Facilităţi acordate absolvenţilor pentru stimularea încadrării în muncă

• publicat la: 14 octombrie 2015
Facilităţi acordate absolvenţilor pentru stimularea încadrării în muncă

Absolventii care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioada mai mare de 12 luni ,in perioada in care esti inregistrat la agentia pentru ocuparea fortei de muncă, poate    beneficia de o primă de incadrare, reprezentand o suma egală cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrării.

Daca un absolvent se angajeaza cu program normal de lucru, in perioada de acordare  a indemnizatiei de somaj  poate beneficia  de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu s-ar fi angajat.

Conditia este sa se mentina raporturile  de munca sau de serviciu pentru o perioada de cel putin 12 luni de la data angajarii.

Daca angajarea unui beneficiar de ajutor de somaj  se face intr-o localitate situate  la o distanţă  mai mare de 50 km, faţă de localitatea de domiciliu, acesta  poate  beneficia de o prima de incadrare, egala cu de doua ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data acordarii.

Dacă angajarea acestora  se face intr-o localitate si urmare a acestui fapt isi schimba domiciliu, pot beneficia de prima de instalare, reprezentand o suma egala cu de sapte ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data instalării.

Lasati un comentariu