57 de familii au adoptat copii

• publicat la: 9 octombrie 2015
57 de familii au adoptat copii

În cadrul unei conferinţe de presă organizată joi, 8 octombrie 2015, la sediul DGASPC din municipiul Satu Mare, directorul general al instituţiei, Mariana Dragoş a vorbit despre întâlnirea ,,Picnicul copilului adoptat’’care va avea loc la castelul Dagenfeld.

Mai multe familii din judeţul Satu Mare, care au adoptat unul sau doi copii se vor întâlni sâmbătă, 10 octombrie, la castelul Dagenfeld din localitatea Hodod. Întâlnirea, intitulată ,,Picnicul copilului adoptat’’ este organizată pentru a doua oară de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi are rolul de a reuni  toate familiile care au adoptat copii.

Evenimentul va avea loc în toată ţara şi  se vrea a fi un schimb de experienţă între familiile adoptatoare.

În judeţul Satu Mare, 57 de familii au adoptat copii


În cadrul conferinţei,  Mariana Dragoş a precizat că 57 de familii din Satu Mare au adoptat copii în perioada cuprinsă între 2012-2015.Dintre acestea, 16 familii au adoptat copii aflaţi în  plasament maternal.

Conform evidenţei  Biroului de Adopţii, la momentul actual un număr de 16 copii şi-auj găsit familia, 44 de  copii îşi caută familie, iar 19 au revenit în sistemul de protecţie a copilului din diferite motive.

Un număr de zece familii din judeţul Satu Mare sunt în curs de atestare pentru adopţie.

În luna septembrie a anului curent a fost adoptat un proiect de lege privind simplificarea procesului de adopţie, care va intra în vigoare din anul 2016.La ora actuală procedura de adopţie este una foarte rigidă.

Conform celor precizate  în cadrul conferinţei de presă de  Mariana Dragoş, director la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, procedura de adopţie a unui copil durează aproximativ un an de zile.

redactia

Lasati un comentariu