Sechestru pe averea lui Victor Ponta. Şi la Carei, primarul foloseşte gratuit,din 2012, maşina fundaţiei de promovare a turismului local

• publicat la: 13 iulie 2015
Sechestru pe averea lui Victor Ponta. Şi la Carei, primarul foloseşte gratuit,din 2012, maşina fundaţiei de promovare a turismului local

PremierulVictor Ponta a fost pus sub inculpare, luni, în dosarul în care este urmărit penal. De asemenea, procurorii au pus sechestru pe bunurile mobile și imobile ale lui Ponta.

„În cauză, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatului Ponta Victor-Viorel”, precizează DNA într-un comunicat transmis luni, după ce premierul s-a prezentat în fața anchetatorilor în dosarul în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor.

Comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul PONTA VICTOR-VIOREL, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de:

– fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni),
– complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată,
– spălarea banilor.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la cele două complexe energetice (Turceni și Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Șova Dan-Coman și a persoanelor din sfera sa relațională.
La data 6 mai 2015, în contextul documentării, de către procurori, a aspectelor privind relațiile contractuale ale societății de avocatură SCA „Șova și Asociații, s-a dispus predarea, de către autoritatea fiscală competentă, a tuturor înscrisurilor existente privind actele de inspecție fiscală efectuate la Cabinetul de Avocat „Ponta Victor Viorel”.
În urma analizării înscrisurilor, în raport de probele ce fuseseră deja administrate în cauză, a rezultat următoarea stare de fapt:
La data de 30.08.2007, între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a încheiat o convenție de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părți în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum și în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Convenția s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenție s-a prevăzut că pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare, onorariile să fie încasate de societatea de avocați, iar avocatul Ponta Victor-Viorel să primească o sumă fixă de 2.000 euro, pentru care va emite o factură lunară.
Prin act adițional, începând cu luna aprilie 2008, s-a majorat la suma de 3.000 euro/lună onorariul avocatului Ponta Victor-Viorel.
Convenția de conlucrare s-a încheiat în luna decembrie 2008, moment în care Ponta Victor-Viorel a devenit ministru.
Pentru presupusele activități efectuate în conlucrare, avocatul Ponta Victor-Viorel a emis în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei.
Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societății de avocați SCA „Șova și Asociații” care a efectuat plata contravalorii lor după care le-a înregistrat în contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, având în vedere că, în realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare. Șova Dan-Coman a fost singura persoană cu drept de dispoziție în privința oricăror acțiuni de orice natură care implicau societatea de avocați.
Ulterior, pe fondul unor controale fiscale, desfășurate în perioada mai-octombrie 2011, Ponta Victor-Viorel s-a înțeles cu Șova Dan-Coman ca acesta să întocmească în cadrul societății de avocați, rapoarte de activitate juridică, pretins a fi prestată de Ponta Victor-Viorel, corespunzătoare celor 16 luni cât a durat convenția.
Întrucât specializarea juridică lui Ponta Victor-Viorel este dreptul penal s-a stabilit ca activitățile să vizeze asistența juridică în dosare de natură penală în legătură cu clienții societății de avocați.
Astfel, în cursul lunii august 2011, s-au întocmit în fals, 16 înscrisuri corespunzătoare câte unei luni din intervalul septembrie 2007 – decembrie 2008.
Cele 16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda „copy paste” după modelul înscrisurilor privind activitatea juridică desfășurată de mai mulți avocați din cadrul SCA „Șova și Asociații”, avocați care au declarat că nu au conlucrat niciodată cu Ponta Victor-Viorel. În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici una din activitățile respective, nici măcar în parte.
Ponta Victor-Viorel a folosit o parte din sumele obținute de la SCA „Șova și Asociații” pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidențial situat în București.
În perioada 11.11.2008 – iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a mai beneficiat de foloase din partea societății de avocați, constând în transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. În tot acest timp, societatea de avocați a plătit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/lună) și alte obligații către firma de leasing, în total, 79.641,11 lei.
În luna iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a preluat leasingul autoturismului fără să mai achite vreo sumă de bani societății de avocați. Autoturismul a fost achiziționat de societatea de avocați SCA „Șova și Asociații”, la solicitarea expresă a lui Ponta Victor-Viorel,  scrie cotidianul.ro

O situatie  asemanatoare  intalnim si la organizatia guvernamentala primaria Carei, din ograda premierului Ponta. Primarul Kovacs, care are retinere pe salar din 2008 pentru datoriile neplatite la bugetul de stat, a intocmit o cerere catre Fundatia locala de promovare a turismului , imediat dupa infiintarea acesteia, pentru achizitionarea unui autoturism pe care il foloseste in scop personal de atunci incoace.  Folosindu-se de functia de primar, a solicitat comitetului director al Fundatiei de promovare a turismului Carei, achizitionareas unui anume tip de autoturism, Renault Fluence, de la o firma tocmai din Bacau, din bani publici evident.

Din decembrie 2012, primarul Kovacs  foloseste  o masina cumparata din bani publici , de catre fundatia de promovare a turismului Carei, fara ca aceasta sa fie inscriptionata  cu numele fundatiei sau al orasului, pentru a le promova, daca tot este achizitionata din fonduri publice.

Daca in cazul premierului a fost instituit sechestru pe avere, pentru primarul kovacs nu se va putrea aplica metoda daca se va dovedi ca a incalcat legile, pentru ca acesta a fost atent la acest aspect si nu are trecut in declaratia de avere nici un bun , de nici un fel. Din declaratia de avere reiese ca primarul Kovacs nu incaseaza salariul integral, deoarece inca mai are retinere pe salar in contul datoriilor neachitate catre bugetul de stat.  Din declaratia sa de avere lipsesc mentiunile privind bunurile acumulate de copii acestuia.

Alianta dintre premier si primarul Kovacs nu mai este un secret pentru nimeni, in perioada de campanie, primarul Kovacs iesind mereu in mas-media cu indemnuri de  sustinere a premierului ca si candidat la presedentia Romaniei. Ulterior, guvernul a virat in conturile primariei Carei sume importante in vederea sustinerii finalizarii sediului noii primarii, ale carui lucrari de renovare au depasit cu mult valoarea construirii de la zero a unei cladiri de dimensiuni marite, care ar fi putut cuprinde toate departamentele si serviciile din Primarie, acum expulzate la un Centru social.

 redactia

comentarii

de Careianul la 13 iulie 2015 - 14:07

Nu mai jigniti pe Tov. Primar Eugen Jeno Kovacs!Dumnealui este permis totul sa faca aici la primaria Carei,unde si acum este dictatura.Si probabil este haver cu procurorii de la DNA.Iar daca foloseste masina fundatiei de promovare a turismului local,bine face!Cu ce doriti sa se foloseasca ? De bicicleta primariei?A vazut cineva dictator pe bicsicleta?

de matei la 13 iulie 2015 - 15:19

nu am uitat ca tov primar a venit la carei in 1986 cu numire de la pcr satumare si a primit o casa nationalizata unde a zugravit cu muncitorii platiti de partid si nici un pahar cu apa nu au primit de la jeno!1
sa nu crezi jeno ca daca a trecut timpul noi am uitat ce tratament ai dat la noi pe strada viilor si apoi la apartamantul de la fata care urla la noi ca vipera dar un pahar de suc nu am primit pentru lucrari si daca pe dominiu era factura
acum crezi ca primaria este banca ta de banii dar si tu vei da scris ca ce ai facut cu banii de la careieni!

de Horia Mărieș la 13 iulie 2015 - 19:38

@Careianul la 13 July 2015 – 14:07

N-am văzut „dictator pe bicsicleta”.
Dar am văzut maimuță pe bicsicletă.
Deci i s-ar potrivi și lui Kovács Jenö pe bicsicletă!

de vitorio la 13 iulie 2015 - 21:50

casa nationalizata a fost a lui zoli fotograful; de ce nu scrieti de casa din debrecen facuta din fonduri primite pt proiectele din centru cand echipa de muncitori din carei a lucrat la debrecen?
unde este padurea ianculestenilor jeno bacsi? ai vrut sa iei pasunea sa pui acolo padure de pin negrunumai ca oamenii au iesit in fata buldozerului seda?
de ce nu dai la timnp banii la cei care lucra la sectia de scaune de pe ecoului? de ce nu faci curat in jur si stau gunoaiele gramada acolo??? platresti pe finul si pe caplenar si pe boros ca sa scrie minciuni si crezi ca asa procurorii dna vor crede ce tu spui sau ce scrie in acte???
ai fost in stare sa te certi cu popa in biserica pt voturi si sa faci pe traseistul prin bisericile romanesti da stai linistit ca toate se contabilizeaza si nici nu stii cum iese adevaru la suprafata cu toti postacii tai si scriitorii platiti din banii adunati din taxe si imp;ozite!
ginerele angajat la primarie si platit ca si cum ar avea vechime de 30 de ani si apartamentul la fata facut cu domino lui feri din satmar pe cand lucra la noua primarie….oare cine plateste telefonul pentru copii si combustibilul pt masinile cu care se plimba? e la fel ca si cu iancsi care facea teafic de tigari in ungaria cu masina primariei carei?

de dimitriu radu mihai la 14 iulie 2015 - 04:43

daca vreti sa dati o stire si ea sa fie exacta atunci va rog frumos cu toata dragostea( este vorba unui clasic in viata si nu imi apartine)ea sa fie exacta nu ce v-ar placea sa fie (eventual sa fie si inchis}ca numai o parte din avere este sub sechestru si nu toata averea. Fac acesta mentiune pentru ca vad ca nu scieti adevarul ci ce ati dori sa se intample ,va rog sa fiti OBIECTIVI si sa nu induceti populatia in EROARE asa cum ati mai facut.Cu deosebit respect.

de Horia Mărieș la 14 iulie 2015 - 05:52

Corect. Așa este cum le ziceți.
Ai Drakula zsurnaliștii ăștia!
Inducse lumea în oroare.
Parcă ar avea vreo importanță dacă i-au pus sechestru pe jumătate sau pe intreaga avere.
Important de reținut este că Ponta-Monta a fost un escroc notoriu, cel puțin în vremurile când era avocat în gașca lui Șova.
Dacă a fost escroc și ca prim-ministru, vom trăi și vom vedea.
Cu deosebit respect.

de anton la 14 iulie 2015 - 10:19

domnule dimitriu,va place sau nu dar avem un premier care este suspect de coruptie.Un sechestru pe avere indiferent ca este partial sau total este tot un sechestru iar cand este in cauya un prim ministru al tarii problema este tragica.
la fel si in cazul primarului kovacs care va place sau nu are retinere pe salar pentru neplata datoriilor.
Dvs va platiti taxele si impozitele catre oras? va place ca avem un primar care nu contribuie cu nimic la bugetul local dar cheltuie fara discernamant banii orasului?

de CORIIII la 14 iulie 2015 - 17:17

din moment ce si presa straina vb de coruptuu tonta si toti hotiii din parlament cand procurorii spun ca sant 17 sau 19 acuzatiiiiii de furt si spalare de baniiii ce mai vretii…?/? cacatu de covacs minte si fura cat poate iii trage pe cacatiii de psd-istii de partea lui de accea se bate dn. ciuta de unu singur cu unguruuu care are retinere pe salar iar noi romanii nu santem unitiii cum sant eiii

de Lenuta la 14 iulie 2015 - 20:15

stai bland ca nu e singur domnu ciuta in carei! daca ar fi singur nu ar fi bagat in seama de jeno si de cei platiti sa scrie impotriva lui….da le este frica ca se afla adevarul la gaska mafiota de la primarie…domnu ciuta are din ce in ce mai multi sustinatori si aicea le este baiu la mafioti!

de Mine la 14 iulie 2015 - 21:50

Ne pleaca tineri din orasul nostru.An curand nu va mai ramane numai Kovacsiu si gasca lui de mafioti!BAVO Tov .Kovacs esti tare!!!Ai disrus viitorul orasului nostru.RUSINE!!!

de Mine la 14 iulie 2015 - 22:06

Kovacs este un mare tradator si mincinos! Sa plece de unde a venit. Nu stie numai sa uresca sa distruga sa minta .Copii Careiului nu mai au nici un viitor asigurat din cauza acestui MONSTRU!

de Horia Mărieș la 15 iulie 2015 - 04:09

Ponta ca și avocat. In scena cu seiful, sau și mai bine zis, în aia cu Țara.

http://youtu.be/P5_Msrdg3Hk

de adevarat la 18 iulie 2015 - 09:26

Sugestiv filmuletul de mai sus!!!!!!!!

de silvia la 24 iulie 2015 - 22:49

numai capusele mai traiesc ca si primarul nostru care nu se rusineaza sa foloseasca banii orasului pentru nevoile sale personale.
de ce prefectura nu ia atitudine si nu il obliga sa inscriptioneze masina daca este cunparata din banii fundatiei de promovare a turismului local?

de ringostar la 7 octombrie 2015 - 22:12

o intreaga armata trimisa sa faca fata unui singur consilier si familiei lui! pentru ca dovedesc ca se poate trai bine si fara sa furi si sa minti si fara sa fii nevoit sa pleci din tara.
sunteti de tot rasul si compatimirea.
BRAVO domnule Ciuta si tot asa!

Lasati un comentariu