MAE insistă sa le spună “cetățeni români” celor ce fac de rușine România

• publicat la: 30 august 2015
MAE insistă sa le spună “cetățeni români” celor ce fac de rușine România

În cursul zilei de sâmbătă, 29 august 2015, cei 12 cetăţeni români reţinuţi pentru trafic de persoane, în Ungaria, la data de 26 august 2015 au fost aduşi în faţa Judecătoriei Centrale Buda. Judecătoria a hotărât arestarea preventivă pentru toţi cei 12 cetăţeni români, până la data de 29 septembrie 2015.

Un consul din cadrul Ambasadei României la Budapesta a fost de faţă la audierile de la judecătorie şi a constatat că drepturile procedurale ale cetățenilor români au fost respectate. Aceştia au beneficiat de avocat din oficiu şi traducător.

Potrivit MAE, reprezentanţii legali al celor 12 cetăţeni români au înaintat recurs.

Ambasada României la Budapesta monitorizează cu precădere situaţia celor 12 cetăţeni români şi menţine legătura cu autorităţile ungare.

Până la acest moment, niciuna din cele 12 persoane nu a solicitat, în mod expres, asistenţă consulară din partea misiunii diplomatice române.

MAE nu precizează de unde sunt aceştia originari sau alte detalii deşi s-a confruntat recent cu cazul camionului austriac plin de cadavre ale imigranţilor, care ar fi aparţinut unui român din Kecskemet! (centrul Ungariei), menţionează NapocaNews.

Românii arestați de politia maghiară pentru trafic de persoane sunt de fapt etnici unguri cu dublă cetățenie. Acest lucru a fost confirmat tacit de evenimentele și declarațiile din ultima vreme.

După ce politia ungară s-a scăpat și a afirmat ca unul dintre români era de fapt rezident în Ungaria, MAE refuza sa facă public numele românilor arestați în Ungaria,  care oricum au refuzat asistenta consulară. Același lucru s-a întâmplat în cazul “românilor” arestați în Bolivia,  care erau de fapt unguri membri ai unor organizații paramilitare secuiești și care au cerut ajutor consular de la un ordin masonic templier, consemneaza napocanews.ro

comentarii

Lasati un comentariu