Festivalul „Zilele Iancului” la a XVI-a ediţie duminică la Ianculeşti. Afişele rupte

• publicat la: 15 august 2015
Festivalul „Zilele Iancului”  la a XVI-a ediţie duminică la Ianculeşti. Afişele rupte

Duminică, 16 august, va avea loc a XVI-a editie a Festivalului  „Zilele  Iancului”, în satul Ianculeşti ce aparţine de UAT Carei.

Manifestările vor debuta la ora 15,00,  la troiţa din centrul satului, lângă biserică si lângă bustul lui Avram Iancu. Sunt asteptati să participe toţi fii satului plecaţi  pe alte meleaguri, săteni din satele înconjurătoare, indiferent de etnie, pentru a participa la o sărbătoare de suflet a moţilor de câmpie din Ianculeşti.

Organizatorii vă aşteaptă cu surprize muzicale si culturale, de la ora 18,00. Delegatul sătesc invită de asemenea comercianţii de suveniruri sau ce prestează servicii de alimentatie publică să participe cu încredere la sărbătoarea satului.

Şi în acest an vor avea loc concursuri pentru copii şi tineri. Veţi putea urmări meciul de fotbal dintre moţii din Marna Nouă şi Ianculeşti dar şi concursul de alergări, de desene pe asfalt, de sărit cu sacul sau de biciclete.

Pentru acest eveniment, Consiliul Local Carei a alocat suma de 12.000 lei, în şedinţa din data de 27 iulie 2015.  Din păcate,  toate afişele lipite pe panourile publicitare din oraş au fost rupte şi apoi aruncate.

 

 

redacţia

comentarii

de Vanca Tiberiu la 13 august 2015 - 07:41

Felicitări pentru stăruinţa de a aniversa un mare erou. A duce un astfel de eveniment de paisprezece ori într-un mediu infectat de iredentism este o mare performanţă. Felicitări şi administrației locale careiene care a rupt din bugetul local fonduri şi pentru acest eveniment. Să fie un semn că elementul etnic maghiar din structurile administrației locale începe să înțeleagă că coexistenţa interetnică duce la armonie locală. Cât priveşte vandalizarea afișajului este dovada că minoritarul ungur caută gâlceavă, iar leacuri pentru vindecarea conceptelor ostile nu prea sunt. Operațiile pe conştiinţele individuale par a fi singura modalitate de a îmbunătăţii climatul interetnic.

de Propunere la 13 august 2015 - 12:26

Propun sa lipim afise pe usile sediilor Udmr si Rmdsz.

de mariana la 13 august 2015 - 12:37

cel mai bine ar fi sa se respecte fiecare sarbatoare si politia locala sa urmareasca si afisele romanesti nu numai cele maghiare.
cele ale tineretului maghiar cu insemnele ungariei mari e curios ca sunt pazite de gardieni la fel ca statuile unguresti unde nu ai voie sa te apropii dar la monumentul din centru se poate urca cu bicicleta pe trepte si politia sa intoarca capul.

de gigi la 13 august 2015 - 13:22

Aceasta arata inca o data , daca mai era nevoie, toleranta si respectul
unor cetateni de o anumita etnie !!!!!!

de sorin florut la 13 august 2015 - 13:25

@ Propunere

UDMR și RMDSZ reprezintă aceeași organizație, doar că acronimele sunt: primul din românește Uniunea Democrat(ic)ă a Maghiarilor din România, iar al doilea din ungurește Romániai Magyar Demokrata Szövetség. Vreau să spun că lipiți afișele pe aceeași singură ușă, nu pe două.

de Pavel la 13 august 2015 - 17:57

Mai Megyeri, tu pe zi ce trece esti mai agresiv si mai negru in scris! Faci asta pentru ca esti cumparat? Tu nu esti presa din moment ce te plateste un actor politic asa e? Banii nu poti sa ti-i castigi decat de la stat? Te-ai gandit vre-odata sa muncesti bani la particular…, asa, pe bune? Ce sa spun, din moment ce esti platit sa scri?

de Horia Mărieș la 13 august 2015 - 20:08

@Pavel.

Individul are impresia cá acum călărește pe cai mari. Vãnează o functie de consilier local la alegerile de la anul iar apoi se vede chiar primașul orașului. Mai trăim, mai vedem și mai vorbim noi pe tema asta.

de Vasi la 14 august 2015 - 16:23

Megery asta, daca tot primeste bani multi cati prostia lui,ar trebui sa scrie corect pe pagina Primariei si mai ales informatiil de interes public. Da el scrie pe Anziku lui toate informatiile dar si prostiile debitate de el,pe pagina primariei copiaza pozele si evenimentele culturale de la Directia de Cultura.Se pare ca prostia si dmnia se plateste mai nou din bani publici si nu putini.

de Panoiu Dragos la 16 august 2015 - 11:48

Ma bucur sa vad ca se mai organizeaza astfel de evenimente. Sunt mereu o bucurie pentru sateni.

Lasati un comentariu