Jigniri la adresa careienilor pe pagina oficială a UAT Carei. Sesizările sunt catalogate drept injurii

• publicat la: 1 octombrie 2015
Jigniri la adresa careienilor pe pagina oficială a UAT Carei. Sesizările sunt catalogate drept injurii

Imaginea primarului Kovacs , cel care are din 2008 reţinere pe salariu pentru neplata datoriilor la bugetul de stat şi care nu contribuie cu nimic la bugetul local, are nevoie de  cosmetizare. Una de anvergură, pe măsura  petelor acumulate. Pentru a deturna atenţia de la angajările pe criterii politice în primăria careiană sau pe cumetrii, de la lucrările din fonduri europene, neterminate dar cu recepţia semnată, primarul plăteşte regeşte o armată de jurnalişti, nu din buzunarul său, evident ci din al careienilor. Din păcate pentru careieni, adică pentru buzunarul comun al acestora, numit buget local, nici până în ziua de azi,cu toată gruparea angajată pentru cosmetizarea imaginii de primar,  nu au fost găsite cele 3,3 milioane lei noi, ” împrumutate”  din creditul bancar contractat în august 2011, către achitarea lucrărilor de la castel, deşi suma fusese aprobată pentru refacere străzi în Carei, conform unei hotărâri, HCL 102 din 2011. Nimeni nu a reuşit să ofere un răspuns la întrebarea ..unde sunt aceşti bani?,  pusă de consilierul Ciută şi în ultima şedinţă de CL, deşi erau de faţă amândoi primarii, precum  şi administratorul public Beko Tamas.

Nici pagina oficială a primăriei Carei, instituţie din  subordinea Guvernului, nu scapă de fenomenul de dezinformare promovat  şi încurajat de edilul careian.

Nimic nu este  menajat, nici măcar opinia careienilor care îndrăznesc să semnaleze situaţia tragică în care se află datorită administraţiei locale care a uitat de drumurile şi străzile  pe care nu locuiesc persoane din grupul de interes.

Una dintre aceste persoane, şi-a permis să trimită  imagini  pe adresa Primăriei Carei, care  semnalau dezastrul de pe strada  Livezilor. Evident că  administratorul paginii primăriei Carei, angajat de primar cu contract de prestări servicii şi plătit din bani publici, a considerat semnalarea localnicului ca injurie, dacă e să dăm crezare celor apărute pe pagina oficială a UAT Carei .

Atacurile tip comando la adresa Buletin de Carei, care publică documente care atestă jaful banilor publici din  instituţia  UAT Carei, nu sunt o noutate şi nu mai miră pe nimeni. Aceasta este modalitatea în care administraţia Kovacs înţelege să  gestioneze soarta oraşului multietnic Carei. Deviza stalinistă Cine nu e cu noi e împotriva noastră  i-a rămas probabil întipărită de pe vremea când era membru PCR.

Profitând de prezenţa vremelnică la conducerea mun.Carei, edilii încearcă  guverneze cu  pumnul în gură , adică să împiedice careienii  să ia atitudine.

Doamna care a semnalat  starea drumului de pe strada  Livezilor, o persoană care contribuie la bugetul local, nu a proliferat injurii la adresa nimănui dar  a dorit să semnaleze o deficienţă a administraţiei locale. Este interzis cumva? Face parte din metodele actualei conduceri a Primăriei Carei de înăbuşire din faşă a spiritului civic al contribuabililor careieni?

Abia după ce a fost ştearsă semnalarea dumneaei, aceasta a contactat  Buletin de Carei.

Vă oferim dragi cititori şi alte imagini din urbea noastră, după 7 ani de administraţie Kovacs. Străzile nu sunt de la periferia oraşului, ci din zona a doua şi a treia de impozitare.

Trăim într-o  ţară liberă şi nu avem de ce să ne temem în a ne exprima  necazurile sau bucuriile sau derapajele de la legalitate ale celor ce încasează salarii din banul public.

Iată cum se trăieşte în Carei, pe strada Ştefan cel Mare, o stradă paralelă cu strada Viilor ce duce la ştrand.

La 50 m înainte de ştrand, priveliştea e demnă de un municipiu european.

redacţia

PS

Comentariul la care am făcut referire ,  a fost  şters abia după apariţia articolului Primăria Carei şterge sesizările din partea careienilor, deoarece imaginea a fost captată cu câteva zile   înainte de scrierea materialului.

comentarii

de dorel la 1 octombrie 2015 - 21:36

acestea sunt realizarile primarilor cocotati la etaj de frica careienilor!
ce ar fi sa ii punem cu biroul in mijlocul orasului ca sa vedem ce si cum fac toata ziuasi macar sa stim pentru ce ii platim!

de yvan la 2 octombrie 2015 - 06:37

Frumos.Poate aceste poze au vazut Syrieni si fug plangand de la noi.Tot inainte!

de john la 2 octombrie 2015 - 12:51

Pozele is facute de consilieru Rusu? inainte sau dupa ce a lovit 8 masini?

de lajos la 2 octombrie 2015 - 13:01

….sunt facute de osanu adi dupa accidentul facut de beka cu fordul primariei,cel cu care si soferu meu a facut trafic de tighi in hungaria unde facea naveta zilnic pe banii primariei

de lajos la 2 octombrie 2015 - 13:02

beka e administratorul din primarie cu 106 milioane salar

de lajcsi la 2 octombrie 2015 - 17:02

Bangladesh.

de Horia Mărieș la 3 octombrie 2015 - 04:12

Nu pot bănui nici BdeC nici F.U. de ințelegeri editoriale amiabile, de sincronizari benevole privind tratarea simultană a unei anumite teme.

Totuși, coincidență sau nu, aproape concomintent cu postarea articolului de mai sus, mai precis în ziua de 30 septembrie a.c. a apărut și in F.U. un articol nesemnat, intitulat „În noroi până-n gât” pe străzile Careiului („Nyakig sárban” Nagykároly utcáin), care prezintă problema absolut la fel.

M-au interesat părerea, tromboanele, „opiniile de carei” ale primașului, legate de acest subiect, deși individul nu suflă nici măcar un singur cuvânțel despre soarta celor 3,3 milioane de lei împrumutați de Primăria din Carei de la o bancă, pentru repararea și asfaltarea străzilor, bani declarați „dispăruți” (cel puțin deocamdată) fără urmă.

De fapt primașul n-a spus (ca de obicei) mare lucru: A cerut din nou (H.M.: pentru a câta oară?) răbdare și înțelegere din partea careinilor, a menționat faptul că Apaserv SM încă mai lucrează, prin antreprenori și firme pretine, la rețelele/conductele de apă și canalizare din Carei (H.M.: adică scurmă, sapă dar nu acoperă gropile și șanțurile, dar aceasta activitate trebuie oricum să se incheie musai la sfârșitul anului, altfel CE penalizează), a mai zis „că se lucrează” pentru a se face rost, prin imprumuturi bancare (H.M.: pe care o să le obțină exact la paștele cailor având în vedere gradul mare de îndatorare și bonitatea dezastruoasă pe care o are la bănci Primaria din Carei) de câteva milioane de euro și că Primăria Carei va asfalta și reabilita toate străzile și trotuarele din Carei în următorii 3-4 ani (sic!).

Aceleași tromboane, minciuni, fraze sforăitoare și promisiuni deșarte, fără nici un fel de acoperire, că doar nu-l doare gura, cu care primașul îi ametește pe careieni de câțiva ani de zile și cu care i-a amețit până și in campania electorală din 2012.
Aviz amatorilor.

de Horia Mărieș la 14 octombrie 2015 - 07:54

„Politica” asta editoriaă a primașului îndatorat și a finului pupincurist este cunoscută de pe vremea securitații ceaușiste.

Finul-sas lansează o fumigenă, o piatră in baltă, aia face valuri care sunt văzute și eventual reținute in memoria formată sin maximum doi neuroni a prostănacilpr creduli.
Chiar dacă infectul pestilențial scrie despre lucruri toatl neadevărate, nedocumentate sau inventate, niscaiva valuri tot face individul insipid in baltă. Pe asta și contează, atât sclavul pupincuris de fin cât și nașul penal de primaș.

Apoi, mulți dintre cei săraci cu duhul și a cărora va fi Împărătia Cerurilor, chiar și după ce valurile cele anemice de pe baltă au dispărut de tot, se apucă să arate amicilor cât este dl de cult, de informat, de citi și discută pe la ocskasor, sau după ce si-au cumparat de la piață o legătură de usturoi subiecte de genul: „Păi am citit eu în ziar, la gazetă, așa se scria acolo despre nenorocitul ăla, ăsta trebuie să fie adevărul și nu altul, fiindcă gazeta-i gazetă, etc. (chiar dacă de exemplu, gazeta este o hârtie igienică săptămânală tiparită la Kolozsvar sau o mizerie pesedisto-govoristă sătmăreană).

Asta este viața, trebuie acceptată așa cum este ea și musai trebuie mers mai departe, dar, dacă se poate, numai după ce ai călcat bine sub călcâi capul șarpelui cel veninos, ce are numai clopoței și păsărici în scăfãrlie și ochelari pe nas.

Lasati un comentariu