Dansuri Ţigăneşti şi Recital extraordinar Petrică Mureşan la AugustFest 2015

• publicat la: 5 august 2015
Dansuri Ţigăneşti şi Recital extraordinar Petrică Mureşan la AugustFest 2015

 În cea de-a treia zi de Festival AugustFest8, marți, 4 august 2015, careienii au putut urmări un program divers, care a conținut mai multe genuri de evenimente.

    Începând cu ora 17.00 a avut loc un spectacol de dansuri țigănești în compania mai multor ansambluri de dansuri țigănești din municipiul Carei și localitățile din împrejurimi.
.
.
.
.
.
    Au prezentat un program complex de dansuri, muzică țigănească, dar și dansuri moderne și latino. Programul a conținut patru momente: Ansamblul de romi al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Carei, coordonat de Fátyol Adalbert a prezentat muzică și dansuri țigănești. Trupa de dansuri coordonată de Gáti Vera a prezentat mai multe dansuri. Grupa de dansuri a Școlii Gimnaziale Nr. 3 Carei, coordonată de Gáti Beáta a pregătit dansuri țigănești, dans modern și latino. Ansamblul „Dankó Pista” – „Stelele Careiului”, coordonat de Sebők Mária a încheiat programul, prezentând mai multe dansuri. Programul artistic a fost coordonat de Lemák József.
    De la ora 20.30 îndrăgitul interpret Petrică Mureșan, acompaniat de orchestra „Horile Sătmarului”(prof. Călin Opriș – vioară, prof. Ovidiu Cosma – taragot, prof. Florin Pop – clape, prof. Ion Florea – clape), a oferit un recital de zile mari în fața publicului numeros prezent în parcul dendrologic. Prin intermediul repertoriului variat care a cuprins cântece de voie bună, șlagăre de muzică ușoară, dar și piese folclorice, timp de mai bine de o oră jumate, s-a creat o atmosferă de bună dispoziție.
.
.
.
    La finalul  evenimentului spectatorii au aplaudat minute în șir, apreciind prestația de excepție a artistului.
    AugustFest8 continuă, miercuri 5 august, de la ora 20.00, în Parcul Dendrologic cu Gala Dansului Careian, în cadrul căreia vor evolua cluburi și formații de dans din Municipiul Carei, prezentând: dans modern, sportiv și de societate – Magic Dance (Centrul Cultural), Club Dance (Clubul Elevilor) și Lead & Follow. Instructori: Raluca Păvăluc, Cătălina Curceanu și Bagossy Zoltán.

Lasati un comentariu