Acuzaţii din Ungaria la adresa lui Soroş care ar sprijini migraţia ilegalăâ

• publicat la: 12 octombrie 2015
Acuzaţii din Ungaria la adresa lui Soroş care ar sprijini migraţia ilegalăâ

Formaţiunea premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, l-a acuzat duminică pe miliardarul american de origine maghiară, George Soros, că oferă sprijin financiar pentru ‘imigraţia ilegală necontrolată’ în Ungaria, transmite agenţia MTI. Declaraţia a venit din partea parlamentarului Fidesz, Istvan Hollik, care a reproşat în plus şi stângii maghiare că sprijină imigraţia, în pofida faptului că ‘o consultare naţională a arătat clar că poporul ungar doreşte ca ţara să fie protejată’.

George Soros şi organizaţiile sale asociate, precum Comitetul Ungar Helsinki (Hungarian Helsinki Committee), Uniunea Libertăţilor Civile (Civil Liberties Union – TASZ) sau Fondul pentru Migraţie (Migration Aid) ‘vor face tot posibilul pentru a permite unui număr nelimitat de imigranţi să intre în ţară’, a insistat deputatul citat.

Acesta din urmă a sugerat în plus că Soros este în spatele unui manual editat de organizaţia Bun Venit în Europa (Welcome to Europe), care ‘încurajează imigranţii să nu coopereze cu autorităţile ungare şi să refuze amprentarea’. Istvan Hollik a criticat şi propunerea lui Soros ca statele europene să aloce în primii doi ani an câte 15.000 de euro anual pentru fiecare imigrant, iar dacă nu se găsesc fonduri să se apeleze la împrumuturi pentru un asemenea demers, mentionează  napocanews.ro

Lasati un comentariu