Apel către careieni. Femeia ce dormea sub cerul liber are nevoie de o sobă

• publicat la: 23 octombrie 2015
Apel către careieni. Femeia ce dormea sub cerul liber are nevoie de o sobă

Vă  aduceam  recent la cunoştinţă, mai exact în data de 20 octombrie 2015, că un careian de-al nostru se află într-o situaţie ingrată, fiind nevoit să doarmă sub cerul liber, în plină stradă.

Urmare a prezentării cazului social de către Buletin de Carei, Maria Kristaly, o femeie de 68 de ani, a primit în ziua următoare o locuinţă  din fondul  locativ al primăriei, în curtea Bibliotecii Municipale Carei.

Joi, 22 octombrie am făcut o vizită acesteia la locuinţa primită. Aceasta se află în capătul curţii din spatele Bibliotecii Municipale Carei, în apropierea blocului de locuinţe sociale ale primăriei Carei. E o construcţie cu 3 încăperi, dintre care mai este ocupată una de un alt asistat social.

Şi la intrarea în curtea Bibliotecii mai există o încăpere atribuită tot unui asistat social.

Buletin de Carei face au apel  către  toţi oameni care au posibilitatea să ajute la repararea acoperişului  clădirii şi a încăperii primite de femeia de 68 de ani.

Camera are urgentă nevoie de reparaţii. Prin tavanul distrus parţial, pătrunde  ploaia iar geamurile au nevoie de sticlă nouă pentru că sunt sparte.

De asemenea, încăperea nu are sobă pentru încălzire şi nici curent electric.

Cei care au o sobă în plus acasă, sunt aşteptaţi  să o doneze femeii nevoite.

Orice ajutor este binevenit. Mulţumim sprijinului necondiţionat acordat de Asociaţia Împreună  Egymásért Egyesület Carei prin reprezentantul Lorincz Zoltan.

Împreună putem asigura unui concitadin al nostru condiţii decente de viaţă, chiar dacă administraţia locală nu se interesează de toţi careienii aflaţi în situaţii disperate şi înfierează  acţiunile noastre de ajutorare a careienilor dar mai ales de semnalare a situaţiilor  de coşmar dintr-un oraş european.

 

redacţia

comentarii

de Lőrincz Zoltán la 24 octombrie 2015 - 13:54

azi am fost pe la ea, sa vad, cu ce-l putem ajuta. Din pacate nu era „acasa”. Avem soba, haine, plapuma si alimente ptr. dansa, dar si un lacat, usa era incuiata cu o sfoara. Adevarul e ca nu prea e ce sa i se fure. Oricum, il voi mai cauta…

https://www.facebook.com/asiee2015

de Antal Christopher la 24 octombrie 2015 - 17:51

As avea sa-i dau un incalzitor electric (totusi e mai bun decat nimic) numai problema este ca nu are curent electric… daca totusi o sa aiba posibilitatea la curent electric as fi bucuros sa-i dau incalzitorul 😀

de Lőrincz Zoltán la 25 octombrie 2015 - 07:30

Antal Christopher – Dansa nu are nevoie de electric, dar avem familii, unde s-ar bucura de el. Daca v- hotarati sa-l donati, ne gasiti pe linkul de maj jos: https://www.facebook.com/asiee2015

de pusac la 25 octombrie 2015 - 09:50

Buna..am citit s eu anutu…eu sunt din tasnad as putea sa dau s eu o mamlna de ajutor..am inteles ca ar avea nevoie de sticla in geamuri…as putea sa oder eu..dar ar fi nevoie de cineva care se pricepe..sa le puna..daca cumva va pot fi de folos…cu tot dragu

de pusac la 25 octombrie 2015 - 09:52

Buna..am citit s eu anutu…eu sunt din tasnad as putea sa dau s eu o mana de ajutor..am inteles ca ar avea nevoie de sticla in geamuri…as putea sa ofer eu..dar ar fi nevoie de cineva care se pricepe..sa le puna..daca cumva va pot fi de folos…cu tot dragu

de Lőrincz Zoltán la 25 octombrie 2015 - 09:59

Azi am fost acolo, sa vad despre ce ar fii vorba. Aici problema e mult mai mare. Noutatile le gasiti pe pagina ASIEE
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1048987938454146.1073741944.999512943401646&type=3

de Horia Mărieș la 25 octombrie 2015 - 10:20

@Lőrincz Zoltán la 25 October 2015 – 09:59

Bineinteles ca problema este mult mai mare, este mult mai gravă, este extrem de gravă.
Insă vreau să vorbesc azi uråt fiindcă este duminică.
O să revin poate luni.

Dar nu mă pot abține totuși să nu intreb pe cei cunoscători: Cine măsa (nume prenume functie) este imbecilul cretin care și-a bătut joc în halul ăsta de această femeie, de un OM?

Cel care a făcut acest păcat, este in mod cert un NEOM!
Merită un scuipat drept între ochi.

de Horia Mărieș la 25 octombrie 2015 - 10:21

Erată:

Insă NU vreau să vorbesc urât azi fiindcă este duminică.

de Horia Mărieș la 25 octombrie 2015 - 10:36

P.S.

Ce se aude cu cele 90 de locuințe (apartamente de două camere si garsoniere) de pe str. Tireamului nr. 86 cu care se tot laudă primașul Kovacs?

Când vor fi gata? Tot la Paștele Cailor?

Sau deja escrocii careieni cei mari și tari au și mânărit/adjudecat problema, au și repartizat cele 90 de locuințe sociale care păreau să fie apropae gata pe principiul „care dai șpagă mai mare?”, sau pe cel al PCR-ului, atât de bine cunoscut și urmat de primaș fiindcă si el a fost parașutat tot in acest fel în Carei în anul 1988: P.C.R. = Pile. Cunoșțiințe. Relații. ?

de Lőrincz Zoltán la 26 octombrie 2015 - 21:11

Antal Christopher – Am rezolvat problema curentului, are in camera curent electric. Daca mai doriti s-o ajutati pe dna cu acel incalzitor, va rog sa ma cautati pe linkul de mai jos:
https://www.facebook.com/asiee2015

de Serban la 1 noiembrie 2015 - 10:07

domnule Maries sa stiti ca problema locuintelor sociale nu este numai la blocurile de pe strada Tireamlui care asteapta sa vina campania electorala ca sa fie impartite.!Problema e ca mai sunt si alte imobile centrale disponibile dar se dau cu prioritate la cei care nu sunt educati si nu au trait pana acum in locuinte civilizate,.Acestia distrug totul si mai si deranjeaza vecinii.!
Bravo pentru asociatia domnului Zoltan.!

de Horia Mărieș la 1 noiembrie 2015 - 11:22

@Serban la 1 November 2015 – 10:07

Știu și aveți dreptate.

de ionut la 21 decembrie 2015 - 21:35

In Carei daca nu Dai spaga pela primarie Si nu ai cunostinte pateste ca batranica de 68 de ani de 8 ani ma chinue Sa obtin o locuita sociala inpreuna cu 3 copi Si nevata stam cu chirie Si propietaru mea dat termen pana in ianuarie Sa evacuam locuinta unde Sa mergem domnule Covaci la Dumnezeu casa avem o locuinta?

de nelu la 21 decembrie 2015 - 23:02

pentru primarie locuintele sociale sunt o afacere si se folosesc pentru campanie electorala..primarii isi bat joc de cei necajiti si folosesc banii orasenilor si ai guvernului numai pentru interesul lor politic..noi suntem de vina ca nu le facem reclamatie la parchet si ca nu iesim in strada sa vada lumea la bucuresti ce fel de panarame are udmr carei!

de ionut la 22 decembrie 2015 - 11:54

Bunaziua am o mare problema cu domnul kovaci e posibil domnule primar ca locuinte siciale sa fie inpartite la o singura persona fara copi sau sotie .EU nu am bani sa dau la dumneavoastra depea am sa traesc depe o zi pe alta .Se vede ca dna nu a trecut inca prin Carei finca coruptia e foarte mare se merge cu miza care baga in buzunar obtine locuinta care nu la gara rusine sa va fie.

Lasati un comentariu