Primăria Carei ia în considerare comemorarea lui Avram Iancu

• publicat la: 11 septembrie 2015
Primăria Carei  ia în considerare comemorarea lui Avram Iancu

În urmă cu câteva ore, pe pagina oficială a Primăriei Carei, a fost  postat afişul  evenimentului  dedicat comemorării a 143 de ani de la moartea lui Avram Iancu, erou naţional.

Semnalam într-unul din articolele noastre faptul că  activităţile comunităţii româneşti organizate de ASTRA Carei, nu sunt postate pe pagina primăriei Carei  gestionată de noii angajaţi, pe sume generoase.

Ne bucurăm  că demersurile noastre nu au rămas fără rezultat, că cineva a  reuşit să înţeleagă că şi comunităţile de români fac parte din municipiul Carei, plătesc taxe şi impozite la fel ca alţi contribuabili şi deci  trebuie să fie reprezentaţi în mod echitabil de  instituţia  care este Primăria Carei.

E  de apreciat că tinerii fără experienţă care gestionează pagina oficială a Primăriei Carei au fost corect  îndrumaţi de persoane înţelepte pentru a reintra pe făgaşul normal al consemnării  tuturor evenimentelor ce au loc în oraş.

La un an de la   reactivarea Despărţământului ASTRA Carei, Primăria Carei a înţeles că activitatea acestei asociaţii nu este doar un foc de paie ce se stinge la prima adiere.

Regretăm că au fost  uitate evenimente de suflet precum prima editie a Festivalului de Datini si Obiceiuri de Crăciun sau spectacolul omagial dedicat poetului naţional Mihai Eminescu sau momentul istoric al prezenţei ÎPS, Mitropolitul Andreicuţ al Clujului la simpozionul dedicat  arhiereului Şaguna, la invitaţia ASTRA Carei.

Comemorarea lui Avram Iancu este unul dintre cele mai importante momente ale comunităţii româneşti din Carei, ştiut fiind că în jurul acestui oraş gravitează toate satele moţilor de câmpie. Sunt aşteptaţi să participe la evenimentul de duminică, 13 septembrie de la ora 12,30, toţi cei care simt recunoştinţă pentru eforturile şi sacrificiile  lui Avram Iancu întru propăşirea neamului românesc.

Mulţumim Primăriei Carei pentru mediatizarea evenimentului de sâmbătă 13 septembrie 2015, şi sperăm că  de aici înainte  putem să intrăm în normalitatea  respectului reciproc între comunităţile ce compun oraşul multietnic Carei.

Să fie într-un ceas bun!

 Daniela Ciută

comentarii

de Daniela la 11 septembrie 2015 - 18:27

sa speram ca nu vor exista huiduieli si claxoane asa cum se obisnuieste

de jenou la 11 septembrie 2015 - 18:46

am sa vorbesc cu pesedistii sa fie cuminti de aceasta data

de Pavel la 11 septembrie 2015 - 19:01

In sfarsit o veste de normalitate! Bine ar fi sa ne bucuram de mai multe asemenea vesti.

de Pavel la 11 septembrie 2015 - 19:03

&jenou
Ce vorbit? Poruncit! Aia sunt catelusi pe langa primar.

de Horia Mărieș la 11 septembrie 2015 - 20:28

Cu (doar) o „floare” (o postare) nu se face primăvară!

Preotul Laocoon din Troia: Nu aveţi încredere în cal, troienilor! Orice ar fi, mă tem de greci chiar şi atunci când aduc daruri – replică din Eneida de Vergiliu!

de ARPI la 11 septembrie 2015 - 20:37

E colaborator si Directia de Cultura,o fi vazut afisul, o fi auzit promovarea evenimentului la radio,sau le-o fi spus poate careva sa-si bage mintile in cap.Vantul sufla din mai multe directii….ca Anziku nu a postat de capu lui…

de Renata la 11 septembrie 2015 - 20:42

Buletin de Carei nu este la prima floare prinsa in buchet. Primaria a pus steagurile tarii dupa ce a fost scris articolul in care apareau pozele din sala de sedinte, a pus steagul pe cladirea centrului social si a curatat cimitirul eroilor si a determinat primaria sa inceapa schimbarea geamurilor la scoala Vasile Lucaciu.
De ce credeti ca se citeste Buletin de Carei in primarie? Ca doar daca nu se scria de pana de curent de la Revelion si nici intr-o saptamana nu era gata pana daca nu ar fi venit echipele din Oradea sa remedieze situatia!

de doru la 11 septembrie 2015 - 20:46

directia de cultura a fost colaborator si la impresionantul simpozion despre saguna unde a fost mitropolitul si tot nu a dat unda verde primarul sa apara pe pagina afisul!
a tremurat de frica jeno datornicul ca se aduna lumea si il da jos pentru jaful din primarie…si angajarile familiilor mafiote!

de coriolan la 11 septembrie 2015 - 21:15

@Daniela!
Nu sunt unul din cei care deranjeaza cu comentarii aiurea, la anumite articole dar, cu tot respectul civic ce vi se cuvine ca si cetatean al acestei urbe, vreau sa va spun ca ati nimerit atat de exact in a da cu bota-n balta, ca din punctul de vedere al preciziei , nicica se putea mai bine! Va readuc, respectuos aminte, ca acele claxoane nu au avut nimic in comun cu protestul tacit al liberalilor, iar daca nu sunteti in cunostinta de cauza, va rog sa va documentati! Pacat sa postati, aiurea-n tramvai, cateva propozitii lipsite de nuanta si sens, doar dintr-un imbold necontrolat si de moment!

de Horia Mărieș la 11 septembrie 2015 - 22:29

@Renata la 11 September 2015 – 20:42

Floarea (postarea) la care m-am referit viza pagina de facebook a Primariei Carei Government Organization și in nici un caz BdeC. Credeam că se va înțelege foarte ușor, dar constat că s-a întâmplat exact pe dos.

Lasati un comentariu