Tunsori şi preţuri pe alese

• publicat la: 18 septembrie 2015
Tunsori şi preţuri pe alese

O tunsoare in marile orase din lume variază, in medie, de la 5 dolari până la 100 de dolari pentru femei, in timp ce bărbatii trebuie să scoată intre 4,5 dolari si 78 dolari. Dar care situatia in Bucuresti?

Analistii de la UBS  au comparat cât costă acest serviciu in cele mai importante centre urbane de pe Glob, arată Business Insider.

Ei au descoperit că pretul cerut pentru o tunsoare este direct proportional cu salariile.

Astfel, in orase precum Zurich sau Geneva, unde lefurile sunt foarte mari, există si cele mai mari tarife pentru acest gen de servicii, 50,79$ la Zurich si 44$ la Geneva.

Cei de la UBS au mai tras o concluzie interesantă, pe care o observăm cu totii zi de zi. Femeile dau mai multi bani pe o tunsoare in comparatie cu bărbatii.

„In Jakarta si Hong Kong, doamnele si domnisoarele plătesc, in medie, acelasi pret ca domnii, 30, 96$ ,  in timp ce in Dublin si Cairo, tarifele sunt de până la trei ori mai mari. Diferenta la nivel global e de 40%. De exemplu, cu banii dati pe o tunsoare de o femeie in Oslo, un bărbat se poate tunde de 18 ori in Nairobi”, arată analiza UBS.

Situatia din capitala României

Bucurestenii se afla la coada clasamentului.

Un bărbat se tunde cu 8 dolari, in medie, in capitala României. Orase mai ieftine din acest punct de vedere sunt doar Kiev, Cairo, Mumbai, Manila, Nairobi, New Delhi, Beijing, si Jakarta.

Cel mai scump oras este Oslo – 77,72 de dolari.

In schimb, o femeie dă 15 dolari, in medie, pentru o tunsoare in Bucuresti. Orase mai ieftine din acest punct de vedere sunt Bangkok, New Delhi, Johannesburg, Nairobi, Kiev, Beijing, Manila si Jakarta.

La Frankfurt o tunsoare costă 44$  iar la Amsterdam 49$ in timp ce la Barcelona pretul este de 35$.
Cel mai scump oras este Oslo – 95,04 de dolari.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu