Autoservirea pentru oameni cinstiţi. Sugestii pentru surplusul din gospodărie

• publicat la: 30 august 2015
Autoservirea pentru oameni cinstiţi. Sugestii pentru surplusul din gospodărie

După ce a văzut că în Germania „se poate”, un activist din Codlea, Erwin Albu, încearcă să aplice şi în România modelul autoservirii din faţa casei. Mai precis, a scos la poartă
legume, fructe sau muşcate, iar cei care au nevoie de ele le pot lua, lăsând în cutia
poştală cât cred de cuviinţă. Iniţiativa „Autoservirii din gospodărie pentru oameni cinstiţi“ a fost o noutate atât pentru concetăţenii lui Erwin, cât şi pentru primăria Codlea. Dacă primii s-au adaptat foarte repede, aceasta din urmă se pare că nu a gustat totuşi „experimentul“ şi i-a cerut lui Erwin Albu să plătească taxă de ocupare a domeniului public şi să prezinte un certificat de producător. Surpriza plăcută a venit însă din partea ANAF, care de curând i-a transmis lui Erwin, dar şi primăriei Codlea, că o astfel de iniţiativă este perfect legală şi că sumele încasate nu trebuie declarate la Fisc.

Un model alternativ de a strânge bani pentru proiectele comunităţii

Experimentul a fost început în iunie, iar Erwin Albu spune că în prima lună de „Autoservire din gospodărie pentru oameni cinstiţi“, codlenii au lăsat în cutia poştală cam 3.000 de lei, în schimbul produselor pe care le-au luat de la poartă. „Au fost şi câţiva care au luat cantităţi mari, fără a lăsa un leu în cutia poştală, dar în general, oamenii au fost corecţi”, a spus Albu.

integral pe romaniacurata.ro

Lasati un comentariu