Întrebări adresate directorului cotidianului Gazeta de Nord-Vest şi fin al primarului Kovacs

• publicat la: 28 octombrie 2015
Întrebări  adresate directorului cotidianului Gazeta de Nord-Vest şi fin al primarului Kovacs

Buletin de Carei solicită în mod public directorului cotidianului Gazeta de Nord Vest si deţinător al blog-ului Opinie de Carei după cum declară, să  răspundă public unui set de întrebări care să clarifice situaţia în care se află ca jurnalist, autor al unor articole  orientate împotriva adversarilor  politici ai naşului său, primarul Kovacs.

1.    Vă rog să precizaţi în primul rând dacă există vreo legatură între directorul general al cotidianului unde sunteţi angajat, mentionat în caseta de redactie  şi preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor?  Are vreo legătură campania declanşată împotriva liberalilor careieni cu orientarea  politica a persoanelor menţionate sau cu faptul că sunteti finul de cununie al primarului preşedinte de UDMR, Kovacs  Eugen care atacă mereu liberalii careieni?

2.    Cum se face că deşi detineţi o funcţie importantă în cotidianul judeţean amintit, care vă permite libertatea deciziilor,nu publicaţi documentele prin care aţi semnat în calitate de PFA cu primăria Carei reprezentată de primarul Kovacs, naşul dvs., un contract de prestări servicii nr. 6777 pentru suma de 1300 lei lunar, în data de 21 mai la care ati renuntat ulterior printr-un act adiţional datat 11 septembrie 2015? De ce aţi renunţat  la acest contract de prestări servicii dacă  era totul etic şi moral?

La Obiectul contractului, era stipulat ca trebuie  să administraţi  pagina de socializare  “Facebook”  a primăriei Carei, să editaţi  materiale despre activitatea administraţiei publice locale, să asiguraţi   CORECTURA  materialelor asigurate de către beneficiar, precum şi traduceri din limba maghiară în limba română. Activităţi  una şi una.

3.    Cum motivaţi faptul că societatea sătmăreană la care sunteţi angajat ca director de cotidian judeţean are încheiate contracte ce depăşesc suma de 10.000 lei lunar cu primăria Carei, semnate de primarul Kovacs, naşul dvs de cununie, iar articolele pe care le semnaţi sunt îndreptate numai împotriva liberalilor careieni, nu şi a formaţiunilor  adversari politici ai acestora?

4.    În calitate de jurnalist, director de cotidian judeţean, cum motivaţi faptul că în competiţia dintre liderul liberal si liderul UDMR Carei ascundeţi faptul că naşul dvs., primarul Kovacs, liderul UDMR Carei, are reţinere pe salar pentru datoriile la bugetul de stat, are la activ falimentul a 4 firme de mobilă , nu are vreo casă în proprietate şi nici nu este contribuabil careian ? Consilierul Ilie Ciută are proprietăţi obţinute pe căi legale,  spre deosebire de primarul Kovacs care stă într-o casă al cărei proprietar a tot  fost schimbat mereu, acum ajungând  până şi ginerele, şi nepoţelul în acte?  Spre deosebire de primarul Kovacs, consilierul Ciută are aceiaşi firmă de producţie din 1991, neavând nici contracte cu statul sau cu instituţii bugetare, fapt pe care îl ascundeţi de ochii opiniei publice. De ce privaţi cititorii de toate datele exacte ?

5.    Ca economist, înainte de a fi jurnalist, care credeţi că ar fi situaţia ţării noastre, a bugetului din care se plătesc salariile medicilor, a profesorilor, a poliţiştilor , a militarilor, etc.  dacă toţi contribuabilii ar plăti eşalonat, în zeci de ani  contribuţiile la bugetul de stat, cum procedează naşul dvs. primarul Kovacs? Nu aveţi un sentiment de ruşine că naşul primar refuză să îşi plătească datoriile la bugetul de stat?

6.  Ca jurnalist de investigaţie  şi careian pe deasupra, de ce nu aţi făcut public faptul că bugetul local şi de stat este privat de sume  de bani însemnate şi prin exploatarea ilegală a resursei naturale care este apa geotermală pentru ştrandul din localitate, concesionat  iniţial pentru 300 euro anual, apoi pentru 500 de euro iar acum pentru 1000 euro anual unei firme care face profit  utilizând ca materie primă o resursă exploatată ilegal şi gratuit?  Urmare a materialelor apărute în Buletin de Carei au fost demarate în septembrie 2014 procedurile de intrare în legalitate şi obţinere de autorizaţii pentru exploatarea şi utilizarea apei termale, în valoare de  84.000 lei, pe cheltuiala  primăriei, rămânând însă paguba din anii anteriori.

7.  De ce omiteţi să publicaţi documentele care atestă faptul că bugetul local a fost prejudiciat de peste 1,5 miloane lei prin ignorarea unei Hotărâri a Consiliului Local  ce prevedea achitarea lucrărilor de asfaltare din mai 2011, prin  credit furnizor pe timp de 5 ani, ceea ce nu l-a împiedicat pe primar să semneze  ordinul de plată a lucrărilor la finalul acestora, sumă ce includea şi valoarea dobânzilor şi ratelor calculate pe cei 5 ani viitori? Nu vă  miroase a penal  prejudicierea bugetului local de suma de 1,5 milioane lei?

Credeţi că oraşul Carei merită să fie păgubit prin management defectuos din partea unui primar care a mai falimentat 4 firme personale?

8.  Ca jurnalist care coordonează, în calitate de director, activitatea subordonaţilor jurnalişti, consideraţi că oferiţi un model prin evitarea menţionării derapajelor de la legalitate din primăria Carei?

De ce nu aţi menţionat care este motivul pentru care Serviciul de Taxe şi Impozite Carei  se  mută la nici un an după ce a fost trimis la Centrul Social, înapoi la primărie? De ce semnalările Buletin de Carei în acest sens au fost luate în considerare dacă ele nu aveau un suport real?  Cine suportă prejudiciul cauzat de cheltuielile de mutare a unui serviciu financiar de talia celui  menţionat?

Curios că nu sunteţi  la curent cu faptul că Centrul Social a fost amenajat din fonduri europene pentru cu totul alte scopuri decât acela de sediu pentru Serviciul  de taxe locale sau de Stare Civilă şi sală de căsătorii. Doar administraţi pagini oficiale ale primăriei Carei  iar detalii despre acest  proiect  puteţi să găsiţi  Aici. Nu aşteptăm mulţumiri pentru ajutor.

9.  Cum motivaţi faptul că aţi declanşat un linşaj mediatic împotriva liderului liberal Ciută abia după ce acesta şi-a anunţat intenţia de a candida la Primăria Carei, unde primar este naşul dvs?

 Buletin de Carei aşteaptă un răspuns punctual la fiecare dintre întrebările transmise şi speră nu vă veţi ascunde în spatele protectorilor care vă asigură un venit. Primim  răspunsul pe adresa oficială a redacţiei, în decurs de 24 de ore, timp suficient pentru nişte întrebări atât de simple. Ne exprimăm convingerea că nu o veţi implica pe soţia dvs ca să vă transmită răspunsul.

Bărbăţia e o caracteristică care nu vă caracterizează luând în considerare activităţile prestate până în prezent dar nu e timpul pierdut. Buletin de Carei  e atacat tocmai pentru că se află mereu în mijlocul problemelor careienilor ,  a celor ce nu fac parte din grupul de interese din primăria Carei.

Nu aţi avut curajul să menţionaţi despre groapa căscată în asfaltul proaspăt finalizat din piaţa 1 Mai din Carei nici despre  coşmarul  contribuabililor ce trebuie să îşi lase maşinile la capăt de stradă după…o mică ploaie cum îi batjocoriţi pe careienii care nu au asfaltul la poartă. Nu aţi semnalat nici faptul că primăria Carei nu a postat nici o Declaraţie de Avere şi de interese a funcţionarilor publici în anii administraţiei UDMR până la semnalarea Buletin de Carei.

Sunteţi încă tânăr şi mai puteţi învăţa şi lua exemplu de la cei care  nu au probleme cu  fiscul sau cu donaţii gen mătuşa Tamara pentru a ascunde din proprietăţi. Un prim pas în  acest sens ar fi răspunsul la întrebările de mai sus, documentate dacă nu cerem prea mult, şi cu acte oficiale.  Aveţi curajul să publicaţi  decizia din 2008 prin care primarul Kovacs este obligat la plata datoriilor la bugetul de stat prin retinere lunară de 30% din salariu? Aţi demonstra  că sunteţi echidistant ca jurnalist, că puneţi meseria mai presus de orice interes.

Buletin de Carei –

portal de ştiri supus linşajului mediatic din partea primăriei Carei prin intermediul consilierilor personali ai primarului Kovacs, plătiţi din bani publici,  şi a finului acestuia

comentarii

de costel la 29 octombrie 2015 - 13:51

e grele pentru pesedii careieni cu matracuci ca cei pe care ii au la casuta vopsita in rosu de zici ca e stabiliment de hoaste.
un delapidator e dirijoru unora ce au vandut terenurile orasului sau a altora care au bagat plugu in domeniile statului roman[!
normal ca ataca liberalii la greu de frica sa nu se afle de jafurile ce la fac pe mana cu tulipanii!

de Aurel la 29 octombrie 2015 - 14:09

La intrebari nu poate raspunde daca nu iese din izmenele gazetei de unde curge tainul cel de toate zilele.
Nici nu are curajul sa semneze articolele impotriva liberalilor ca stie ca va fi dat in judecata si atunci sa vezi cum uita toti de el ca sa se spele pe maini de betivanul balegat.

de gerula la 30 octombrie 2015 - 16:35

tare rau deranjeaza ca romanii au inceput sa scoata capul la lumina si ca oamenii de la sate sunt bagati in seama si ca se scoate in evidenta frumusetea obiceiurilor populare romanesti!
stapani ar vrea ca romanii sa fie din nou iobagi pe mosia lor.
aiesta e marele necaz ,desteptarea romanilor!
https://www.youtube.com/watch?v=QlnyUy5OQa0

Lasati un comentariu