Dar cu careienii ce aveţi domnilor? Lucrări de proastă calitate la reţeaua de canalizare

• publicat la: 15 octombrie 2015
Dar cu careienii ce aveţi domnilor? Lucrări de proastă calitate la reţeaua de canalizare

De 5 zile ,  o gură hidoasă şi adâncă se deschide pe locul unde au fost efectuate recent lucrări de canalizare din cadrul  Masterplanului Apaserv prin  programul  de investiţii „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judetul Satu Mare”, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.

Ştim că nu este lucrarea primăriei Carei, deşi calitatea e identică, dar pe careienii  care stau în zona respectivă nu acest aspect îi interesează.

Careienii vor lucrări de calitate , vor să se simtă în siguranţă când folosesc căile de acces  din spaţiul public şi vor ca primarul lor să fie preocupat de  ceea ce se întâmplă în oraş şi să ia atitudine când este cazul pentru a le proteja drepturile.

Unul dintre careienii cu spirit civic, a semnalat  surparea porţiunii de drum   şi pericolul ce îl reprezintă groapa creată în urma prăbuşirii porţiunii respective din lucrarea pentru canalizare, recent încheiată.

Din data de 10 octombrie datează această semnalare . Până astăzi, 15 octombrie, nimeni nu a mişcat un deget pentru remedierea situaţiei dezastruoase şi nici primăria Carei nu a luat atitudine.

E bine şi aşa pentru cei ce ocupă scaune încălzite  de venituri   generoase…. Dar pentru careieni nu este bine. Contribuabilul careian aşteaptă  să le fie respectate şi drepturile la o viaţă decentă dacă tot  se deplasează la ghişeul local de la Serviciul de taxe şi impozite.

redacţia

comentarii

de Horia Mărieș la 15 octombrie 2015 - 15:47

Breaking News:

Osemintele unui bărbat din Evul Mediu au fost dezgropate azi la Căpleni, cu ocazia lucrărilor efectuate în cadrul proiectului de extindere a reţelei de canalizare.

Dupa analizarea preliminară a probelor D.N.A., a amprentelor, a dentitiei, a CNP-ului, a seriei si numarului cartii de identitate, al numarului (mare) de la pantofi, specialiștii hemați urgent la fața locului au ajuns la concluzia prealabilă șimprobabilă ca ar fi vorba de un strămoș al unui alt căplenar, acum consilier personal al primașului kovax. Rezultatele nu sunt definitive si sunt supuse apelului. Să-i fie țărâna ușoară scheletului.

Lucrările de extindere a canalizării nu vor fi întrerupte din cauza acestor descoperiri care vor revoluționa arheologia mondiala, au declarat arheologii Hago Attila Nandor şi Romat Sandor. Însă lucrările vor trebui executate sub supravegherea arheologilor în zona fostei mănăstiri, pe o rază de circa 200 de metri.

Ales bules, oare praful s-a ales si din termenul de punere in funcțiune (sfârșitul anului 2015) al rețelei de canalizare din Căpleni, lucrare fredonată major până acum de antreprenorii SA APASERV SA?

Nerespectarea termenului de finalizare al lucrarilor poate conduce la pierderea unei părti din finantarea europenă și la un major scandal pe plan județean, așa cum atentiona nu cu mult timp înainte Prefectul dr Eugeniu Avram.

Dar cine știe, poate că scheletul găsit îi va oferi societătii APASERV Satu Mare motivul de păsuire atât de mult aștepat in fata finantatorilor europeni. Tot răul (scheletul) spre bine. Au de lucru și arheologii locali cu ocazia asta. Aud că au descoperit și un coș de gunoi din evul mediu. Locul acestuia nu este în nici un caz intr-un muzeu ci pe biroul primașului de Carei. El este cel care le are cu istoria trecută și recentă a grofilor Karolyi. E chiar doctor fără doctorat in subiectul ăsta, doar că nu-l cunoaște decât foarte aproximativ.

Lasati un comentariu