Ilie Ciută:…”nu am sughiţat şi nu am tresărit când am virat bani pentru mii de salarii minime plătite din bugetul de stat”

• publicat la: 7 octombrie 2015
Ilie Ciută:…”nu am sughiţat şi nu am tresărit  când am virat bani pentru mii de salarii minime plătite din bugetul de stat”

În urma articolului “Au luat bani de la stat şi  nu au sughiţat” , semnat  Szasz Lorant, un ziarist aservit, din respect faţă de colaboratorii societăţii SC ABRA-COM SRL Carei (şi  societăţi şi angajaţi), faţă de contribuabilii acestui oraş, şi nu în ultimul rând faţă de însăşi societatea ABRA –COM,  în calitate de director al acestei firme, ţin să fac unele precizări clare şi fără echivoc.

Societatea ABRA -COM SRL nu a avut,  nu are şi nu va avea nici o legătură cu Partidul Naţional Liberal.

Nici un membru PNL ,nici de la nivel local şi nici de la nivel naţional, nu a influenţat în bine  sau rău, SC ABRA-COM.

Toate hotărîrile societăţii ABRA-COM , bune sau rele, au fost luate de cei doi acţionari ai societăţii,  Ilie Ciută şi Daniela Ciută. Mai există încă în România şi astfel de firme, în care politica nu are ce căuta, nu toate sunt croite după chipul şi asemănarea celor cunoscute de dvs.

SC ABRA-COM SRL Carei nu a avut  şi  nu are nici un contract cu vreo societate cu capital de stat sau regie autonomă de stat, sau cu şcoli şi licee sau cu primăria Carei.

In cursul anului 2006, am contactat o firmă  de consultanţă, pentru implementarea şi certificarea sistemului de management al calităţii  în conformitate  cu cerinţele SR EN ISO 9001:2001.

La prima şedinţă  de lucru, societatea respectivă a afirmat că firma pe care o conducem, datorită bonităţii, poate accesa de la Ministerul Economiei şi Comerţului, fonduri nerambursabile, pentru această implementare. De acest aspect s-au ocupat ei.

Se  menţionează în articolul incriminator, că această finanţare ne-ar fi fost facilitată  de colegul de partid de atunci, Ovidiu Silaghi, ministru la IMM-urilor Comert, Turism si Profesii liberale. Ce nu scrieţi,  este că Ovidiu Silaghi a  ocupat funcţia de ministru în perioada aprilie 2007, până în decembrie 2008, deci mult după perioada la care se face referire.

Articolul incriminator este de fapt  o minciună grosolană, contractul de finanţare fiind semnat cu Ministerul Economiei şi Comerţului, reprezentat de Codruţ Ioan Sereş.

Pentru conformitate, vă redăm prima şi ultima pagină din contractul semnat, precum şi etapele proiectului.

De când până cînd SC ABRA-COM SRL Carei are interzis la accesare fonduri nerambursabile ?  Numai numite societăţi  au acest drept?

 

Nu am sughiţat când am semnat acest contract încheiat în data de 4 august 2006, cum nu am avut nici o tresărire când pe 25 iulie 2006, am semnat ordine de plată către bugetul de stat în valoare de 82.132 lei.

Pentru conformitate, le regăsiţi mai jos.

Dacă ar fi să vă citez, firma soţilor Ciută, a plătit în data 25 iulie 2006, la bugetul de stat, 248 de salarii minime, adică venitul unui careian simplu pe 20 de ani….” Nu e foarte mult dar nici puţin…”

Nu am socotit că ar fi cazul să fac referire la acest proiect, cum nu am făcut niciodată referire  la faptul că  numai în anul 2006, am plătit impozite către stat în valoare de 640.385 Ron, adică 1.940 de salarii minime, sau că am făcut sponsorizări de 24 920 Ron, reprezentând 75,5 salarii minime după calculul dvs.

Încercaţi să acreditaţi ideea  că în anul 2012, am avut un profit mic, de 23.823 lei, când PNL se afla la guvernare…

Vă redau  în continuare , profitul realizat între anii 2000 şi 2008, căci pînă în prezent le-aţi prezentat dvs.

proofit brut impozit PROFIT/PIERD

2008

83029

13421

69608

2007

546402

88015

458387

2006

1003333

158364

844969

2005

851600

132342

719258

2004

1377759

340923

1036836

2003

1150623

288808

861815

2002

474428

106369

368059

2001

91062

11311

79751

2000

48537

10788

37749

Oare între anii 2001 şi 2004 inclusiv, când firma a avut cea mai importantă creştere, cine era la guvernare?

Nu mă deranjează interesul acordat de dvs fimei pe care o conduc din 1991.

Mi s-ar părea însă fair-play  să veniti cu toate datele concrete , nu să dezinformaţi şi să minţiţi cu bună ştiinţă.

Vă stau la dispoziţie şi cu alte date  ce doriţi să le evidenţiaţi legat de SC ABRA-COM Carei, nu de alta dar pentru a nu vă pune în  situaţia jenată de a vă dezinforma cititorii.

Alte firme din oraşul Carei, din acea perioadă la care faceţi referire, nu intră în aria dvs de interes?

Ca exemplu, luate la întâmplare, de pildă firmele  WOOD LINE ROM SRL Carei, MOBILION SRL Carei, Castex Srl, CASMOB SRL…

Dacă nu reuşiţi să obţineţi date despre aceste firme , îmi ofer ajutorul deoarece deţin toate datele .

Imi permit să vă fac o recomandare. Nu mai scrieţi astfel de articole, de acest gen. Nivelul dvs  este de Bursa zvonurilor  şi Pamflete.

Aceste rînduri aşternute, nu doresc să fie un drept la replică, Doamne-Fereşte de a fi interpretate ca fiind un articol de ziar, sper să aveţi îngăduinţa faţă  de aşezare, cum şi eu  am îngăduinţă faţă  de articolele  dvs.

Nu pot să închei fără a aşterne la final, câteva versuri dintr-o melodie a maestrului Tudor Gheorghe.

Când se suie scroafa-n pom, Cine tace nu e om, N-am ştiu să tac nicicând , Şi de aceia vrând-nevrând, Am făcut să latre câinii şi mi-am pus în cap… stăpânii….

 

Ing. Ilie Ciută

PS

Am trimis spre publicare acest material şi autorului articolului incriminator la adresa societăţii mele de producţie, ce funcţionează fără întrerupere din 1991, cu următorul text:

Vă trimit în continuare câteva rânduri spre publicare,  cunoscând  respectul pe care îl acordaţi normelor deontologiei profesionale şi  bazându-mă pe promptitudinea dvs., de a le publica deîndată, pentru corecta informare a cititorilor dvs.
 Singurul efort  pe care trebuie să îl faceţi… e un simplu copy paste.

ing. Ilie Ciută

comentarii

de renata la 7 octombrie 2015 - 16:54

domnule ciuta stim foarte bine cum lucrati la firma si era bine sa spuneti ca toti angajatii dvs sunt cu carte de munca si ca le platiti la timp salariile si ca mereu sunteti atent cu nevoile lor!
stim ca nu faceti deosebire intre muncitori pe baza de etnie si vi sa dus vestea peste tot ca ce corect sunteti.
nu va lasati la nemernici ca toti stim cine e primarul kovacs

de erik la 7 octombrie 2015 - 20:24

eu stiu ce spune renata ca este adevarat pentru ca cunosc cum ajuta domnul consilier pe cine are nevoie. a dat bani la biserici si la copii si la oamenii care au avut nevoie de ajutor a stat langa ei ca sa apere impotriva bestiilor de la primarie care plimbau pe ei in toate partile ca sa nu rezolve problemele.
nuca tare domnul ciuta si bai mare ca udmr nu are om ca si dansul

de Lucian la 7 octombrie 2015 - 20:26

Acum sa publice si finul primarului cat a platit primarul la stat cand a avut firmele lui si sa spuna de ce nu face la toti angajatii de la mobila carte de munca.

de andras la 7 octombrie 2015 - 21:20

bine hinule ca dupa ce te faci matol la ferma te crezi in stare sa dai sfaturi cand tu nu ai fost in stare sa lucri pe cont propriu ca sa sti cum este si stai mereu capra la cine da mai mult….da ne lasi baietika?

de Victoria la 7 octombrie 2015 - 21:22

de fapt articolele sunt platite de fotbalist ca mare necaz are ca nici el si nici ieno nu au fost in stare sa isi tina firmele in viata…daca nu ar fi salarul din primarie si comeseoanele ar fi muritori de foame…n

de wow la 7 octombrie 2015 - 21:29

Lorand esti bine?

de nelutu la 7 octombrie 2015 - 21:30

covaciule ai ajuns de rasul careiului cu datoriile tale si cu neputinta ta de a arata ceva la capitolul manager…pavaje in curte de la piata termopane de la scoli si terenurio pe numele nepotului si al baiatului si a lui jinerika basca masina cumparata pe banii orasului.
un pirlit venit din mahalaua udvarheiului se viseaza nobil pe banii careienilor….nimic nu ai sfant nici tu familie nici tu oras de toti iti bati joc!

de wow la 7 octombrie 2015 - 21:31

sper ca nu vomezi iar pe mine ca si ieri seara la ferma nasului

de Horia Mărieș la 8 octombrie 2015 - 21:01

A inceput în forță campania electorală murdară în favoarea primașului, a nașului cel mult iubit și adulat (doar de el).

„Lucră” în același stil infect, după ce trage câte o beție cruntă, la fel cum a facut-o și în 2014 când, ca director de gazetă pesedistă govoristă cãnd publica cele mai grotești minciuni depre Klaus Iohannis.
Chiar dacă nu era el autorul respectivelor delațiuni.

Acum a schimbat macazul.
Scrie mizerii, josnicii, minciuni (pe care apoi le corectează prin următorul text sau pamflet) într-o foarte aproximativă „limbul românește”.
Doar că fură și în articolele mizerabile pe care le publică sub formă de pamflet.
De exemplu în „Da’ cu măicuţele ce-ai avut…”

Imi este în mod cert dator măcar cu o bere pentru folosirea cuvãntului „primaș.

Îmi pare rău pentru el că l-am prins șutind pe la capitolul copyright, fiindcă „licența” pentru cuvântul „primaș” îmi apartîne doar mie,
In limba maghiară, cuvãntul „primas” are sensul de „prima vioară”, cel care conduce de obicei o orchestră de lăutari țigani.

Acesta este si motivul pentru care eu unul am considerat foarte potrivit ca primarului de Careii Mari / Nagykároly să fie cinstit cu această licență poetică, adică cu denumirea de „primaș”, poreclă care, sunt extrem de convins, nu numai că i se potrivește de minune, dar îl și onorează, dacă încercăm să ne aducem aminte numai de modul in care l-a îndepărtat de la „putere” în 2008, cu ajutorul actualului viceprimaș, pe slabul de înger (sau de capățână), pe obositul, pe foarte stresatul atunci primar, pe Bekö Tamás.

Sasule, trage tare, cá esti singur ín parcare.
Rar am mai avut cunoștiință de o jigodie jurnalisticá mai relevantá decât tine. Cred cá nu existá nici un alt jurnalist atât de josnic si de mizerabil ca tine, in intreaga Românie.
Meriti și matale titlul de Rege.
Dar de Rege al celor domiciliați numai în ponyvás, ca și primașul ăla al tău cel laș și naș și care nu mai are nici o casă a lui fiindcă a donat-o, ca să nu o ia fiscul, feciorului și nepoțelului.

de emilut la 8 octombrie 2015 - 21:38

disperare mare la primaria carei …primarii nu stiu pe unde sa mai scoata camasa cu ce fraude au facut si cum au furat banii careienilor ….primaru a pus case si terenuri pe numele nepotului de 2 ani si pe numele lui jinerica iar laici a dat la pinreroiu cat a putut …cand dati inapoi la ianculesteni padurea si lacul ?…din ce bani a luat ieno terenurile din apuseni?
urziceniul si foienilu deja sunt luate de roli apa termala furata si de robi baietelul lui tata cu matusa tamara….pavajul din centru nu e acelasi cu cel din factura si ar trebui sa dati banii inapoi la careieni.

de geza la 8 octombrie 2015 - 21:39

din ce bani se aduc fetele din slovenia pentru chefurile unde gigolii de paza iau 10 miare pe noapte?

de Horia Mărieș la 9 octombrie 2015 - 05:04

Recomandare de traseu turistic, o îndrumare fermă destinată doar sasului cel mare amator de ekhós kocsi, mai precis de slovene în PONYVÁS szekér

https://www.facebook.com/gabriel.orosz.5/posts/903757989669140

precum și o zicere autentică, adresată tot lui, o piesă inestimabilă, dar mai puțin cunoscută, din mult prea valorosul folclor orășenesc careian:

Le vagy szarva cseresznyemagos kurva szarral, aljas pofátlan gádzsó.

de Horia Mărieș la 9 octombrie 2015 - 17:50

Sasul Bulă Finul scria un pamflet mizerabil, ca de obicei, la beție.
Un careian îl întreabă:
-Cui îi trimiți pamfletul?
-Mie.
-Și ce scrie în el?
-Nu știu, că încă nu l-am primit.

de Horia Mărieș la 10 octombrie 2015 - 13:40

Opinia Careianul_ui / 1 minut ago este că „Au şi şvabii careieni mândria lor!”

Iar sasul din el crede că-i poate mani_pula sublimal pe șvabi prin opiniile lui electorale de tot rahatul, îi ia de proști de parcă șvabii careieni n-ar ști să-și vadă numai de intersul lor de azi și de cel de mãine. Șvabii au fost și au rămas pragmatici.

Iar eu cred că finul sas se înșeală amarnic și că-și răcește gura de pomană, chiar dacă este bine plătit pentru treaba asta din banii contribuabililor careieni, prin contracte semnate pe sub masă de către primaș.

de mircea la 11 octombrie 2015 - 22:51

respect domnule Ciuta!!!
dati pe ei ca pe hoti ca merita si nu iertati nimic la ei ca nici ei nu ne iarta cand ne iau banii!!!
de cand au invatat sa fure au uitat sa munceasca

Lasati un comentariu