Prefectul confirmă: bustul regelui Ferdinand amplasat ilegal

• publicat la: 29 iulie 2015
Prefectul confirmă: bustul regelui Ferdinand amplasat ilegal

După ce Ministerul Culturii a confirmat faptul că amplasarea bustului Regelui Ferdinand din municipiul Carei s-a făcut ilegal, prefectul județului Satu Mare confirmă și el faptul că primarul UDMR din Carei a comis o ilegalitate, menţionează Dan Tănasă.

După ce Ministerul Culturii a confirmat faptul că amplasarea bustului Regelui Ferdinand din municipiul Carei s-a făcut ilegal, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare (detalii aici), prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, s-a autosesizat cu privire la documentele publicate de subsemnatul și confirmă și el, în scris, faptul că primarul UDMR din Carei, Kovacs Jenő, și-a bătut joc de memoria Regelui Ferdinand prin amplasarea unui bust fără avizele necesare.

Asta după ce același prefect Eugeniu Avram a legitimat chiar cu prezența sa dezvelirea bustului ce a avut loc în data de 10 mai 2015 (detalii aici).

integral pe Dan Tanasa.ro

Bustul regelui Ferdinand al României a fost amplasat de către primarul Careiului  în vecinătatea sensului giratoriu din centru, interzicând orice amplasare a sa în vreunul din parcurile oraşului, pe locurile vizitate de rege  împreună cu regina Maria, cu Iuliu Maniu, cu generalul Moşoiu şi clerici de toate confesiunile din Careii Mari.

La aniversarea a 95 de ani de la vizita istorică a regelui României la Careii Mari, a fost interzisă amplasarea sa în municipiul Carei, deşi bustul era finalizat iar Alteţei Sale, Principelui Nicolae, i s-a  garantat acest fapt.

Deşi parcul din jurul castelului, numit Parc Dendrologic, este în proprietatea oraşului, amplasarea bustului regelui Ferdinand pe locurile vizitate în 1919, este interzisă de urmaşii grofilor prin vocea primarului Kovacs.

Nu forţaţi lucruri ce nu e bine să fortaţi”  si mă  forţaţi să spun că rugămintea familiei Karolyi este să nu amplasăm pe nimeni  în  curtea castelului  înafară  de familia  lor, au fost cuvintele primarului legat de de locul de amplasare al  bustului în parcul în care s-a plimbat cu regina Maria în mai 1919.

Regele Ferdinand al României, îşi aşteaptă locul ce  i  se cuvine în municipiul Carei.

redacţia

comentarii

de careian la 30 iulie 2015 - 07:40

de ce primaria si prefectura si consiliul judetean se feresc sa il puna pe Ferdinand la locul lui de drept,unde se plmba cand a venit in Carei?
nu am vazut ca in Satu Mare sa se tranteasca un bust in intersectie!

de gigi la 30 iulie 2015 - 19:46

Ma intreb cine va suporta costurile mutarii bustului !!!!

de costi la 30 iulie 2015 - 19:52

jeno a gresit el sa plateasca ca si asa mai plateste pentru datoriile pe care nu vrea sa le plateasca la buget ca noi toti!
sa se arate conturile din debrecen si casele si terenurile cumparate pe nume la copii ca el tot greseste si tot de la noi pune apoi banii ca el nu plateste dari la oras!

de Eustatiu la 4 august 2015 - 07:55

Cine sa le plateasca, tot oamenii. Mai fac ei ceva sa scoata bani.

Lasati un comentariu