Scrisoare de mulţumire primarului Kovacs

• publicat la: 21 octombrie 2015
Scrisoare de mulţumire primarului Kovacs

Domnule primar Kovacs Eugen sau Jeno,

 

Vă mulţumesc că prin provocările lansate de fiul dvs.spiritual, jurnalist cu care aţi încheiat un Contract de prestări Servicii în valoare de 1300 lei în data de 21 mai 2015 sub nr.6777, reziliat apoi la data de 11 septembrie prin Actul Adiţional 1, îmi daţi posibilitatra să îmi fac cunoscută atât activitatea  prestată în timpul meu liber şi pe cheltuiala mea cât şi a firmei de producţie pe care am înfiinţat-o ca inginer mecanic în asociaţie cu soţul meu, încă din anul 1991.

Ar fi fost mai simplu şi pentru dvs şi poate mai elegant să promovaţi pe pagina oficială a Primăriei Carei imaginea uneia dintre cele mai longevive  firme careiene de producţie de după evenimentele din decembrie 1989 şi mă refer la SC ABRA-COM SRL CAREI, la fel cum procedaţi cu Casa de nunţi Victoria sau cu ştrandul termal, cel care a folosit de peste 10 ani apa termală fără a plăti pentru ea deşi a fost marea  sursă  aducătoare de profit.

Nu mă plâng, sunt obişnuită să mă descurc mereu  pe cont propriu, fără a încheia contracte cu Primăria sau cu statul şi fără a tot schimba firmele în încercarea de a li se pierde urma.

În lipsa oricărui contract cu Primăria Carei, recunosc că nu am posibilitatea să fac angajări la firma SC Diverti Media SRL, unde sunt unicul administrator şi unde prestez în mod voluntar activităţi de mediatizare a problemelor cu care se confruntă careienii contribuabili ce nu fac parte din grupul de interese din jurul dvs. precum şi a modalităţilor defectuoase de gestionare a banului public.

Colaboratorii mei sunt voluntari din toate mediile sociale, unii anonimi datorită statutului de bugetar dar toţi animaţi de dorinţa de a reinstaura normalul în Primăria Carei, momentan  o societate de familie cu angajări în consecinţă.

Nu am nimic de ascuns şi mă bucur că scoateţi în evidenţă tocmai faptul că se poate face presă şi fără contracte de sute de milioane lunar  acordate cu nonşalanţă de dvs din bugetul local,  cum este cazul societăţii unde finul dvs este angajat.

Sunt mândră de tot ce am realizat până în prezent, susţinută necondiţionat de familia mea  cu care mă mândresc de  asemenea. Ne descurcăm onorabil fără  a apela la nici un fond public şi nu vă daţi seama ce satisfacţie reprezintă acest aspect. Merită să încercaţi şi dvs.!

Nimic nu se compară cu zâmbetul apărut pe feţele  careienilor contribuabili după ce le rezolvi problemele  cu care s-au confruntat  timp îndelungat şi nimeni nu i-a băgat în seamă.

Nu înţeleg de ce aţi renunţat de ani de zile la programul de audienţe de la Primărie când la noi sună într-una telefoanele  şi primim mail-uri în care ni se semnalează probleme din tot spectrul social!
Avem concetăţeni minunaţi, oameni de ispravă dar care se confruntă cu grave lipsuri  la care se adaugă  lipsa dvs de susţinere ca primar.

Careienii de pe strada Muncitorilor şi strada  Mioriţei şi strada Livezilor  sau….alte numeroase străzi şi blocul de locuinţe sociale din spatele clădirii noi a primăriei pe care o frecventaţi zilnic, se plâng că nu le acordaţi atenţie decât în campanie electorală când umblaţi după voturi.

Căile de accces de pe aceste străzi unde locuiesc CONTRIBUABILI  oneşti, proprietari de case,  sunt impracticabile pe vreme ploioasă dar probabil nu cunoşteţi noţiunea de contribuabil de când nu mai sunteţi în această situaţie.

Buletin de Carei, fără angajaţi plătiţi datorită contractelor încheiate cu primăria sau alte instituţii de stat, a reusit  să  fie mereu în preajma careienilor, să le ofere mâna de ajutoar atunci când AU Nevoie nu când noi considerăm că avem timpul liber necesar.

După ce 2 săptămâni au stat careienii de pe strada Kogălniceanu cu o ţeavă spartă de apă ce producea inundaţii în curţile lor, fără ca cineva să intervină sau să ia cunoştinţă de problema lor,  materialul apărut în Buletin de Carei  a dus la remedierea defecţiunii în chiar ziua următoare.

Ne mândrim cu faptul că după 7 luni de la darea în folosinţă  a clădirii Primăriei am adus în sala de şedinţe a Consiliului Municipal  Carei a însemnelor statului român, cel care vă asigură un salariu din care să puteţi plăti datoriile la bugetul de stat pe care le aveţi din 2008.

Am reuşit prin semnalările noastre să vă redăm demnitatea de primar  al oraşului care poartă eşarfa tricoloră la manifestările oficiale la care luaţi parte, eşarfă pe care aţi uitat-o la Ziua Naţională din 2014, la inaugurarea Casei de Cultură Carei în 2014 doar în prezenţa oficialilor de etnie maghiară.

Am reuşit ca prin semnalările noastre să atragem atenţia autorităţilor asupra  stării degradante a mormintelor eroilor români căzuţi în cel de-al doilea război mondial şi astfel, pentru prima dată în ultimii 25 de ani, Ziua Armatei a readus în cimitir respectul binemeritat acordat eroilor.

Nu pot să nu pomenesc de faptul că datorită semnalărilor Buletin de Carei aţi reuşit să faceţi deplasarea la Oradea, la Agenţia de exploatare a resurselor naturale pentru a intra în legalitate în ce priveşte exploatarea resursei naturale a solului românesc care este apa geotermală, materie primă aducătoare de profit pentru firma la care aţi concesionat ştrandul municipal pentru suma de 1000 de euro anual, adică o mie de euro.

Demersul s-a concretizat prin introducerea pe ordinea de zi a şedintei CL din 3 decembrie 2014 a Proiectului   de hotărâre privind aprobarea:,,PROGRAMULUI DE EXPLOATARE PERIMETRUL CAREI – F 4714 – jud. Satu Mare, pentru ca la şedinţa extraordinară din data de 19 martie 2015, să solicitaţi împuternicirea de la consilierii majoritari UDMR al căror preşedinte sunteţi pentru negocierea şi semnarea licenţei de exploatare a resursei naturale apă  geotermală.

 

Vă mulţumesc că aţi recunoscut chiar dacă indirect, că semnalările Buletin  de Carei au fost reale şi deci aţi acţionat pentru intrarea în legalite. Până la urmă nu trebuie să fiţi prea supărat pe Buletin de Carei , deoarece a adus doar beneficii pentru managementul instituţiei guvernamentale Primăria Carei. Vom beneficia de intrări noi de sume la bugetul local!

Şi dacă tot suntem în zona ştrand termal, Buletin de Carei  a reuşit să deblocheze situaţia căii de acces la căsuţele de vacanţă, intrarea fiind blocată pentru o bună perioadă de timp în mod cu totul şi cu totul fraudulos. În acest an, accesul la căsuţe a fost posibil, fără a mai fi nevoie de alte intervenţii .

Vă mulţumesc şi pentru că aţi scos în evidenţă faptul că trebuie să mă descurc de multe ori singură în semnalarea problemelor cu care se confruntă careienii.

Mulţumesc pe această cale careienilor care mă susţin în demersurile  pentru asigurarea unui climat de normalitate în oraşul multietnic Carei. Cu ajutorul  careienilor cu spirit civic, am reuşit să astupăm groapa pericol public, căscată în plin centrul oraşului, în piaţa 1 Mai, după terminarea lucrărilor de asfaltare  din urma extinderii reţelei de canalizare prestate  în cadrul masterplanului Apaserv.

Tot cu ajutorul careienilor care ne-au semnalat constant situaţia  în care sunt nevoiţi să îşi ducă existenţa, am reuşit în cursul anului trecut să vă determinăm să trimiteţi utilaje  aferente pentru astuparea gropilor de pe strada Bălţilor, unde nu intra niciun taxi pe timp ploios.

Vă mulţumin pentru că aţi înţeles că recepţiile la lucrările executate din material lemnos  în regie proprie în cadrul Primăriei Carei trebuiesc înregistrate oficial, aşa cum procedaţi acum. La fel şi în cazul înregistrării materialului lemnos obţinut din tăierile de pe raza Careiului şi apoi  transportate la gaterul de la Urziceni, la firma care a solicitat scutire de la plata impozitelor restante.

Deşi demarate cu timiditate, lucrările de schimbare a geamurilor seculare  de la  şcoala Vasile Lucaciu au fost iniţiate, chiar dacă şcoala este ultima pe lista priorităţilor dvs  una dintre şcolile de tradiţie şi renume din oraş. Nefiind careian, probabil că nu aveţi de unde să cunoaşteţi acest aspect , mai ales  că aţi refuzat tipărirea Tezaurului Cultural şi Spiritual careian, un dicţionar biobibliografic unde apar personalităţile de renume ce au absolvit acest prestigios liceu.

Mulţumiri se cuvin şi pentru asiduitatea cu care refuzaţi să acceptaţi existenţa activităţilor culturale desfăşurate de ASTRA Carei, fapt ce a determinat careienii şi sătmărenii să vină să vadă despre ce anume este vorba de nu doriţi să onoraţi cu prezenţa astfel de manifestări ale unei părţi a comunităţii careiene al cărei primar sunteţi încă.

Dacă la simpozionul dedicat primului preşedinte al ASTRA, Andrei Şaguna, aţi refuzat să participaţi sau măcar să salutaţi prezenţa în Carei unui înalt ierarh cum  este ÎPS Mitropolitul Andrei Andreicuţ, ce venea la o manifestare culturală careiană după mai bine de o sută de ani, poate de Ziua Armatei,  duminică 25 octombrie 2015, veţi reconsidera această atitudine …puţin civilizată şi veţi acorda un salut de bun venit în municipiul Carei, atât înaltului ierarh cât şi altor înalţi  oaspeţi  ce vor fi prezenţi în oraşul nostru.

Sărbătorirea  Zilei Armatei la Carei, va da posibilitatea tuturor celor prezenţi să vadă încrâncenarea cu care  doriţi  ascunderea frumosului Monument al Ostaşului Român de orice privire , confirmând astfel cele semnalate de noi de-a lungul anilor.

Toţi cei prezenţi vor putea să constate veridicitatea celor semnalate de noi, faptul că nu vor putea urmări cu privirea frumoasele ceremonii desfăşurate pe platoul din faţa Monumentului  Ostaşului Român, datorită perdelei de arbori de 9 m înălţime.

Nici  nu mai aduc  în discuţie că prezenţa Academiei Române în Carei, după reactivarea Despărţământului ASTRA Carei a adus un plus de imagine acestui focar de cultură secular.

Vă mulţumesc că  urmăriţi toate activităţile mele, din toate domeniile, şi că vă străduiţi să le mediatizaţi prin intermediari ce-i drept dar efectul este acelaşi – ele devin cunoscute.

 

ing.Daniela Ciută,

un careian contribuabil

 

PS

La încheierea acestui material, am primit confirmarea că pensionara de 68 de ani care dormea sub cerul liber şi pe ploaie şi pe vânt,  a  primit o locuinţă socială în  apropierea blocului gheto din spatele primăriei Carei.

Vă mulţumesc pentru promptitudinea manifestată  la semnalările Buletin de Carei al cărui unic administrator sunt. Vedeţi ce uşor se pot rezolva problemele?

Trebuie doar să vrei!

 

comentarii

de PROAUTONOMIST la 21 octombrie 2015 - 18:56

bla bla bla…ca de obicei…plictisitoare esti…

de Andras la 21 octombrie 2015 - 19:27

a lovit in plin doamna Ciuta muiestule.
nimic nu puteti demonta din ce a scris si turbati in suc propriu ca nu aveti oameni ca Ciuta!
inafara de invidie nu aveti nimic cu ce va lauda. sunteti zero barat fara banii de la primaria Carei!

de Pavel la 21 octombrie 2015 - 21:30

@proautonomata

Postari scurte si fara continut! Esti platit per postare, fara sa conteze substanta?

de gyurika la 22 octombrie 2015 - 07:23

Ma bucur din inima ca s-a rezolvat soarta Batranei,dar sunt dezamagit ca o multime de
probleme poate tot atat de grave raman nerezolvate.TRIST.

de claudiu la 22 octombrie 2015 - 08:12

Buletin de Carei a mai rezolvat una din problemele primariei!

de M R la 22 octombrie 2015 - 10:18

Felicitări, distinsă Doamnă Ciută!

Apreciem la modul cel mai sincer, tot ceea ce faceți și vă susținem deplin (cel puțin moral) pentru tot ceea ce realizați pentru comunitatea careienilor! Buletin de Carei, era ceva necesar și era așteptat de mult!
Vă urmăresc cu mult interes postările, chiar dacă din străinătate, și mă bucur că mai există oameni cu verticalitate, demnitate, respect și compasiune pentru cei din jur. Felicitări pentru inițiativa ASTRA!!!
Așadar sincere mulțumiri pentru toate demersurile Dvs. și mult succes în continuare! Nu vă descurajați, oamnenii de bine sunt alături de Dvs. dacă nu în faptă, cel puțin în gând!

Cu aleasă stimă și prețuire,

Un careian, plecat la studii în străinătate…

PS: Chiar dacă nu mulți au curajul de a lua poziția aici, sau cel puțin să-și exprime gratitudinea pentru faptul că informați comunitatea despre cele ce se întâmplă în mica noasră urbe, să știți că nu puțini sunt aceia care accesează Buletin de Carei, însă din păcate, preferă să rămână în umbră, într-o tăcere parcă conspirativă cu slaba conducere a orașului…

de Dan Tanasa la 23 octombrie 2015 - 09:19

Felicitări pentru atitudine doamna Ciută! Niștă bărbați se luptă cu o femeie. Mari viteji! Grețos!

de Dumitru L. la 23 octombrie 2015 - 15:23

Primarilor le este frica sa spuna ceva pentru ca stiu ca tot ce este scris in scrisoare este adevarat!
Atacurile pestilentiale ale finului primarului Kovacs si protejat al viceprimarului sunt tot ce sunt ei in stare sa faca si le dovedeste valoarea.

de Horia Mărieș la 24 octombrie 2015 - 04:46

@Dan Tanasa la 23 October 2015 – 09:19

Ăștia trei jurnaliști de casă ai primașului Kovacs, cei care se luptă cu o femeie, credeți că pot fi numiți „niștă bărbăți”?
Mira-m-aș.

Mi-am adus aminte de o snoavă care ar putea fi considerată hazlie dacă n-ar fi fost adevărată.

In ziua de 9 februarie 2006 un careian, mare iubitor de cai, revoltat de cele scrise de ziaristul Szász Lóránd pe vremea aceea măzgălind sub alte „culori” despre Asociația Equus, l-a așteptat pe acesta în fața primăriei din Carei, i-a turnat foarte calm o găleată plină cu bălegar de cal de-a dreptul în cap și i-a spart atât ochelarii cât și telefonul mobil. Asta, mai ales fiindcă motto-ul iubitorilor de cai este: “Aki a lovakat szereti és tiszteli, minden bizonnyal jó ember. De akit a lovak szeretnek és tisztelnek, az biztosan az… (“Cel ce iubește și respectă caii este cu siguranță un om bun. Dar cel pe care-l iubesc și-l respectă caii este cu siguranță așa…”).

Tărășenia s-a soldat cu un proces penal și cu un proces civil iar urmare acestora, blândul iubitor de cai, care era slujbaş la Primăria Carei…. a rămas tot acolo unde lucrează şi în prezent bine-merci ca si consilier I la BPPDL, pozitia 26 pe statul de functii, iar sotia dansului, distinsa președinte al Asociației non-profit Equus din care fac parte, ca membri fondatori, atât primarul actual Kovacs Jeno cat si fostul primar Beko Tamas acum „city-manager, este tot consilier I la BRU, pozitia 38 din statul de funcții.

Avem de-a face cu doi primari (actualul și fostul) si cu doi functionari publici iubitori de cai.

Mă aştept să mi se întâmple și mie aşa ceva dacă o să mai am curajul să scriu sau să vorbesc despre Primăria Carei, despre Asociația Equus sau despre cei trei jurnaliști careieni pupincuriști și sclavi ai primașului. Îmi asum riscurile.
Sau și mai bine, data viitoare când o să mai vin pe la Carei o să vin echipat cu o cască solidă și cu o pelerină impermeabilă, ambele împrumutate de la un pompier. Ochelari nu port, iar telefonul mobil o să-l ascund în buzunar. În plus: “Gata tovarăși, acum avem dreptul de a scrie și de a vorbi, nu e ca pe vremea comunismului când toți ne arestau și se ușurau în capul nostru. Acum avem gură”. Citat din folclorul orăşenesc careian.

Mă întreb doar cu naivitatea care mă caracterizează si cu nostalgie chiar, oare ce sentimente o mai fi având azi vloghistul care-și scrie opiniile mizerabile online față de cel care i-a turnat găleata aia cu balegă de cap in cal, față de Asociația Equus care l-a avut ca membru fondator pe primașul-naș, etc. Aș fi curios să-i citesc opinia legată de acest subiect, chiar si sub formă de pamflet impânzit de greșeli gramaticale sau de typing mistakes. Nu mă străduiesc să-i documentez de loc aceste greșeli fiindcă individul chiar nu merită să-ți pierzi vremea cu el. Este de fapt o nulitate complexată de o femeie care i-a fost boss într-o vreme.

de Daniela Ciuta la 24 octombrie 2015 - 07:34

Mulţumesc pentru susţinere domnule Tanasa. Când am început să scriu mi-am asumat şi consecinţele. Nu mă simt dezavantajată pentru că sunt femeie. Contează ce ai de spus, cum spui şi cum dovedeşti ce afirmi.Stiu că nu la cele trei personaje amintite de dl.Mărieş faceţi referire ca fiind…nişte bărbaţi. Provocările la nivel înalt mă onorează. Am acceptat şi accept provocările. Am mers cu şezătoarea tradiţională la Festivalul de la Mangalia împotriva tuturor greutăţilor şi piedicilor puse. Lipsa de finanţare de la judeţ pentru o asemenea manifestare nu este un motiv de a renunţa. Doar nu este prima şi cred că nici ultima. Sunt obişnuită să organizez nu doar manifestări culturale ci să le şi susţin financiar alături de cei care nu sunt sensibili la..”atenţiile cu care sunt înconjuraţi” de bărbaţii care doresc să le împiedice. Cum să nu faci manifestări culturale când vezi atâţia participanţi fericiţi? Cum să nu scrii când vezi că reuşeşti să rezolvi problemele oamenilor de rând? Ce mai contează nişte bărbaţi ce se luptă să împiedice astfel de manifestări sau să ascundă articole? Avem doar lucruri mai importante de făcut decât să băgăm în seamă nişte bărbaţi al căror scop e doar „ascunderea” Buletin de Carei sau ignorarea activităţilor culturale ale ASTRA Carei.

de gasca la 21 septembrie 2016 - 22:04

gasca mea nu poate sa stea linistita nici o clipa pana nu scapa de hotul datornic din banii careienilor….
https://www.youtube.com/watch?v=KouVNOY505s

Lasati un comentariu