Catastrofă în București: Morți și răniți

• publicat la: 31 octombrie 2015
Catastrofă în București: Morți și răniți

Un incendiu puternic a avut loc vineri seara în centrul Capitalei, într-un club. S-a întâmplat în clubul Colectiv, aflat pe strada Tăbăcarilor. Zeci de persoane au fost rănite și altele au decedat, conform primelor informații transmise de antena3.ro.

UPDATE: 27 de persoane au murit

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a anunțat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că 27 de persoane și-au pierdut viața și 155 sunt internate în momentul de față la diverse spitale din București, în urma incendiului puternic care a avut loc vineri seară în clubul Colectiv din Capitală.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată, într-un comunicat, că, în urma incendiului de la club, au fost transportate la spital 162 de persoane. Cauzele exacte ale incendiului nu au fost stabilite încă. Martori susțin că incendiul a izbucnit de la artificii folosite la un concert care avea loc la acel moment.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis un dosar penal în cazul incendiului.

Procurorul venit la locul incendiului de la clubul Colectiv din Capitală a precizat, sâmbătă dimineață, că la Parchetul de pe lângă Tribunalul București s-a deschis deja un dosar penal.

„S-au stabilit 27 de victime decedate, urmând să vedem ce se întâmplă cu cei transportați la spital. În cursul zilei de azi, la sediul IML, se va desfășura procedura de identificare a victimelor.

Cauzele evenimentului nu vi le putem comunica. Nici noi nu suntem în posesia acestora la acest moment. Se va efectua cercetarea la fața locului, audierea administratorului și a persoanelor care întrețin și administrează acest local. La Parchetul de pe lângă Tribunalul București s-a deschis deja un dosar penal. La acest moment, suntem într-o fază incipientă, nu vă putem comunica încadrarea juridică”, a spus anchetatorul.

UPDATE: E cod roşu de intervenţie în Capitală. Codul roșu înseamnă că se poate apela la orice structură de salvare din țară. Victimele pot fi duse și în alte locații, în cazul în care nu mai sunt locuri în spitale.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reunește, sâmbătă dimineață, la Palatul Victoria, sub conducerea vicepremierului Gabriel Oprea, după catastrofa din club.

cotidianul.ro

Lasati un comentariu