Careienii au semnalat grave probleme la centrele de plasament

• publicat la: 24 septembrie 2015
Careienii au semnalat grave probleme la centrele de plasament

La audientele din Satu Mare cu cei 24 de sătmăreni de azi la Avocatul Adjunct al Poporului, Ionel Oprea,împreună  cu deputata de Tara Oasului, Andreea Paul, s-au abordat probleme complexe legate de drepturile fundamentale ale copilului si drepturile de proprietate.

Concret, cazurile sunt grave si tin de întârzierile mari si foarte mari în instanţă, erori administrative care încurcă solutionările de fond, reconstituiri gresite ale drepturilor de proprietate, oameni abuzati de executorii siliti. S-a ridicat din nou problema dosarelor tergiversate la retrocedare, dar si cazul persoanelor păgubite la FNI si FNA care nici până în ziua de azi nu si-au recuperat banii (e vorba de circa 800 de sătmăreni, multi altii insa au intrat demult in lumea sufletelor).

Am abordat problema dreptului la viaţă având în vedere că sătmărenii au cea mai mică speranţă de viaţă  din România. Am primit si semnale grave ale careienilor legate de trimiterea copiilor cu handicap minor la muncă la Andrid, la culesul de cânepă în lunile iulie si august – pentru un consilier judeţean. Am abordat problema drepturilor fundamentale ale copiilor institutionalizati, ale copiilor din mediul rural, ale copiilor cu părinţi plecati la muncă în străinătate, ale violentei in familie care loveşte direct şi indirect în copii, ale tinerelor sub vârsta de 18 ani care fac pasul căsătoriei impinse de starea materiala precară şi multe alte probleme la fel de importante şi de grave.

 

comentarii

de antal la 25 septembrie 2015 - 10:44

careienii nu au spus ca sorinel umbla prin germania la lucru cand el este angajat de directia copilului la carei si cand este de noapte nici nbu vine la servici si nici cand este de tura duminica???.
directoarea are grija de copii socialisti a lui rodika si le da si sporuri numai sa nu supere directoarea de la satmar si sa zboare pentru ce face la contabilitate cu banii si ajutoarele venite pentru copii.

de silviu hagea la 26 septembrie 2015 - 09:52

careienii nu stiu nici ca directoarea are om si la casa speranta cu care participa la aceste activitati.cu copii de fiecare data la canepa participa si angajatul simpatic cret(bineinteles simpatizantul lui hancisoaia) dupa care rodicuta noastra posteaza pe facebook poze cum lucreaza acesta cot la cot cu copii cu handicap minor.acesta are influente psihologice asupra copiilor si ii indeamna pe copii la tacere pentru ca el impreuna cu hancisoaia sa scape cu „basmaua” curata.indemn consiliul judetean sa faca odata curatenie in centrele de plasament din carei!!

de andrei la 26 septembrie 2015 - 11:14

de fapt omul hancisoaiei este cel blondsorinel care lucra in jermania in timp ce este angajat la directia copilului si acum a bagato la centru si pe surioara lui ca sa fie familia rosie completa.
acesti isi permit sa nhu vina la servici cand sunt duminica sau sa vina cat vor si hancisoika sa ponteze toata tura vura…slabe sperante sa aruncati pisika moarta la cretul care e singurul cu studii superioare de calitate si care ar putea emite pretentiile de care se tem toti cei de acolo….ce tot cauta politicul consilier judetean la aceste centre??? tota ziua bunaziua stau la pus careiul la cale imprteuna si cu direktoarea de la satmar si au mare frika sa nu afle cineva de smenuielile lor politice bine sustinute de jeno tulipanul

de silviu hagea la 26 septembrie 2015 - 11:53

andrei? hancisoaia ii are pe amandoi! unul pe strada cimitirului si unul pe andrei muresanu.cum explici ca unul atat de competent sa culeaga canepa la doamna consilier? refuza orice culoare politica dar culege canepa cu pesedistii,nu ti se pare interesant?

de mircea la 26 septembrie 2015 - 13:08

daca asa bine sti ce este peacolo de ce nu ai sunat tu la consiliul judetean sa spui ce se invarte la carei la centrele de plasament politic?
oare poti sa spui de ce este pe la contabilitate si ce invarteli se fac cu banii statului?
spui si ca la cursurile politice platite din fonduri europene au fost inscrisi tineri cu handicap pentru babysiter si fetele angajatilor de acolo si neamurile colorate in rosu?

de marius morar la 1 octombrie 2015 - 19:04

Nu cret ce se scrie trespre casa vamiliara speranta sa stit ca care care om este bun tot pe ala inl bacati in tot prosti cine asbus asa ceva si stie mai bine techt mine varog sa nu ma implicati in proplema ok si eu nu cret nici o poba tin tot tiscutia ce ati spus si cine a scris nu cret ca avot te vata sa vata in tratevar ce se in tabla cu atevarab si sa stit ca eu in cunosc pine si bag mana in voc pentru toti care ati spus sa stitmai bine uitate la mai bine uitate la tine si tubaia sa vorbesti?????

Lasati un comentariu