Fără apă la robinete la peste 35 de grade Celsius

• publicat la: 15 august 2015
Fără apă la robinete la peste 35 de grade Celsius

Careienii se plâng că in plină caniculă au rămas din nou fără apă la robinete datorită  APASERV.  In timp ce unii careieni nu au deloc apă la robinete, altii se plâng că le curge apă murdară, cafenie. Lucrarile efectuate de Apaserv  au dus la situatii neplacute pentru  o parte din locuitorii orasului  Carei care se pare ca incep sa se obisnuiasca cu privatiunile vietii de careian. Iarna pene de curent iar vara pene de apă curentă. Oprirea apei potabile in anumite zone nu este mentionată nici pe pagina primăriei Carei, gestionată oficial de finul  primarului, conform celor menţionate în contractul încheiat cu primăria Carei.

redactia

 

 

comentarii

de Horia Mărieș la 16 august 2015 - 05:06

Apropo de proiectele lui pește prăjit. Cum este și Masterplanul Apaserv.

Intr-un interviu recent acordat finului la un pahar de bikavér, primașul Careiului, Eugen Kovács Jenő se plânge de faptul că municipiile reşedinţă de judeţ (de exemplu municipiul Satu Mare) sunt avantajate în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, în defavoarea celorlalte municipii din ţară (de exemplu municipiul Carei).

Altfel spus, se pare că singura oportunitate pentru municipiul Carei în vederea reabilitării drumurilor stricate și de Apaserv o oferă așa numită ”Axa nr. 3 “Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”. Chestia aia cu emisiile scăzute de carbon sună puțin complicat, puțin pretențios dar foarte frumos, se poate păcăli o grămadă de lume proastă cu un astfel de titlu, dar oare o înțelege Kovács bácsi? Mira-m-aș.

Municipiul Carei va putea depune proiecte doar în cadrul a cinci din cele 12 axe ale POR 2014-2020. Este vorba de Axa nr. 3 “Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon” (sumă totală 2,374 miliarde euro), Axa 5 “Regenerare urbană şi patrimoniu cultural” (466,5 milioane euro), Axa 8 “Infrastructură sanitară şi socială” (638,3 milioane euro), Axa 9 “Comunităţi marginalizate” (101,41 milioane euro) şi Axa 10 “Infrastructura educaţională” (352,19 milioane euro).

Kovács se declară totuşi optimist. “Chiar dacă suntem dezavantajaţi puţin, vom încerca să atragem cât mai multe fonduri prin POR 2014-2020. Avem deja pregătite o serie de studii de fezabilitate. Îmi pare rău că banii pe care i-am putea obţine pentru reabilitarea drumurilor sunt atât de puţini. În aceste condiţii, administraţiile locale vor fi obligate să acceseze credite bancare pentru a rezolva problema infrastructurii rutiere”, a mai declarat primașul Kovács Jenő.

Poate ar fi bine ca primașul să o lase ceva mai moale cu accesarea aia a creditelor bancare pentru a rezolva problema infrasteucturii rutiere în Carei fiindcă deja a reușit să indatoreze Primăria Carei până peste gât și până în anul 2027 cu diverse credite bancare direcționatevaiurea, cum ar fi de exemplu, printre altele și spre hogeacul personalizat numit Arany Sarvas Fogadău și nu se știe de nici o culoare cum va mai scoate până la urmă cămașa cu aceste datorii aflate in cârcă.

Poate totuși este mai bine ca în Primăria Carei să se insiste mai mult pe accesarea fondurilor europene prin Axa nr. 3 “Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”. Primașul povestea recent într-un alt interviu acordat presei „pretine” că sunt deja avute în vedere niște proiecte inteligente pentru transport urban în Carei, cum ar fi cele legate de utilizarea automobilelor electrice „Tesla”, utilizarea bicicletelor-parapante zburătoare precum și a caleștilor de gróf motorizate și puse în funcțiune cu biogazul produs de herghelia aflată în grajdul din Parcul Dendrologic, patronat de funcționarul public Veress Anna și de Asociația non-profit de călăreți-prin-pustă, numită Equus. Oricine are dreptul să viseze frumos, colorat, erotic, inclusiv covacii.

Sugerez ca la Primăria Carei, la biroul pentru proiecte să nu se scape din vedere nici soluția aceasta, viabilă, care s-ar potrivi de minune și la marele fix gropilor existente acum in municipiul discriminat atât de mult de POR 2014-2020 și denumit Carei:

http://youtu.be/wHJTZ7k0BXU

de Filip la 17 august 2015 - 18:52

Foarte greu fara apa in zilele astea caniculare. Acum si-au gasit si ei sa opreasca apa.

Lasati un comentariu