Informarea şi consilierea profesională

• publicat la: 1 august 2015
Informarea şi consilierea profesională

Informarea si consilierea  profesionala constituie un ansamblu de servicii acordate in mod gratuit  persoanelor in cautarea unui loc de munca, care au ca scop:

1)  Furnizarea de informatii privind piata muncii si evolutia ocupatiilor;

2)  Evaluarea si autoevaluarea personalitatii in vederea orientarii profesionale;

3)  Instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca;

4)  Dezvoltarea abilitatilor si increderii in sine a persoanelor in cautarea unui loc de munca, in vederea luarii de catre acestea a deciziei privind propria cariera.

Informarea si consilierea  profesionala se realizeaza in cadrul agentiei unde consilierii acorda  informatii privind privind locurile de munca vacante oferite de catre agentii economici, acorda servicii de consiliere atat individuale cat si de grup in cadrul job-cluburilor din cadrul agentiei.

Persoanele aflate  in cautarea unui loc de munca sunt instruite in tehnici de cautare a unui loc de munca, de prezentare la un interviu, de intocmire a C.V. European, de a-si stabili traseul profesional  prin accesarea unui curs de formare profesionala care sa-i  mareasca sansele de angajare, deci o autoevaluare.

In acest sens, invitam persoanele care nu au un loc de munca din judet sa apeleze cu incredere la serviciile de informare si consiliere, oferite de catre consilierii agentiei  deoarece sunt gratuite  si realizate de specialisti  in domeniu.

Lasati un comentariu