Noaptea minţii.Viceprimarul Keizer solicită aprobarea doamnei Ciută pentru împărţirea crengilor uscate

• publicat la: 15 octombrie 2015
Noaptea minţii.Viceprimarul Keizer solicită aprobarea doamnei Ciută pentru împărţirea crengilor uscate

Parafrazând un clasic în viaţă,  ,,trăim în Carei şi asta ne ocupă tot timpul!”

Incurajat probabil de modul în care în calitate de administrator al  Buletin de Carei  am moderat problema vânzătorilor de marfă second hand , trimişi de primărie în vara lui 2014 să vândă direct  pe  trotuarele arterei de circulatie de lângă piaţă, (aici) domnul viceprimar Keizer, depăşit de situaţie,  a apelat din nou la serviciile mele de consultanţă .

Atunci, în septembrie 2014, în prag de vreme rea, comercianţii disperaţi au apelat la conducerea primăriei. În urma întâlnirii din data de 16 septembrie 2015  de  la primărie,   li s-a spus ca să meargă la doamna Ciută  ca să le rezolve problema. aici

In urma colaborării cu  Buletin de Carei, aceştia au obţinut  locuri de vânzare în incinta pieţei pentru mărfurile lor.

Ne aflăm acum, în luna octombrie, ziua 15,  în aceiaşi situaţie, de această dată în discutie fiind  crengile uscate care se acordau persoanelor defavorizate ca ajutor pentru încălzirea pe timp  rece.

Acelaşi viceprimar Keizer, afirmă că nu mai poate oferi acest ajutor în crengi uscate  deoarece  nu este de acord  doamna Ciută , trimiţând oamenii să ia  aprobare de la Daniela Ciută.

Incurajati de cele afirmate de viceprimar, oamenii au sosit la redacţia Buletin de Carei pentru a primi …acordul pentru obtinerea crengilor uscate, cu care să meargă la serele oraşului pentru a fi serviţi.

Apreciez domnule viceprimar Keizer  încrederea pe care mi-o acordaţi în gestionarea problemelor persoanelor defavorizate  ce vă solicită ajutorul  dar vă rog să  nu uitaţi că nu sunt nici angajata primăriei Carei şi nici  consilier  retribuit la cabinetul primarilor.

Vă rog să  nu mai  purtaţi pe drumuri oamenii necăjiţi  când cu un simplu telefon aţi putea rezolva problema. Deşi sunt o persoană deosebit de ocupată, având în vedere activităţile mele pe multiple planuri, pentru careienii aflaţi în necaz îmi fac mereu timp liber şi ajut cum pot.

Având în vedere că dispuneti şi de serviciile unei  secretare , puteţi apela la aceasta pentru a forma numărul meu  şi a solicita consultanţă.

Lăsând gluma la o parte, situaţia întâmpinata în cursul zilei de 15 octombrie 2015, scoate la iveală modul în care  conducerea Primăriei Carei înţelege să se achite de atribuţiile pentru care primeşte un salariu.

Doamna Goman Ileana, un contribuabil careian care locuieşte cu chirie într-o locuinţă din fondul locativ al oraşului, este una din persoanele care a venit, de buna credinţă , încrezătoare în cuvintele viceprimarului, să solicite  o aprobare de la Daniela Ciută pentru obţinere de crengi uscate. Doamna Ileana  domiciliază împreună cu alte 9 persoane într-o locuinţă de pe strada Petoffi Sandor.

Din cauza situaţiei financiare precare, în fiecare an a primit de la Primăria Carei, ca ajutor pentru încălzire pentru perioada rece,  crengi uscate obţinute în urma tăierilor de material lemnos din oraş.

Apelând şi în acest an la Primăria Carei a avut surpriza de a afla de la domnul viceprimar Keizer că nu mai poate beneficia de acest ajutor fără aprobarea….doamnei Daniela Ciută!

,,Am venit la dvs. pentru că viceprimarul Keizer nu mai dă crengile fără aprobarea dvs., că a zis că le e frică de dvs. Eu nu mă mai duc să iau cu căruciorul cum au spus, să iau aşa, fără aprobare, mai bine am venit la dvs. să cer aprobare dacă a spus vicele că depinde de dvs. Eu sunt femeie săracă, dar nu iau fără să primesc aprobare…!”

Şi cum Verba volant, scripta manent, am acordat  şi în scris acordul meu pentru distribuirea de crengi uscate persoanelor defavorizate, fără deosebire de naţionalitate şi culoare politică.

În atari condiţii, nu înţeleg de ce nu a venit nimeni după aprobare pentru distribuirea scândurilor obţinute la gaterul din Urziceni.

În primăria unde dispar peste noapte 3,3 milioane lei , unde maşina Primăriei este folosită de şofer pentru naveta în Ungaria şi implicată în trafic de ţigări, unde angajările se fac pe cumetrii şi criterii politice, ne putem aştepta la orice.

Dragi careieni,  rămâne la latitudinea voastră, a cititorilor, să trageţi concluziile de rigoare.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 16 octombrie 2015 - 07:35

Muierea finului-sas (ăla, cu bolnăvicioasa lui teorie despre punerea corectă a virgulei, pupincuristul de azi al primașului, plătit bine de acesta din banii contribuabilior careieni dar și protejatul – pe vremuri – al vicelui) se prezintă la doctor.

– Domnule doctor, omul meu are un foarte mare complex de inferioritate, apropiat de paranoia.
Cum să procedez ca sa fiu sigură că nu şi-l pierde?

Lasati un comentariu