Comemorare Ion și Doina Aldea-Teodorovici

• publicat la: 30 octombrie 2015
Comemorare Ion și Doina Aldea-Teodorovici

La 23 de ani de la trecerea în neființă a cuplului Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Diaspora Unionistă organizează, în colaborare cu Blocul Unității Naționale, proiecția filmului documentar “Te iubesc, Ion și Doina”. Astfel, începând cu 30 octombrie, filmul va fi proiectat atât în principalele capitale europene – Londra, Paris, Roma, Madrid, Atena, Dublin, cât și în SUA și Canada.

„Moartea celor doi artişti a reprezentat o tragedie naţională. Deşi au trecut mai bine de două decenii de când cei doi nu mai sunt printre noi, creaţia lor va rămâne veşnic vie. Ei sunt părinţii muzicii patriotice din perioada renașterii naționale. Să-i pomenim, să le cântăm muzica şi să ne amintim cât de frumoşi și unici au fost”, a declarat Serghei Petrovschi, președintele Asociației “Moldova Vision” (Dublin, Irlanda).

„Le mulțumim din suflet producătorilor Leontina Vatamanu și Virgiliu Mărgineanu de la OWH Studio pentru deschiderea lor față de ideea noastră. Ne bucurăm că românii plecați departe de casă nu îi uită pe Ion și Doina, care sunt mai mult decât niște artiști – au fost și rămân adevărați apostoli ai românismului care au luptat pentru reîntregirea neamului românesc. Este datoria noastră să le transmitem mesajul mai departe”, a declarat reprezentantul Blocului Unității Naționale, Constantin Codreanu.

Ion și Doina Aldea-Teodorovici şi-au pierdut viaţa în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în urma unui grav accident rutier, produs în apropierea localităţii Coşereni, la 49 de kilometri de Bucureşti.

sursa napocanews.ro

Lasati un comentariu