Primăria Carei şterge sesizările din partea careienilor

• publicat la: 29 septembrie 2015
Primăria Carei şterge sesizările din partea careienilor

Haosul care domneşte la Primăria Carei , unde nu se ştie de soarta a 3,3 milioane de lei încă din 2012 când s-au tot plimbat prin mai multe conturi până au dispărut de tot  sau unde se numesc directori fără concurs, pe bază de cumetrii politice şi unde se modifică   peste noapte destinaţia unor imobile renovate din fonduri europene, este completată  cu   sfidarea  careienilor contribuabili oneşti care încearcă  să semnaleze problemele cu care se confruntă şi de care nu sunt cu nimic vinovaţi.

O careiancă cu domiciliul pe strada Livezilor, a încercat să semnaleze primăriei Carei, situaţia cu care se confruntă zi de zi , solicitând măcar un dialog  dacă nu o încercare de remediere a dezastrului numit drum de acces.

„M-am gândit să vă scriu în legătură  cu starea „minunată ” a unor străzi din Carei! Cei de la primărie dau vina pe cei de la Apaserv….pe cei de la Apaserv îi doare în cot….iar noi stăm şi aşteptăm minunea care nu mai apare. Până atunci, ne lăsăm maşinile la capătul străzii si ne plimbam cu copilul mic în braţe prin marea de noroi!!!!,  ne scrie  doamna cu domiciliul pe str.Livezilor.

La scurt timp, ne atrage atenţia  că  încercarea de semnalare a tragediei ce domneşte pe strada dumneaei, pe pagina oficială a primăriei Carei, A FOST ŞTEARSĂ  fără ruşine de adminstratorul paginii primăriei CAREI, plătit, culmea, şi din banii contribuabililor de pe strada Livezilor!

„Am postat pozele pe pagina de Facebook al primăriei….si ce credeti?! Au fost sterse!!!”

Armata de jurnalişti angajată de primar  la Primăria Carei şi plătită din bani publici, este probabil prea ocupată cu cosmetizarea imagini sale,  deja prea şifonată. Această armată de jurnalişti, plătită generos din banii careienilor,  se luptă din greu cu cei care semnalează derapajele de la legalitate din cadrul Primăriei Carei şi omit cu bună ştiinţă problemele de ordin economic, de exemplu, cu care se confruntă administraţia locală. De când au ca preocupare implementarea  exprimării pornografice în Carei, nici măcar economiştii jurnalişti nu mai au capacitatea de a  gestiona datele  oficiale oferite de administraţie consilierilor înainte de fiecare şedinţăde CL şi din care reiese  clar deturnarea de sume de bani  sau plăţi în folosul unor firme private pentru exploatarea ilegală a apei termale sau supraevaluarea unor lucrări  din spaţiul public în detrimentul bugetului local.

Cu asemenea persoane  aţi ajuns să colaboraţi domnule primar Kovacs? Acesta e limbajul  pe care îl agreaţi şi ăl promovaţi? În lipsă de orice alte  date concrete, se  aplică şi limbajul suburban dar nu vă face cinste încurajarea lui , la fel cum nu vă face cinste să admiteţi  ştergerea de angajaţii domniei voastre a sesizărilor careienilor disperaţi  de starea drumurilor.

Nu la fel se întâmplă cu mesajele postate de anumite persoane, ironice  la adresa României, ţara care vă plăteşte un salariu si căreia încă îi datoraţi sume consistente  la bugetul de stat.

Acest mesaj nu a fost şters , cum a fost cazul celui postat de un locuitor de pe strada Livezilor din mun. Carei .

Ce ne mai pregătiţi domnule primar? Vor fi scutiţi aceşti oameni de plata impozitelor locale până la remedierea situaţiei?

Pe plan cultural deja trataţi în mod discriminatoriu comunităţile ce  convieţuiesc în Carei, acum observăm că discriminarea se aplică şi în plan social. Ne mai rezervaţi şi alte  surprize?

…Poate punerea în valoare a Monumentului Ostaşului Român, bine ascuns oricărei priviri …. Sau poate  veţi  reîncepe acordarea de  audienţe,  după… câţi ani de pauză? Cu totul alta era relaţia domniei voastre cu careienii dacă aţi fi ales consilieri plătiţi din banii careienilor , pe criteriul competenţei şi nu politic.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 30 septembrie 2015 - 09:39

De site-ul oficial, fost execrabil, acum incomplet și mizerabil, lăsat in paragină, total neglijat al Primăriei Municipiului Carei nu mai comentez nimic fiindcă mi s-a facut acru, greață și lehamite de câte ori am făcut-o până acum pe aici, pe la comentariile de la BdeC.

N-ar trebui să fie așa fiindcă de el se ocupă acum, cică, sub contract, deci pe bani, două dintre cele mai prestigioase și prodigioase PFA-uri jurnalistice din județ, alea care fac parte din trio-ul infracțional organizat primaș, opinie îngălată și carte poștală ilustrată, un grup chitit din fașă fest pe sifonarea banilor publici proveniți din impozitarea contribuabililor careieni.

Site-urile oficiale ale autorităților au probleme de obicei fiindcă sunt administrate de cele mai multe ori de functionari publici lenesi, puturoși, slujbași la stat, care se fac că „Leafa merge, ziua trece, noi cu drag muncim, dă-i în mama lor pe toți, bine că noi suntem cei oți!”.

De exemplu, butonul de pe această pagină, numit „Consiliul Local Carei” te redirecționează spre pagina oficială ștefistă și govoristă a Consiliului Județean unde ești intâmpinat cu mesajul scris agramat în „greu limbul românește”: 404! NU A FOST GĂSIT! Ne cerem scuze, dar pagina pe care aţi solicitat nu a putut fi găsit. Încercaţi una dintre următoarele: Apăsaţi pe butonul „Înapoi” de la browser-ul dumneavoastră.”

Un alt buton, tot de pe această pagină, cel numit „Primaria Carei”, ne redirecționează spre nicăieri, spre „This web page is not available” fiindcă cei care se ocupă azi de administrarea oficială a paginii de web a primăriei din Carei au schimbat URL-ul din vechiul primăriacarei de pe domeniul ro în municipiulcarei de pe domeniul ro. E clar, chestiile astea și IT-ul e grele că e mai multe.

P.S. Acest comentariu constituie o încercare de a scrie un pamflet. Orice asemănare cu realitatea este exclusă.

de Horia Mărieș la 30 septembrie 2015 - 10:34

Doar așa ca o nevinovată bârfă cârcotașă, putem nota aici că pe pagina oficială de web a Primăriei Municipiului Carei, ultima hotârâre a Consiliului Local din anul 2015 care a fost postată este HCL 27/2015, adoptată în ziua de 24 februarie 2015.

De atunci, din luna februarie 2015 până in prezent, au trecut 7 (șapte) luni, au mai avut loc, să zicem, 7 (șapte) ședințe ale CL in care s-au adoptat diverse hotăråri (mai mute decàt șapte), dar pe portalul oficial al Primăriei Municipiului Carei, leneșul ce doarme în bocanci și care administrează in prezent site-ul (nici nu mai știi bine despre care dintre cei doi escroci cu patalama de PFA la mână este vorba), nu a catadicsit să mai posteze nici o hotărâre a CL, sfidând, cu nesimțirea și cu neobrăzarea care-l caracterizează până și legislația în vigoare. Sesizăm pe această cale Instituția Prefectului Satu Mare asupra acestei nelegiuri comisă (probabil) de un funcționar public din cadrul Primăriei Municipiul Carei. Poate reușește cineva de la Prefectura S.M. să-l treagă nițel de urechi pe puturosul indolent, administrator de site oficial al unei unei unităti administrative teritoriale aflată în județul Satu Mare. Le-ar mai lungi nițel, l-ar mai înălța nițel pe respectivul pasas. Mira-m-aș însă, după cum cunosc eu marfa, că se va întâmpla așa ceva.

PS. Acest comentariiu este doar o nevinovată încercare de a scrie un pamflet. Orice eventuală asemănare cu realitatea inconjurătoare este pur întâmplătoare.

de Pavel la 30 septembrie 2015 - 11:13

Eu nu ma mai mir de nimic!

de geo la 30 septembrie 2015 - 11:48

bataie de joc marca eugen si trupa de soc si groaza impotriva careienilor!

de Horia Mărieș la 1 octombrie 2015 - 03:59

Citesc de multe ori pe aici diverse opinii/comentatii care ne arată că nu de puține ori, careienii, sătmărenii, ardelenii în general sunt prea cu nasul pe sus, desconsiderându-i pe moldoveni, de exemplu, sau pe sudiștii-mitici.

Până și eu, care sunt născut, crescut, educat până la vârsta de 18 ani în Carei, sunt deseori interpelat pe aici și mi se reproșează că aș fi „mitic-sudist”.

Alții, care au ajuns prin Carei, ca profesioniști sau prin insurătoare, fiindcă așa le-a fost soarta, să zicem pe la vârsta de 25 de ani, originari, să spunem , din foarte sudistul și oltenescul Turnu-Severin, sunt făcuți, de exemplu, de primașul țăran și șovin ce umbla in picioarele goale prin Asuaju de Sus, drept „venetici”.

De multă vreme voiam să le dau puțin peste bot tuturor celor ce gåndesc în acest fel și acum mi-am găsit puțin timp ca să o și fac.

Nu mai vorbesc despre cretinii pitecantropi care afirmă mereu, in cel mai pur stil revanșard revizionist că „Nagykároly csak a miénk”. Nem csak a tiétek, faszika, ez nagyon bisztos.

O să mă folosesc doar de argumentele unui ardelean, ca să nu fiu acuzat de subiectivism. Studiul „Psihologia poporului român“, realizat de specialişti din Cluj-Napoca, arată că nu există diferenţe semnificative între Transilvania, Ţara Românească şi Moldova în ceea ce priveşte munca, încrederea în oameni sau mândria naţională. Totuşi, studiul spulberă şi câteva mituri. De exemplu, bănăţenii nu sunt „fruncea” în ceea ce priveşte munca, iar ardelenii nu sunt pe departe cei mai fericiţi români.

Diferenţele culturale între vechile provincii româneşti, definite în sensul lor larg, sunt nesemnificative, conform studiilor amintite. „Transilvănenii (Ardeal, Banat, Crişana, Maramureş – 54%) nu par să considere munca mai importantă decât o fac moldovenii (Bucovina, Moldova – 58%) sau cei din Ţara Românească (Muntenia, Oltenia, Dobrogea – 53%); bucureştenii au chiar o proporţie de 60,8%“, detaliază Daniel David, în studiul „Psihologia poporului român“.
Din Transilvania, cei mai harnici oameni ar fi, conform studiului, în zona Maramureşului (judeţele Maramureş şi Satu Mare), unde 69,5% dintre locuitori consideră că munca este importantă. În Moldova, ieşenii stau cel mai bine în ceea ce priveşte viziunea asupra muncii – 69,9%. Din Ţara Românească, în top se află Doborogea (56%), urmată de Munteania (54%) şi Oltenia (49%). Bănăţenii, adică locuitorii din Arad, Caraş Severin şi Timiş, în ciuda a ceea ce se spune despre ei, nu par să fie „fruncea“ în ceea ce priveşte muncii – doar 35,4% dintre aceştia o consideră importantă.

Un alt barometru important luat în calcul sunt valorile emancipative, care se referă la autonomie/independenţă, egalitate, alegerea liberă, vocea ascultată. „În general, românii din Transilvania – definită în sensul ei larg: ardelenii (0,44), bănăţenii (0,42), maramureşenii (0,38) şi românii din Crişana (0,46) – nu par să aibă mai multe valori emancipative (autonomie, egalitate, alegere liberă, vocea ascultată) decât ceilalţi români (media naţională 0,42%), iar sentimentul comunitar nu este mai puternic la aceştia decât în alte provincii româneşti“, arată psihologul. În ceea ce priveşte valorile emancipative luate pe regiuni istorice Transilvania (0,42%) este la egalitate cu Ţara Românească (0,42%), şi depăşeşte cu puţin Moldova (0,40%). Campioni la valori emancipative sunt însă bucureştenii cu 0,47%. Din nou este doborât mitul superiorităţii bănăţenilor care se înscrie în media naţională (0,42) în ceea ce priveşte aceste valori.

Cei mai fericiţi dintre români se află în Muntenia, unde 20,2 % dintre locuitori se declară astfel. Precizăm că studiu consideră Bucureştiul o altă zonă, unde gradul de fericire al populaţiei atinge 16,4%. Bănăţenii sunt pe locul al II-lea în acest top (17,7%), fiind urmaţi de ardeleni (13,3%), maramureşeni (12,4%) şi moldoveni (8,8%). Cei mai fericiţi moldoveni se declară vasluienii (23,6%). În ceea ce priveşte mândria naţională, aceasta este de asemenea destul de echilibrat distribuită între cele trei mari provincii româneşti definite în sens larg, media naţională fiind de 43%. „Echilibrul provinciilor este aproape perfect dacă nu se includ în analiză cele două judeţe din Ardeal cu populaţie majoritar maghiară“, detaliază David în studiu. În Harghita doar 17,% dintre locuitori sunt mândri că sunt români, iar în Covasna 14,1%. Mândria naţională atinge cel mai mare grad în judeţul Maramureş (79%).

Așa că „ciocul mic” dragii mei careieni! Nu sunteți de loc mai breji decât alți cetățeni ai acestei țări. Ba dimpotrivă, in multe privințe sunteți mult sub media națională. O singură dovadă: gradul insuficient de cunoaștere a limbii române „(limbul românește” vorba lui Szasz Emil Lorand), rezultat din agramatismul cronic, al lipsei de școală al majorității autori ai textelor ce sunt postate pe aici, pe la rubrica de comentarii de la Bdec.

Mai puneți nițel mâna pe carte fraților, că treaba asta chiar nu dăunează de loc sănătății dvs.
Vă garantez lucrul ăsta.
Vă vreau doar binele. Pe bune!

Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi în multe locații de pe web și pe aici:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19787285-psihologia-poporului-roman-concluziile-unei-cercetari-facute-data-100-ani-cum-suntem-cum-credem-suntem-cum-vrem-fim.htm?nomobile=

de gratian la 1 octombrie 2015 - 07:11

se vorbeste prin oras ca jeno isi face bagajele sa mearga la mitici.. si poate se invata mai repede cu beciul domnesc din apropiere…tulipanii dependenti de banii orasului pregatesc un sovin cu spume drept candidat , unul care a supt si el impreuna cu jenikul coldus din darile caraienilor dar care nu suporta nici el limba si cultura romaneasca ..dar a suportat sa ia de la oras spatiile construite de romani

Lasati un comentariu