . Legat de venituri , puteti solicita oficial informatii la primarie ca sa nu ramaneti cu impresia ca pozele cu ingerasi sunt si reale . Angajatii care au fost nevoiti sa plece din jurul lui va pot da mai multe detalii .

de Horia Mărieș la 23 iulie 2015 - 13:07

@Victor la 23 July 2015 – 11:01

Nu, nu am de loc pretenția că dețin toate informațiile din Carei.
Am pretenția doar că de foarte multe ori și in foarte multe cazuri, dețin mai multe informații despre Carei decãt marea majoritate a careienilor și asta doar fiindcă am un mare defect: citesc.
Pe de altă parte, eu atunci când fac afirmații pe aici, pe la comentariile din BdeC, 1. Semnez întotdeauna cu nume și prenume și 2. Produc întotdeauna probele certe pe care le aduc in sprijinul afirmațiilor mele.

Lucru ce nu se întâmplă de nici o culoare în cazul postacului anonim cu „alias” @Vasile.
Fiindcă nu se intãmplă, este foarte clar că @Vasile calomniază.

Nu sunt curios nici să intreb vecinii, nici să solicit oficial imformatii de la primărie (fiindcă mie oricum nu mi le-ar da), nici să obțin informații de la „angajații care au fost nevoiți să plece” fiindcă astfel de proceduri sunt caracteristice doar celor lipsiți de caracter.

In ce privește supoziția dvs (aberantă ce este drept) că „am fi complici” sau că „scriu din alte motive”, dați-mi vă rog voie să nu o iau in nici fel in serios, să nici nu o iau în considerare, fiindcă bănuiesc că este doar o nouă răutate gratuită venită din partea unui frustat invidios.

Lasati un comentariu