Incertitudinile din Primăria Carei

• publicat la: 8 octombrie 2015
Incertitudinile din Primăria Carei

Haosul care domneşte în Primăria  Carei  nu mai este demult o noutate pentru careieni.  Încă se mai caută unde au …dispărut cele 3,3 milioane lei din creditul contractat în 2011 pentru reparaţii străzi şi trotuare. Ultimul audit al Camerei de Conturi Satu Mare, din martie 2015 , s-a lăsat cu  o amendă de 550.000 lei pentru nereguli la finanţarea asociaţiilor şi fundaţiilor .

Se afişează anunţuri de concurs în 20 noiembrie 2014 pentru postul de administrator la SC Cafeneaua Literară SRL Carei şi SC Pieţe parcări SRL Carei ce au ca acţionar unic  Consiliul Local Carei, ca apoi  anuţurile să dispară subit şi nici de atunci nu se  mai comunică situaţia firmelor înfiinţate.

La unele Contracte de prestări servicii sau  publicitate  semnează doar primarul  iar la altele apare şi compartimentul juridic. Nimeni nu a reuşit să ne ofere care sunt criteriile.

În data de 28 septembrie 2015 a fost organizată de către primarul Kovacs o conferinţă de presă pentru a ne aduce la cunoştinţă demisia lui Bogdan Georgescu. Despre cealaltă demisie, depusă simultan, a directorului Linda Sălăgean de la Fundaţia grof Karolyi, niciun cuvânt.

Solicitând informaţii de la Serviciul  Personal din Primăria Carei, am aflat că pe demisia lui Bogdan Georgescu a fost menţionat de către primar faptul că …se suspendă din activitatea de conducere pe 6 luni si se detaşează la alt compartiment..

Bogdan Georgescu a preluat conducerea Centrului de Turism local din subordinea Centrului Cultural Carei.

Despre situatia de la Fundatia de Turism local grof Karolyi, unde era director interimar Linda Sălăgean, nu am aflat nimic concret deoarece...demisia nu a ajuns la acest departament ( n.r.- Biroul de personal) pentru că sunt o fundaţie cu unic acţionar Consiliul Local si cu  comitet director  care ia astfel de decizii.

Potrivit consilierilor care fac parte din comitetul director al Fundatiei grof Karolyi, ultima  sedinta de lucru a avut loc în data de 28 septembrie, în biroul viceprimarului Keizer.

S-a luat act de demisia directorului Linda Sălăgean, care şi-a exprimat dorinţa de a se reîntoarce la Biblioteca Municipală Carei, de lipsa de personal suficient şi de o mărire de salarii.

„… doamna Linda a cerut să fie retrimisă la Bibliotecă iar noi am discutat ca în locul ei să  fie interimar timp de 6 luni Adrian Stefănuţi care va prelua ştafeta din octombrie…” a specificat consilierul Leitner ce face parte din  comitetul director.

La intrebarea noastră  legată  de faptul că  Linda Sălăgean nu are situaţia clarificată, fiind în continuare la Castel , iar Adrian Stefănuţi neprimind nici o înştiinţare  oficială, acesta a  adăugat  ..” nu de noi depinde, eu nu am ce să fac cu ea..am înţeles că  au plecat 2 oameni, e lipsă de oameni dar interimarul poate lua decizii si să vină şi să ni le prezinte şi să discutăm…”.

Contactată telefonic, Linda Sălăgean a afirmat că   ,,nu ştiu nimic.

Întrebată fiind care sunt motivele pentru care şi-a dat demisia, Linda Sălăgean a spus ,,nu vreu să comentez. Nu ştiu nimic, de aceea nu vă pot spune nimic. Mi-am dat demisia şi atât. Mai mult nu ştiu să vă spun.’’

Cu alte cuvinte,   în Primăria Carei, nimeni nu ştie nimic sau nu spune nimic de frica represaliilor cum bine a punctat unul dintre angajaţi, care afirma că  ” aici numai  ordonatorul de credite ia deciziile”.

De comunicate oficiale de presă, în Primăria unde primarul  şi-a  angajat ca şi consilieri personali doi jurnalişti din presa maghiară, nici pomeneală.

Fundaţia de promovare a Turismului local, grof Karolyi, este o fundaţie finanţată de Primăria Carei având ca membru fondator, Consiliul Local. Comitetul director este format din 5  consilieri locali. Din fondurile acestei fundaţii, primarul a solicitat cumpărarea unui autoturism Renault  Fluence, în 17 decembrie 2012, pe care îl foloseşte în exclusivitate şi în ziua de azi, fără ca acesta să fie inscripţionat.

redacţia

 

comentarii

de satmarean la 8 octombrie 2015 - 10:04

prefectura nu zice nimic de carei?

de SZABO la 8 octombrie 2015 - 11:22

Iaiiiiii,da cine sa va deie Comunicate de presa Doamna ?Comunicate pentru facebook poate,ca oamenii de rand ca noi nu trebe sa stie ce-i pacolo !Apoi io n-am facebook numa copii mei si imi spun ce prostii sa scriu pacolo.

de Horia Mărieș la 11 octombrie 2015 - 10:45

Acum „3 minute ago” „Careianul” fără cap, îi simțea acut lipsa consilierului liberal pe care-l atacă aproape in fiecare zi la comanda șoldanului de naș primaș. Il voia și azi prezent în emisiunea duminicală de la RT, pentru ca el, sclavul si pupincuristului grofului primaș să mai ia peste bot câteva scatoalce zdravene. E masochist gadzso-ul (gagiul), ce să mai vorbim.

Din postarea opiniilor săsești de pe feisbuci te poți lămuri cam ce audiență, cam câți simpatizanți are la ora asta mizerabilul, cam câți îi aplaudă mâzgăliturile fetide și pestilențiale, asta doar dacă numeri like-urile aflate sub pamfleturile lui insipide scrise la, sau după beție. La ultimele 10 texte scremute pe jilțul din budă, poți aduna cam atâtea like-uri câte degete sunt la o mână.

Pe de altă parte, poți să vezi în clar și cine sunt cei care îl admiră, cine îi dă like-uri, sau limbi sau îl pupă drept in fund.
Printre ei îl regăsești mereu pe măzgălitorul de cărți poștale ilustrate, pe fostul handbalist careian scrântit la cap și hălăduind acum într-o podină, pe șăful cel puțin corent și foarte puțin potent al pesediștilor careieni, etc.
Adică: o gașcă de tot rahatul.

Remarcabil este și faptul să constați că 90% din cei care-l aplaudă, au în mod cert creierii total atrofiați.
Cine se aseamănă, se adună.

de doctoru la 11 octombrie 2015 - 11:59

consilierul Ciuta a fost sambata la o intalnire cu presedintele Academiei Romane, cu alti acasemicieni si profesori universitari , un mediu in care finul primarului nu va avea acces niciodata in alta calitate decat de fotograf sau mizgalitor neprofesionist.
Felicitari domnule Ciuta pentru toate activitatile dvs si respect pentru ca nu abdicati de la principiile si coloana verticala !

de Horia Mărieș la 11 octombrie 2015 - 14:25

Intrebare care a primit răspuns până și de la OpiniedeCarei, deși acolo sunt interzise comentariile***:

– Este adevărat ce se spune, că jumătate din membrii Consiliului Local al Primăriei Municipiului Carei sînt idioţi ?
– Nu e adevărat. Jumătate din membri nu sînt idioţi.

*** „P.S. Pentru a nu da ocazia unor atacuri murdare, am decis ca portalul Opinie de Carei să nu aibă rubrici de comentarii la articole. Cei care vor să transmită sugestii, sesizări, poate chiar înjurături, o pot face la adresa de email: szaszemil@yahoo.com

Acum știți foarte bine unde puteți să-l înjurați, fără nici o jenă si fără nici o opreliște.
Sasul sugerează, el are această preferință.
Făceți-i pe plac! Cât mai des posibil.

de Valentin la 11 octombrie 2015 - 19:28

Mai opinie personala de carei,sper ca nu -ti permiti sa crezi ca opinia ta e si a careienilor.Tu nu fa misto de cine cum ia pranzul, ca nu ai nici un drept.In ce calitate ? vezi-ti tu de lungul nasului tau si nu te mai baga ca musca in opinii si nu amesteca lucrurile,e un sfat !

de careian la 11 octombrie 2015 - 21:32

satui de primarul datornic si cheltuitor de bani din pusculita careienilor ca a lui e goala dupa falimentele de firme de mobila…si ne miram ca taie copacii si duce la gater la urziceni la facut de scandura….aveti facturi domnule primar pentru scandurit copacii?

de Horia Mărieș la 12 octombrie 2015 - 08:26

Chiar, fiindcă am uitat de acest subiect.
În fond si la urma urmei, de ce pisici și de ce brem a fost forțată Linda Sălgean să-și dea demisia?
Ce „opinie” vă băgăți? Sau la subiectul ăsta opinați exact ca porcul în păpușoi?

Pe de altă parte, remember:

http://youtu.be/Eh6_gzY1W7k

La fel s-a întâmplat, în opinia separată a sasului, până și în sfânta zi de duminică la Carei, după paranghelia de la szüreti bál.
Toți (cei hoți) l-au votat in unanimitate pe condamnatul la un an ínchisoare cu suspendare, pe numitul Dragnea.
După „opinia” sasului, ei sunt strânși într-un grup infracțional organizat și fac parte dintr-o OGRANIZAȚIE (termen derivat din cuvântul „ogradă”, aia plină cu porci și cu gâște proaste):

„Careianul” („Un careiean informat de un sasz nu poate fi manevrat”) / 15 ore ago
Social- democraţii careieni s-au mobilizat azi, 11 octombrie, la urne pentru a-şi alege liderul naţional în persoana lui Liviu Dragnea. Membrii Ogranizaţiei Municipale PSD Carei s-au prezentat în număr mare la secţia de vot amenajată în sediul filialei pentru a participa la alegere preşedintelui partidului prin votul direct al tuturor membrilor. Primii social-democraţi au sosit să-şi exercite dreptul la vot chiar la câteva minute după deschiderea secţiei. Din cei 416 membri cu drept vot, până în jurul orei 18.00 se prezentaseră la urne peste 300, ne-a declarat preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Carei, Ionuţ Oneţ. „Ne aşteptăm ca, până la închiderea procesului de votare, prezenţa la nivelul organizaţiei noastre să ajungă pe la aproximativ 90%”, a adăugat preşedintele Ionuţ Oneţ.”

Ptiui, sá nu-i deochi!

de monika la 12 octombrie 2015 - 09:04

presedinte e ala zburat de la 2 banci comerciale pentru delapidare si zburat apoi si de nevasta?
a votat si presedintele udmr carei care facea campanie pentru ponta la alegeri si zicea ca nu face capela mortuara daca nu cer consilierii psd?

de Horia Mărieș la 13 octombrie 2015 - 14:12

Finule Sas, nașul-primașul matale e sănătos?

Preventiv, al trebui să-l duci urgent la doctorul de familie, să-l repare mintienaș de toate beteșugurile pe care la are, înclusiv de cele aflate adânc sub freză.

Nu de alta, dar când va ajuge la Beciul Domnesc, mă aștept să se imbolnăvească de toate cele mentionate in voluminosul Manual al Doctorului Vaterinar. Ai văzut ce a pățit Primarul General a Capitalei, Sorin Oprescu? Tare mă tem că și primașul din a Nagykarolyi Onkormanyzat o să pătească la fell, fiindcă asate este o boală foarte contagioasă, se ia până și prin simpatie:

http://lefrigaro.ro/sorin-oprescu-mi-au-descoperit-si-un-chist-ovarian/

Lasati un comentariu