Infracţiune şi eveniment rutier la Carei

• publicat la: 26 august 2015
Infracţiune şi eveniment rutier  la Carei

La data de 25 august a.c.,ora 07.25, poliţiştii rutieri careieni  au identificat în trafic, pe strada Mihai Viteazul, din municipiul Carei, judeţul Satu Mare, autoturismul marca Dacia, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin.

Conducătorul auto, în vârstă de 40 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat, de asemenea, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Ieri după-amiază, poliţiştii rutieri negreşteni au fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţii Turţ, a avut loc un eveniment rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

Din cercetările efectuate la faţa locului, s-a stabilit că Grigore G., a condus un atelaj cu tracţiune animală, iar la un moment dat, a pierdut controlul acestuia , s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă.

În urma  evenimentului a rezultat rănirea uşoară a  bărbatului, în vârstă de 58 de ani.  Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.   În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 26 august a.c. poliţiştii din cadrul Secţiei Petreşti, au fost sesizaţi prin apelul naţional unic de urgenţă 112, despre faptul că un tânăr ar fi fost agresat, pe raza localităţii Pişcolt, judeţul Satu Mare.

Oamenii legii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri Victor M. i-ar fi aplicat cumnatului său, în vârstă de 29 de ani, o lovitură cu pumnul în zona feţei.

Victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale, de către echipajul din cadrul Spitalului Municipal Carei, dar aceasta a refuzat transportarea la unitatea medicală.

Ieri, la orea 23.25 poliţiştii careieni au fost sesizaţi despre faptul că pe strada 1Mai, din municipiul Carei, a fost observată o persoană care ar fi spart cu o piatră geamul unui local, ar fi pătruns în interiorul acestuia, iar la scurt timp ar fi ieşit şi ar fi părăsit zona.

La faţa locului a intervenit prompt patrula formată din poliţist şi jandarm, care au reuşit depistarea şi  identificarea persoanei bănuită de comiterea faptei.

Este vorba despre,  Aldama G., în vârstă de 22 de ani, asupra căruia a fost găsit un pachet de ţigări, pe care acesta l-ar fi sustras din incinta localului.

Prin sustragerea ţigărilor şi spargerea geamului localului a fost cauzat un prejudiciu de 210 lei.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

La data de 25 august 2015, poliţiştii sătmăreni au fost sesizaţi despre faptul că, în incinta unui magazin alimentar, situat în zona centrală a municipiului Satu Mare, a fost depistată o persoană de sex masculin, care ar fi sustras bunuri, din  magazin.

Din cercetările efectuate s-a constatat că, persoana era Mircea M., din judeţul Sălaj, care ar fi sustras băuturi alcoolice din incinta magazinului, prejudiciul creat a fost recuperat şi restituit reprezentanţilor unităţii comerciale.

În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii de investigaţii crimianle sătmăreni, au reuşit în cursul zilei de ieri, identificarea unui tânăr, în vârstă de 19 ani, bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt.

Astfel oamenii legii au stabilit, că în cursul lunii iulie a.c. Laszlo S. ar fi sustras, în timpul nopţii, din incinta unei societăţi comerciale, din  municipiul Satu Mare, unelte şi scule cauzând un prejudiciu de 10948 lei.

În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt în prima situaţie şi furt calificat în cea de-a doua.

În cadrul acţiunilor desfăşurate marţi  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare,  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost aplicate 186 contravenţii,  în valoare  de 21000 lei.

Lasati un comentariu