Migranţii protestează în gara din Budapesta

• publicat la: 2 septembrie 2015
Migranţii protestează în gara din Budapesta

Sute de migranți protestează în fața gării Keleti din Budapesta, strigând “libertate, libertate” și cerând să fie lăsați să se urce în trenurile de Germania, în condițiile în care gara este închisă pentru ei,consemneaza  napocanews.ro.

Peste 2.000 de migranti, inclusiv familii cu copii, stau în piața din fața gării.

“Pe teritoriul UE, migranții ilegali pot merge mai departe doar cu documente valide și cu respectarea regulilor europene. Un bilet de tren nu e mai important decât regulile europene”, a declarat un purtător de cuvant al guvernului de la Budapesta.

In acest timp, traficul feroviar a fost blocat în noaptea de marţi spre miercuri în tunelul de sub Canalul Mânecii, după ce mai mulţi imigranţi au pătruns pe şine şi chiar s-au urcat pe trenuri, relatează Sky News.

comentarii

de Horia Mărieș la 3 septembrie 2015 - 17:47

Am văzut o fotografie cu un puști aflat în fața unui cordon puternic de polițiști care păzeau ordinea publică.
Am văzut un videoclip legat de această temă, in care un tânăr de treabă imparte, până nu îi sunt pur și simplu smulse de infometați niște sandviciuri. Am citit câteva rânduri de bun simț scrise de un orădean cu privire la acest subiect. dar nu vă spun unde. Fiindcă n-are importanță. Fiindcă toate ziarele sunt pline ochi de acest subiect. Fiindcă vor mai fi pline incă cel puțin doi-trei ani.

Fiindcă mi-e rusine, fiindcă îmi crapă obrazul de rușine că un pitecantrop imbecil precum Băse, cel care a fost președintele țării mele timp de 10 ani este de părere că românii nu trebuie să dea o mână de ajutor unor semeni de ai lor, aflați la mare ananghie. Exact de aia. „”România nu trebuie să-și asume parte din drama acestor amărâți. Sunt alţii care au responsabilitate în Europa, care trebuie să-şi asume, pentru că sunt printre cei care au contribuit la crearea haosului în statele acestea.vEu nu vreau să iau acasă niciun refugiat. Legislația Uniunii Europene prevede repatrierea lor. UE are bani pentru așa ceva. Trebuie luate măsuri care să descurajeze acest flux migrator.” a zis amantul (pe față) al Nuțicăi lu’ Udrea. Pe aia ar lua-o Băse acasă,mso țină ca bibelou pe lâng nevastă-sa, dar Băse nu vrea să ia acasă nici un refugiat. Mama lui de pramatie patentată.

[Simpatie din partea mea tinere domn Jósa Attila Péter (Nagyvárad), chiar dacă scrii că ești din Nagyvárad și nu așa cum ar fi fost normal, adică din Oradea, mai demult Oradea Mare, (în maghiară Nagyvárad, în germană Großwardein, în idiș גרויסווארדיין Groysvardeyn, în latină Magnovaradinum, în slovacă Vel’ký Varadín, în turcă Varat, în italiană Gran Varadino).
Nu-i nici un bai, rămâne pentru altă dată (sper) să scrii corect, dar doar dacă o să vrei. Na szia.]

de misu la 3 septembrie 2015 - 17:57

sa ne fie mila de cei platiti de sua sa invadeze europa??/
adica daca chinezii se supara invadeaza europa sa cerseasca la colt de strrada??? de ce nu merg in emiratele arabe la ai lor ?
pe cine il apuca mila de refugiatii travestiti sa ii ia acasa la el mai ales pensionarii care au timp si bani de pierdut.DDEE parca romanii nu au destui saraci si acum trebe primiti pe cei care taie capetele crestinilor.
cine a primit in asia pe romanii masacrati de regimul hortist?sa fie preluati de budapesta daca le este drag de ei si de scandalurile si violurile pe care le practica mai ales in suedia si norvegia unde politia este deja neputincioasa!

de erik la 3 septembrie 2015 - 17:59

Viktor Orban a spus că numărul mare de imigranţi care vin în Europa sunt ameninţare pentru rădăcinile creştine ale Europei .

de Horia Mărieș la 3 septembrie 2015 - 20:12

@mișu a scris: „pe cine il apuca mila de refugiatii travestiti sa ii ia acasa la el mai ales pensionarii care au timp si bani de pierdut”

Eu sunt pensioanar și am o grămădă de timp și de bani de pierdut.
Promit să iau la mine acasă pe primul refugiat care va fi refuzat de impotentul Băse și dacă mi se va cere acest lucru.
Dar n-aș primi niciodată în casă pe unul care gândește ca @mișu, l-aș ține în stradă și numai cu șuturi date în tur.

de Horia Mărieș la 3 septembrie 2015 - 21:31

http://www.b1.ro/stiri/externe/viktor-orban-cei-mai-multi-dintre-imigrantii-ilegali-nu-sunt-refugiati-ci-au-pornit-catre-europa-in-speranta-ca-vor-gasi-un-trai-mai-bun-123560.html

Și care este problema matale, domnule Viktor Orbán?
Înainte de ’90, ungurii din Transilvania (dar numai cei care aveau în ei sânge in instlalație) de ce pisici treceau din România lui Ceașcă în Ungaria prietena?. Nu cumva in speranța unui trai mai bun? Că l-au găsit acolo sau nu, asta este o cu totul altă discuție!

de Horia Mărieș la 3 septembrie 2015 - 22:54

@relu la 3 September 2015 – 21:51

Sunt absolut de acord cu Dvs, în sensul că și crimele abominabile ale partizanilor Statului Islamic, decapitările adversarilor, crestini și nu numai, violurile, distrugerea aberantă ale unor valori/munumente iatorice inestimabile, leagăne ale civilizației mondiale și alte multe, foarte multe atrocități cimise de către acestia, este foarte bine, este firewc fie prezentate și comentate în presă, inclusiv aici pe la BdeC. Orice fel de fundamentalism, fie musulman, fie el crestin (de exemplu cel ortodox) trebuie înfierat. Vă las dvs această sarcină ingrată. Eu prefer să mă ocup, dacă mă voi mai ocupa cumva, cândva, de latura pur umanitară a crizei refugiaților, indiferent dacă dvs trâiți cu impresia sau nu că ” nu tot ce zboară se mănâncă și nu tot ce migrează sunt refugiați”. Este dreptul dvs constituțional să credeți tot ce vă trece prin cap.
Eu am prieteni care au fugit de comunismul lui Ceașcă trecând Dunărea înot sau lăsându-se în voia valurilor, in derivă, într-o minusculă barcă plutind pe Marea Neagră.
Dar pe vremea aia probabil că dvs nu existați încă nici sub formă de proiect și nici sub formă de spermă.

de Horia Mărieș la 3 septembrie 2015 - 23:44

@relu

O muiere de prin Satu Mare, una cu inițialele V.V., salariată într-un post de vârf în sistemul românesc de educație și pe care n-o iert fiindcă este o proastă de o doare, își exprima recent teama că „hăndrălăii” refugiați n-au alt scop, printre altele, decât să vină peste noi și să ne „fure” muierile. Tasta „r” este lângă tasta „t” și din acest motiv mai fac, fără voia mea, typing mistakes. Mii de scuze. Mulți dintre „hăndrălăi” de care vorbea individa aia și care sunt blocați acum în gara Keleti din Budapesta au 8-10 ani.

V-ați prins oare la poanta aia nevinovată cu de la „r” la „t”?
Mă bucur.
Îmi era teamă că o să râdeți abia duminica în timpul alujbei de la biserica prtodoxă, la un „spirit de glumă” făcu în noaptea de joi spre vineri.

de relu la 4 septembrie 2015 - 07:56

Lasand gluma la o parte,cred ca iti dai seama ca ai mers prea departe si cei catva comunisti evadati din ;agarul nostru nu se pot compara cu invazia de musulmani dirijata atent si bine platita. Existau in occident cartiere intregi cu comunistii evadati din lagarul socialist care sa inspaimante pana si politia? Isi sacrificau comunistii copii in mod inconstient si ii urcau pe vase si ii ascundeau in dube de transport si apoi incendiau si violau pe unde ajungeau?
Greu de crezut asa ceva pana si de cei proiectati din sperma veche ca si noi.Sa compari un fenomen de masa adica o invazie cu cateva evadari nu tine de vechimea spermei ci de calitatea ei.

de Horia Mărieș la 4 septembrie 2015 - 11:43

@relu

Nu vă pot contrazice. N-am gustat din ea, ca să pot aprecia calitatea.

de Horia Mărieș la 4 septembrie 2015 - 18:41

@Domnule Relu,

Iată și pe unul care vine în sprijinul ideilor și a afimațiior dumitale. Deci nu ești singurul de pe lumea asta care gândește așa.

http://adevarul.ro/news/politica/imigrantii-nu-romanii-1_55e94399f5eaafab2c3db2d1/index.html?utm_source=newsletter&utm_campaign=De+ce+emigran%C5%A3ii+rom%C3%A2ni+dinainte+%C5%9Fi+dup%C4%83+1989+nu+pot+fi+compara%C5%A3i+cu+imigran%C5%A3ii+din+Orientul+Mijlociu&utm_content=Newsletter-250708-20150904

Numai că acest autor, Sorin Bocancea, mare doctor in filosofie, avea abia 20 de ani în 1990. Cât crezi dumneata că a înțeles el pe viu din regimul comunist, în afară de Șoimii Patriei, Cravata Roșie de Pionieri și eventual fUTC? Nimic, mai ales dacă l-a avut pe tac’su ceva ștab sau secretar de partid (PCR). Doar că individul are pretenția că ne poate da nouă lecții. Un dobitoc.

de Olariu Bogdan la 4 septembrie 2015 - 23:07

Despre ziarul adevarulneadevarat nimeni nu mai are indoieli in privinta directiei in care purcede de cand are actionariatul nou. Dar in ce priveste invazia de musulmani, oricine isi poate da seama ca este o invazie aranjata si controlata. De ce nu spuneti cat a primit fiecare imigrant ca sa isi lase locurile natale si culmea, sa emigreze in tari straine de cultura lor, de continentul lor, sacrificand fara remuscari pana si copii lor! Ce parinti isi sacrifica copii pe mari straine cand langa tarile lor musulmane sunt alte tari musulmane unde ar putea trai in liniste si pace?
Disidentii comunisti au emigrat in tari apropiate lor ca si cultura si religie si oricum, in numar net inferior. Disidentii comunisti erau intelectusali si cerebrali si erau capabili sa isi stabileasca singuri un itinerar. La Granita de vest a Romaniei a inflorit afacerea cu imigranti dar nu va puneti intrebarea de unde au mii de euro ca sa cotizeze la calauze? Cine alimenteaza aceasta migratie? Nu e greu de descoperit, doar daca nu vrei sa afli adevarul adevarat si il promovezi pe cel care iti convine.

de Horia Mărieș la 5 septembrie 2015 - 05:05

@Olariu Bogdan.

– „Invazia aranjată și controlată”. Afirmație gratuită fiindcă dvs n-o argumentați. Cine a aranjat-o? Cristoiu, Ionut Țene, Sabin Gherman și alți formatori de opinie (de fapt ardeleni) insipizi și inodori dar de sorginte comunistă sau ultranaționalistă gen Noua Dreaptă, vor să ne bage in cap că invazia este anranjată și controlată de americani. Aberație puerilă. Generalul (r) Degeratu (ăla cu bubele serioase in cap făcute la revoluția clujeană) dă vina pe ruși și pe Putin. Pe care să-i crezi? Mai aveți si alte versiuni? Aranjată și controlată de imbecilii fundamantaliști ai Statului Islamic? Ei poartă foarte mare parte din vină, dar nu o controlează. Cine mai sunt? Statul Israel, masonii, ilumnatii, nord-coreenii sau chinezii comuniști? Puneți dvs degetul pe ăia care au aranjat și au controlat de fapt invazia și spuneți-mi și mie. Multumesc anticipat.

– „Refugiații au fost plătiți, au primit bani ca să plece, să invadeze Europa.” „Cât a primit fiecare?” De unde au mii de € ca să cotizeze la călauzele sătmărene? Habar n-am. Poate au făxut exonomii o viață. Spuneti-mi dvs.de unde au bani. De la cine au primit bani ca să plece familiile cu mulți copii, babele, moșii, tinerii „hăndrălai” (că am auzit și expresia asta de la consilierul juridic al Insp. Scolar din S,M.) care vor să ne „fure muierile”? Cu „r” din „t”. Dar ca să-mi spuneți cât și de la cine au primit bani, mai întâi trebuie să-mi răspundeți la prima întrebare, deci luați-o vă rog pe rând.

– Țarile (arabe) musulmane vecine nu-i primesc din cel puțin două motive: sunt tări ultraconservatoare conduse de regi, șeici și alte parașute tradiționale ce stăpânesc din tată în fiu și care seamănă cu grofii careieni și, pe de altă parte, celor din acele tări le-ar scădea mult prea mult „fericirea” nemuncii, clădită doar pe faptul că subsolul țării lor conține petrol. Alt merit nu prea au acele țări.

– În ce-i privește pe „disidenții comuniști” nu intru în polemică cu dvs fiindcă este evident că nu sunteți în temă. Ei au „fugit” de Ceașcă atât din motive politice cåt și în căutarea unui trai mai bun. Că ei n-au constituit o invazie, asta este o altă discuție. Mă întreb doar dacă cele 3-4 miioane de români care trăiesc azi (și marea lor majoritatea și muncesc cinstit) în Europa, oare nu sunt o „invazie”? Dar milionul (cca) de țigani din România care cerșeste prin Europa, nu este o invazie? Dar faptul că reîntorși după toate fărădelegile făcute prin Europa (furturi, crime, jafuri, prostituție, proxenetism, cerșetorie, etc.) au pus mână pe cca 140-150 cladiri babane din centrul Timișoarei nu constituie o invazie-inversă?. Țiganiii de unde au avut bani ca să cumpere Timișoara? Cine i-a finanțat, „aranjat și controlat”? Bulibașa Cioabă sau Stănescu? Așa că hai s-o lăsăm baltă cu invaziile astea aranjate și controlate fiindcă problema este nițel mai complicată decât pare și nu o să o rezolvăm nici eu și nici dvs. Noi doar bârfim pe marginea ei, ne dăm cu „prețupusul” atåt cât ne duce mintea pe fiecare. Eu unul am abandonat in mod cert acest chat. Salut și sănătate!

de relu la 5 septembrie 2015 - 09:44

dupa o anuumita varsta apar la cativa scapati si efecte perverse se pare si se gandesc la gustari din ce in ce mai variate care sa ii scape de plictisul cotidian instalat la pretuput ;numai mircea rus mai facea comnparatii imbecile de genu ;sa compari romanii plecati la munca cinstita in occident cu invadatorii musulmani e de domeniul sf ; liniste si pace ;

de Horia Mărieș la 5 septembrie 2015 - 11:43

@relu>>> Ești pur și simplu un cretin imbecil. Atâta tot, doar atât meriți, nimic în plus, anαβetule…..

Mare escroc de Ferentari, mare jmecher de Obor nenea Viktor Orbán bácsi ăsta. Are școala vieții de golan făcută la seral. După ce că i-a regulat in toate felurile zile în șir pe refugiați (gard de sârmă ghimpată, blocaj in gara Keleti, bastoane si gaze lacrimogene, interzicerea urcării în trenurile care pleacă spre vest, etc.), acum brusc, individul s-a răzgândit. Le-a pus la dispoziție milioane de autobuse, i-a depus la granița austrică și i-a lăsat să treacă pe jos granița ca să scape pur si simplu de ei, să se poată spelă pe mâini, ca Pilat din Pont. Un nesimțit rasist de cea mai joasă speță.
Acum fidelii lui și toți tembelii de pe mapamond vor spune că preafericitul Orbán a făcut un gest umanitar, caritabil, mânca-mi-ar.

ttp://www.theguardian.com/world/2015/sep/05/on-the-refugee-buses-finally-im-getting-out-of-hungary

de MARIAN la 5 septembrie 2015 - 15:26

nici eu nu cred ca o invazie de milioane de musulamani este ceva cu totul si cu totul intamplator cand sua controleaza totul pe mapamond!
daca erau bine intentionati foloseau banii sa le creeze conditii la ei in lumea lor si nu sa arunce in fata copii nevinovati pentru a sensibiliza opinia publica. adica se vrea distrugerea europei numai ca sa ramana ei cu rezervele de petrol din asia?

de veta la 8 septembrie 2015 - 08:48

Maries ne da lectii din postura de capitalist-penelist-fost-comunistoid. Mare ti-e gradina, doamne!

de karcsi la 8 septembrie 2015 - 09:22

maries este inteligent si nu il puteti pacali si nu tine la el cu lecso al vostru;mafia udmr din primaria carei se ocupa cu comentariile si nu cu munca!

de Horia Mărieș la 8 septembrie 2015 - 16:27

@veta la 8 September 2015 – 08:48

Prefer să-ți dedic un cântecel nevinovat decât să te înjur direct de mamă.
Doar să ai foarte mare grijă: să nu recidivezi!

http://youtu.be/VI8qWWuFF_c

Lasati un comentariu