Cititorii semnalează noi tăieri….

• publicat la: 10 octombrie 2015
Cititorii semnalează noi tăieri….

Am primit pe adresa redactiei noi semnalări despre tăieri de arbori, de  la cititorii careieni. Un locuitor din  cartierul Eliberării a trimis câteva imagini   surprinse  in parcul din spatele  Monumentului Ostaşului Român.

In tot acest timp şi loc, tuia înalti de 9 m ce înconjoară Monumentul Ostaului Român ca o fortăreaţă pentru a nu pătrunde nici o privire indiscretă ce ar putea admira opera lui Gheza Vida, sunt atent intreţinuti de primăria Carei. Aceasta este foarte promptă când vine vorba de  păstrarea   intactă a zidului verde format din tuia.

la 10 m de monument, se vede doar obeliscul înalt de 18m

Orice arbust matur  ce se usucă este imediat înlocuit cu altul  de cea mai mare dimensiune ce se poate procura. Nimic nu este precupetit când vine vorba de ascunderea de  orice privire a Monumentului Ostasului Român. Nici solicitările din ultimii ani  venite din partea MApN sau a Prefecturii sau Muzeului Judeţean nu au reusit să înduplece  primarii UDMR ai Careiului  pentru a pune în valoare remarcabilul monument de for public din mun.Carei.

Poate până la data de 25 octombrie , Ziua Armatei Române, primarul Kovacs  va fi sfătuit de consilieri pentru  a nu mai ascunde un monument  ca si Monumentul Ostaşului Român în spatele perdelei formate de tuia de 9m înălţime.

La gaterul de la Urziceni ajung doar plopii de pe drumul dinspre Ianculeşti sau arborii tăiaţi în parc.

redactia

Lasati un comentariu