Concursul ,,Cel mai puternic bărbat’’, ediţia 2015. Prima zi

• publicat la: 7 august 2015
Concursul ,,Cel mai puternic bărbat’’, ediţia 2015. Prima zi

Una din cele mai asteptate manifestari  din cadrul AugustFest 2015, competiţia “Cel mai puternic bărbat”, ediţia a VIII-a a debutat joi, 6 august in parcarea supermaketului central din Carei.

În faţa unui public numeros, pe o căldură istovitoare, a avut loc un spectacol adevărat de forţă al candidaţilor la mult râvnitul titlu de,, cel mai puternic bărbat’’.

La start s-au aliniat sportivi din  România,  Ungaria şi Moldova, în număr de 10:  Sivado Zoldan, Csekk Sandor, Konya  Gergo, Gunyecz David, Vadim Smoleac, Ştefan Roşca, Moutasem Srieh, Mircea Pârjol, Ramon Casagranda, Alexandru Bica.

Concursul a fost împărţit în 8 probe, patru dintre ele pentru ziua întâi, 6 august, celalalte 4 probe urmând să se desfăşoare vineri, 7 august în amfiteatrul de lângă magazinul Oţelul.

Prima probă a concursului a constat în tractarea unui tir  MAN de nu mai puţin de 8  tone pe o distanţă de 30 metri, cu ajutorul unui ham şi a unei funii, contracronometru.  Primul clasat la această probă a fost Konya Gergo  din Ungaria,  care a reuşit tractarea în 20 de secunde.

La cea de-a doua probă,concurenţii au avut de ridicat „Roata lui Connan” cu o greutate atipică, cu  4 fete aşezate pe ea, cântărind aproximativ 300 kg în total, pe care concurenţii au trebuit s-o învârtă  minim 20 de metri, contracronometru. Concurentul  român, Ştefan Roşca s-a dovedit a fi cel mai în formă,  reuşind performanţa de a învârti ,,Roata lui Connan’’  pe o distanţă de 52 de metri.

Ca în anii precedenţi, cuiul lui Pepelea l-a reprezentat rostogolirea de 8 ori a unei roţi de 350 kg.Dacă unii dintre concurenţi nu au reuşit decât să mişte puţin roata, alţii s-au dovedit a fi mai bine pregătiţi, însă acelaşi  Konya Gergo, a fost şi de această dată cel mai bine pregătit, câştigând detaşat proba cu cel mai bun tip de efectuare a celor 8 rostogoliri, şi anume  27,1 secunde.

 

În pauza dintre probe a avut loc și o demonstrație de kangoo jumps, sportivele careience atrăgând privirile tuturor spectatorilor prin dansul lor antrenant.

„Mersul rățuștei” a constituit cea de-a patra probă , cei înscrişi având de cărat o greutate de 200 kg cu  ambele mâini  pe o distanţă de 20 de metri. În mijlocul probei,  un concurent a rupt bara de susţinere a greutăţii, astfel că organizatorii s-au decis să o reprogrameze pe mâine, în cea de-a doua zi a concursului, care va avea loc în centrul oraşului, la amfiteatrul de lângă magazinul Oţelul.

Lasati un comentariu