Mesajul Prefectului cu ocazia deschiderii noului an şcolar

• publicat la: 11 septembrie 2015
Mesajul Prefectului cu ocazia deschiderii noului an şcolar

An de an, luna septem­brie este aștep­tată cu multă nerăbdare de copii, ado­lescenți, părinți și cadre di­dac­tice, ele­vii doresc să-și revadă colegii, să de­pene am­intiri din vacanța mare, părinții retrăiesc alături de copi­ii lor emoția începutu­lui unui nou an școlar și re­mem­o­re­ază am­intiri din pe­rioa­da copilăriei, iar cadrele di­dac­tice așteaptă cu însu­flețire întâlnirea cu ele­vii pen­tru a-și putea îndepli­ni menirea lor de dascăli. Educația este darul cel mai de preț al fiecărui in­di­vid, aceas­ta ar tre­bui să fie de­viza fiecăruia din­tre noi: elevi, cadre di­dac­tice, părinți.

Dragi copii, bine aţi revenit la şcoală după o vacanţă binemeritată ale cărei amintiri vă sunt proaspete în memoria afectivă. Intraţi acum într -un nou an şcolar, în care veţi descoperi noi taine ale lumii sprijiniţi şi îndrumaţi  de dascălii voştri dragi. Truda aceasta nu va fi în zadar, căci satisfacţiile şcolare vor veni prin tot ce veţi dobândi bun, frumos şi folositor pentru mintea şi inima voastră.Trăim într-o lume aflată într-o expansiune accelerată  a cunoaşterii şi civilizaţiei, cu care trebuie să ţinem pasul. Şcoala vă va ajuta prin tot ce învăţaţi, să aveţi instrumentele necesare pentru a face faţă la această provocare continuă de adaptare la nou.

Dragi părinţi şi cadre didactice, copiii pe care-i educăm sunt o investiţie făcută pentru viitor. Roadele strădaniilor voastre vor fi o adevărată bucurie pentru noi toţi.. De aceea vă invit să fim uniţi în efortul educaţional, pentru ca noile generaţii să fie un prilej de mândrie şi satisfacţie pentru fiecare dintre noi.

În calitate de prefect al judeţului Satu Mare, vă asigur de tot sprijinul meu şi al intituţiei pe care o reprezint. Imi doresc ca în acest an școlar partene­r­iat­ul școală-fam­i­lie-co­mu­ni­tate locală să funcționeze pen­tru a spri­ji­ni tiner­ii în lun­gul drum al formării lor. La început de an şcolar, vă urez tuturor multă sănătate, putere de muncă încununată cu satisfacţii şi să privim cu încredere viitorul apropiat.

 

comentarii

de Salem-Aleicum la 12 septembrie 2015 - 12:54

Aferim!
Alah e mare si Mohamed e profetul sau!

de crestin la 12 septembrie 2015 - 13:12

Doamne Ajuta si ne fereste de cel Rau!
Cu Dumnezeu inainte!

de Flavia la 12 septembrie 2015 - 14:50

Ce efort depune asta? ca din cate cunosc eu educatia este pe ultimul loc la investitii si altele. Asta vorbeste textual de pe internet, ba chiar plagiaza o parte a textului din spusele altora.RUSINE !!!!

de Alain la 12 septembrie 2015 - 15:23

e singurul care a dat un mesaj elevilor la inceput de an scolar!

Lasati un comentariu