Motivul refuzului filmării şedinţelor CL de primarul Kovacs: promovarea minciunii pe pagina oficială a Primăriei Carei

• publicat la: 9 septembrie 2015
Motivul refuzului filmării şedinţelor CL de primarul Kovacs: promovarea minciunii pe pagina oficială a Primăriei Carei

Primăria mun. Carei plăteşte din bani publici scriitori de materiale acide împotriva grupului liberal din Consiliul Municipal Local, singurii consilieri care iau atitudine împotriva dezmăţului pe bani publici din instituţia Primărie  Carei.  Pentru denigrarea  liberalilor careieni, primarul Kovacs a angajat  persoane plătite cu sume generoase  pentru a posta pe  pagina oficială a  Primăriei Carei  toate frustrările sale la adresa  celor ce au devenit coşmarul său, consilierii liberali. Până şi imaginile din sala de şedinţe a CL , în care apar liberalii, sunt interzise.

Ce mai contează exprimarea  precară în limba română,  limba statului care le plăteşte salariul. Din păcate , nu numai exprimarea în limba română este greoaie pentru  anonimul  care scrie pe pagina oficială a instituţiei Primăria Carei.

Deşi se presupune că a participat la şedinţa de consiliu pe care o consemnează, persoana în cauză nu a reuşit să reţină care este numele fracţiunii la care face referire şi nici faptul că ultimul proiect de hotărâre, cel scos de pe ordinea de zi a şedinţei trecute de viceprimarul Keizer, nu se referea la revitalizarea fotbalului careian distrus  ştiu bine actualii primari în ce condiţii, ci se referea la înfiinţarea   clubului sportiv de drept public,,Club Sportiv Municipal Victoria Carei,,  care să cuprindă toate disciplinele sportive practicate în oraş!

E greu de urmărit documentaţia oficială din mapa consilierilor şi e mult mai uşor să scrii după dictare anonimule scriitor de minciuni, pe banii careienilor!

E greoaie şi mintea celui ce dictează anonimului scriitor  dacă nu ţine minte faptul că la şedinţa CL Carei din iunie 2013, click aici , liberalii au fost împiedicaţi de votul consilierilor  UDMR , de a introduce pe ordinea de zi  dezbateri ale unor   probleme stringente ale contribuabililor careieni, fără nici o motivaţie.

„Şedinţa a debutat cu un vot negativ „   consemnează  anemicul gânditor şi scriitor de pagini oficiale ale primăriei conduse de Kovacs Eugen, primarul cu reţinere pe salariu pentru neplata datoriilor la bugetul de stat, datorii acumulate în urma falimentării afacerilor sale personale în domeniul fabricării mobilei.

Incapabili de a oferi materiale echidistante, din respect pentru toti careienii, indiferent de culoare politică si de etnie sau de clasă socială, angajaţii primarului, plătiţi din banii noştri, ai celor ce plătim taxe şi impozite  şi nu le sifonăm cu neruşinare, se ocupă cu dezinformarea opiniei publice, mai exact cu promovarea minciunilor.

Cum  ar mai putea scrie cineva astfel de minciuni pe pagina oficială a primăriei Carei dacă şedinţele ar fi televizate şi transmise ?

Mai precis, o fracţiune din Consiliul Local a votat împotriva introducerii pe ordinea de zi a unor noi proiecte iniţiate de primarul Eugen Kovacs”…continuă consemnarea mincinoasă  scribul plătit  cu mulţi bani  publici.

Proiectele introduse nu erau deloc noi ci  erau cele scoase de pe ordinea de zi a şedinţei trecute şi care ar fi trebuit refăcute pentru a nu sfida încă odată contribuabilul  careian  onest. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate:,,RENAŞTEREA CENTRULUI CULTURAL – GARD ÎN FAŢA TEATRULUI DIN MUNICIPIUL CAREI,, prevede  aprobarea unei lucrări  cu sume  ce depăşesc cu de 5 ori preţul pieţei!

Trebuia doar să citeşti procesul verbal de la şedinţa precedentă pentru lua la cunoştinţă de faptul că a fost discutat amănunţit acest preţ de 463 de euro pentru un metru liniar de gard în condiţiile în  care firmele locale îl execută cu 400 lei metrul liniar.

Să fie prea mare efortul intelectual pentru scribi?  Nu aţi observat că nici măcar data nu au schimbat-o de la şedinţa trecută? Vă ofer şansa de a citi încă o dată despre dezbaterile ce au avut loc pe marginea acestui subiect. Aici. Există şi  varianta de preţ  oferită pentru această lucrare şi deci nu ţine   Minciuna promovată cu sârg. Lipseşte  în TOTALITATE din materialul postat pe pagina oficială a primăriei CAREI, oferta consilierului liberal Ilie Ciută de a vă pune la dispoziţia celor interesaţi statele de plată ale funcţionarilor din primăria Carei, al căror salariu mediu lunar depăşeşte valoarea de 960 de euro. De ce nu scrieţi că în primăria mun. Satu Mare administratorul public are doar 5 mii de lei salariu lunar în timp ce la  primăria Carei, de 5 ori mai mică, salariul omologului său este de 8.079 lei lunar ca salar de încadrare dar cel realizat este de 9.541 ? De ce nu aţi consemnat că fondul lunar de salarii este de 735 mii lei adică aproape 8 miliarde lei lunar? Acest fond va fi majorat cu 12 %  şi totuşi nu aţi scris nici un cuvinţel. De ce nu consemnaţi că la blocul social din subordinea primăriei, din spatele sălii de şedinţe unde participaţi  doar fizic, mişună şobolanii în  spaţiile de locuit iar apa miroase a urină  la grupurile sanitare dar se  percepe  chirie ? De ce nu consemnaţi nimic despre comisia de retrocedare a proprietăţilor care are încă membrii necunoscuţi ceea ce nu o împiedică să împartă după bunul plac  proprietăţile?  Sau despre contractele  încheiate  sau neîncheiate de primăria  Carei cu spaţii din proprietatea oraşului? De fapt,   ce aşteptări să ai de la nişte specimene care nu reţin nici numele consilierilor locali care iau cuvântul în cadrul şedinţei Consiliului Local?  Exprimarea Scribilor  primarului, plătiţi din banul careianului, pe  pagina primariei,  se limitează doar la  …”unii” ..”.şeful fracţiunii „… Filmul şedinţei

comentarii

de aladar la 10 septembrie 2015 - 08:02

jeno tata esti lecso deja!
nu mai stii cum sa faci sa ascunzi afacerile cu banii publici si dai din groapa in groapa si crezi ca nu stim ce faci. le vagy…..

de Careian la 10 septembrie 2015 - 16:44

domnule primar nu va mai ascundeti dupa jurnalistii plati ca si consilieri si dati drumul la filmari.
mai mult rau va faceti cu tot circul asta cu interzicerea filmarilor sedintelor de consiliu local

de je la 11 septembrie 2015 - 07:44

ca sa va dati seama ce fel conducere de oras avem, si ce afaceri se invart pe la primarie……

de Horia Mărieș la 11 septembrie 2015 - 12:47

Fac cinste Primariei Mun Carei cu câteva aparate „Pest Repealler”. A se vedea reclamele de la TV. Alea cu soricelul.

Poate dacă vor fi puse în priză la Primaria Carei, vor dispărea fără urmă toți „dăunatorii”, că prea s-au înmulțit în ultima vreme, ba mai mult și culmea tupeului si a neobrăzării, îsi măresc și salariile cu 12%, de parcă ar fi lihniti de foame și leșinați de la atâta muncă.Sunt pe dracu!

de Horia Mărieș la 13 septembrie 2015 - 05:19

S-a împlântat exact amu un an.
Cine uită nu merită.
Oare cum s-o mai fi simțind azi șoferul Jancsika Papp?
Dar mahării din Primăria Municipiului Carei care i-au tolerat si poate că i-au și încurajat activitatea infracțională? Te pomenești că Jancsika Papp avea statut de refugiat (sirian). Că este la ordinea zilei acum.

http://www.voceatransilvaniei.ro/soferul-primarului-din-carei-retinut-ungaria-pentru-trafic-de-tigari-masina-primariei-fost-confiscata/

de Pop Mihai la 13 septembrie 2015 - 07:46

Se simte bine mersi la primarie, nimeni nu are curajul sa ia vreo masura impotriva lui ca doar e vorba de multi bani. Si masina Ford e in garajul primariei si scoasa periodic la aerisit si romanii care conduc judetul se ascund de frica voturilor ce le pot pierde la alegeri daca tulipanii nu le dau din voturile coloratilor,

de Horia Mărieș la 13 septembrie 2015 - 09:39

@Pop Mihai

Mă bucur să aflu veștile cele bune. Nici nu mă așteptam la altceva.
Fiindcă în Careii Mari (Nagykároly és vidéke) legea o face doar primașul.

Parchetul și Poliția n-au voie să se autosesizeze fiindcă acest lucru este interzis la reformați.
Vezi in Anzix balul reformat al Juliei ținut vis-a-vis de țintirim, la Casa de Parastasuri numită Visul cel de după Moarte, adică „Dream”.

Vezi și ce bine s-a distrat primașul peste drum de Mesterrészi, n-a fost deranjat de strigoi și de fantome, nici usturoi n-a mâncat atunci când Jancsika a traficat tigări peste határ, nici gura nu ia mirosit la bal atunci când se uita cu jind la piciorușele domnișoarelor dansatoare andaluze, cu zâmbetul mereu pe buze (foto)

I se rupe lui în piașpe de Parchet și Poliția careiană, îi are pe toți în zsebul lui cel mic.
Așa cum i se rupe nesimțitului și de noi toți.

de Horia Mărieș la 13 septembrie 2015 - 17:36

Mă simt obligat să remarc, din spirit de fair play, fiindcă așa-i în sport, și să notez că Anzixul persoanei fizice autorizate (P.F.A.) conține și un lucru bun.

A promovat un serial de articole, care a ajuns la nr. 31, in care sunt prezentate prin fotografii (bune, reușite) ale autorului Fülöp Csaba, diverse imobile vechi și reprezentative din Carei.

Păcat insă de faptul că strădaniile domnului Fülöp Csaba, care face intr-adevăr fotografii corecte, bune, frumoase și pentru care dânsul merită toate laudele mele și tot respectul meu, nu sunt completate de nici cel mai mic efort jurnalistic din partea P.F.A.-ului zis și „magánember”.

Un jurnalist cu școală și cu oareșicare carte ar fi însoțit fotografiile respective cu un scurt text explicativ care să prezinte istoricul imobilului respectiv precum și alte câteva intâmplări interesante legate de imobilul respectiv, dar în Anzix pauza este totală și în consecință, toată seria de articole este pur și simplu o bătaie de joc la adresa cititorului.
Lenea cronică si incompetența sunt doamne foarte mari pe la Căpleniul vesel.

De exemplu, la fotografiile care înfațișează actuala biserică ortodoxă din Carei (fostă greco-catolică) de pe strada Doina, singurul text explicativ la cele 39 (treizecișinouă!) de fotografii executate bine, inspirat și conștiincios de Fülöp Csaba este: „2015-09-13 in Hajdanán. Címkék: lokálpatrióta, Nagykároly, ortodox, román, templom”. Mai mare rușinea, bre Anzixule!

http://youtu.be/hEzhxEuCX2o

de ADRIEN la 13 septembrie 2015 - 19:11

Poate nu stiti ca promovarea acestor cladiri pe Anzix se face pe bani si nu putini.Pagina Anzixu -lui este sponsorizata,se posteaza pe bani .Serialul cu cladirile din oras ,este finantat de Arany Patika,(puteti traduce).Asa ca …banul sa iasa ,ce mai conteaza detaliile ..

de Horia Mărieș la 13 septembrie 2015 - 19:37

@ADRIEN la 13 September 2015 – 19:11

Stiam de bani, de reclame, că doar ANIx este evident o afacere de P.F.A. o afecere cu profit, asta după ce magánember a plecat (sau a fost dat afară) de la ziarul online nagykároly de pe dimeniul ro. Nu știu insă despre ce sume este vorba, de cãți bani este vorba și nici nu este treaba mea, ci este doar treaba fiscului din Carei.

de Horia Mărieș la 22 septembrie 2015 - 11:20

O luare de pozitie la infecta rubrica Bursa Zvonurilor care a luat locul cei contra-Castoricá. Citez: „În urmă cu mai mulţi ani, marea majoritate a primăriilor din judeţ şi-au făcut site-uri după un anumit şablon. Nu vrem să intrăm în detalii ce firmă a făcut aceste site-uri şi în ce împrejurări. Cert este că multe dintre aceste site-uri nu au detalii despre contact. Spre exemplu, dacă vrei să afli un număr de telefon al unei anume primării poţi constata cu stupoare că rubrica cu detalii contact nici măcar nu există. Acolo unde există totuşi, este publicat un număr de fax la care dacă suni nu-ţi răspunde decât… tonul de fax. Nu mai spunem că multe dintre aceste site-uri nu au mai fost actualizate din 2012, iar la rubrica primari şi viceprimari apar cei vechi, nu cei noi. Dacă tot s-au dat o căruţă de bani pentru aceste site-uri, nu putem înţelege de ce nu sunt actualizate şi, acolo unde este cazul, completate. Şi se mai plâng primarii că nu sunt promovaţi. E greu să fie făcut acest lucru atâta vreme cât ei nu actualizează nici site-urile propriilor primării.”

Oare chestia asta se referă cumva si la pagina de facebook Primăria Carei Government Organization, care după câte știm este administrată sub contract de colaborare de PFA Sz.L., (cel puțin pe hârtie, chiar dacă adevărul) este altul, una și aceeași persoană care-și dă zilnic cu părerea pe Bursa Zvonurilor? Aș fi doar curios să aflu, nu dau (acum) cu parul.

Lasati un comentariu