Decoraţi ca „Membru de Onoare în Grad de Comandor”

• publicat la: 24 septembrie 2015
Decoraţi ca  „Membru de Onoare în Grad de Comandor”

Joi, 24 septembrie, prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, respectiv acad. dr. Virgil Enătescu au fost distinși cu titlul de „Membru de Onoare în Grad de Comandor”, în cadrul unei ceremonii oficiale.

La evenimentul solemn au participat șefi de instituții și colegi ai celor două personalități distinse. Distincțiile au fost conferite de către președintele Ordinului Militar de România, col. dr. ing. Adrian Constantin.
Distincțiile vin „ca expresie a recunoașterii contribuției acestora la emanciparea națiunii, a preocupării și grijii față de valorile naționale”.

În „Laudatio”, profesorul universitar dr. Gavril Ardelean l-a caracterizat pe Eugeniu Avram ca pe un „profesionist remarcabil, un cercetător cu rezultate deosebite, un manager instituțional cu rezultate deosebite. Este un cadru universitar foar bun și un lider în colectivitățile de certetare în care este cooptat”.

Eugeniu Avram a absolvit liceul, iar apoi Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Timișoara ca șef de promoție. A urmat apoi modulul psihopedagogic și un curs de masterat în domeniul dreptului administrativ, în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad. A urmat doctoratul în domeniul medicinii veterinare, axându-se pe Parazitologie. Din 2005, este lector universitar în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad, filiala Satu Mare, unde predă cursuri de Parazitologie generală și Protecția alimentară.

Totodată, dr. Eugeniu Avram este autorul a trei cărți și 40 de articole de specialitate.

Din luna mai 2012, Eugeniu Avram îndeplinește funcția de prefect al județului Satu Mare.

Acad. dr. Virgil Enătescu s-a născut pe data de 11 noiembrie 1940 la Brașov. Studiile liceale le-a absolvit la Liceul „Emanoil Gojdu” din Oradea după care s-a înscris la Facultatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca pe care a absolvit-o în 1964.

Virgil Enătescu este doctor în științe medicale și antropologie culturală. Primul doctorat, cel în științe medicale, îl susține în 1977 la Institutul de Medicină și Farmacie Timișoara iar al doilea doctorat (cel în antropologie culturală) la Academia Română. Este posesorul a opt brevete de invenție și două certificate de inovator. De-a lungul carierei sale a efectuat cercetări în domenii precum: psihiatrie, cibernetică, informatică, inteligența artificială, științe cognitive, antropologie, psihoterapie, etc. A participat la peste 140 de conferințe științifice internaționale.

De asemenea, este autorul mai multor lucrări științifice dar și în domeniul literaturii. Este membru al Academiei de Științe Medicale din România, dar și în numeroase asociații și societăți științifice de pe toate meridianele lumii, iar ca o recunoaștere a contribuției sale la dezvoltarea științei, americanii l-au inclus în rândul celor 500 de genii ale contemporaneității.

După cele două momente de „Lautatio” a urmat acordarea titlurilor de „Membru de Onoare în Grad de Comandor”, celor două personalități ale  județului Satu Mare.

sursa jurnaluldesatumare.ro

Lasati un comentariu