Siguranţă şi chivernisire la Carei

• publicat la: 29 octombrie 2015
Siguranţă şi chivernisire la Carei

Falsul grof  Kovacs, speriat  probabil  de spectrul foamei ce l-a bântuit în perioada 2007-2008 când  falimentase şi a patra  firmă de mobilier fapt ce a dus la pierderea tuturor proprietăţilor sale, aprobă cu largheţe  sume uriaşe pentru achiziţionarea de alimente şi medicamente din conturile primăriei Carei, de parcă ar fi buzunarele personale. Banii careienilor ajung astfel în câteva conturi ale unor persoane din grupul de apropiaţi din primărie.

Firava democraţie ce îşi iţea capul după anii 2000 prin primăria Carei a fost gâtuită fără milă de monopolul puterii instalat de primarul şi viceprimarul de la aceeaşi formaţiune UDMR, în dispreţ total faţă de oricare altă comunitate ce formează oraşul multietnic Carei.

Dictatura de familie a luat locul guvernării locale în interes public!

Nepriceperea în decizii a luat locul competenţei. De fapt, ce aşteptări putem avea de la un fost manager de firme falimentare, 4 la număr, cu reţinere pe salariu pentru neplata datoriilor la bugetul de stat şi de la un fost sportiv care în 7 ani de zile nu a fost capabil să asigure condiţii decente la singurul stadion care găzduieşte cea mai longevivă competiţie de atletism din ţară? Tocmai s-a încheiat cea de-a 45-a ediţie.

Cum e posibil ca fostul oraş al florilor, cum era numit Careiul, să ajungă la mâna unor lipsiţi de sentimente patriotice locale?

Cine îşi mai condamnă oraşul la decădere când dispune de toate pârghiile puterii locale, de susţinere în derularea deciziilor  adoptate, din partea  tuturor  instituţiilor judeţene si  nu numai ?

Câte oraşe mari nu şi-ar dori să aibă antrenori ca Ionică Mărneanu, Florin Turcu, Mircea Podobă  sau Florentina Timoc, care fac performanţă cu mâinile goale, fără să se plângă, dar plâng când sunt nevoiţi să se despartă de elevii talentaţi, cu potenţial real pentru performanţă, doar pentru că administraţia locală nu se implică deloc în susţinerea acelor ramuri sportive.

Cum de am ajuns în această situaţie?

Asistăm la o amplă decădere morală tocmai din partea celui care ar trebui să dea un alt semnal, care să fie un far pentru urbe. Şi nu mă refer numai la situaţia financiară ruşinoasă în care se complace din 2008 încoace. Scrutând lucid spectacolul jalnic oferit zilnic de fiul spiritual al primarului nostru, constat dimensiunea dezastrului în care se afundă cel care şi-a pierdut parcă uzul raţiunii. Ce intelectual mai apelează la gunoaie pestilenţiale pe care să le publice pentru  denigrarea adversarilor sau pentru deturnarea atenţiei de la declinul economic în care se scufundă  oraşul?

Aşteptările electoratului au fost mari. Se presupunea că alesul se va dedica interesului obştesc, pe când acum se observă că  acesta  s-a  ocupat de aranjamente şi acumulări de bunuri  la dispoziţia personală şi de grup, pe seama funcţiei publice. Care funcţie a fost folosită nu pentru rezolvarea  durabilă a  problemelor  locale , ci pentru  căpătuiala  şi aranjarea celor apropiaţi.

Cum ar arăta oare lista cu proprietăţile de după 2008 ale membrilor  familiei alesului?

Iese în evidenţă acum mai bine ca oricând, că unii jurnalişti sunt în solda celor care atentează la banul public în folos personal, dar caută, prin atacuri  orchestrate şi prin fabulaţii, să inducă în eroare publicul cititor. Pe sume importante alocate din diverse capitole. Opiniile careienilor ce au neşansa de a locui pe străzi  mocirloase sunt călcate în picioare şi batjocorite de cei ce au asfaltul până la uşă.

Scara de valori e inversată ca urmare a eforturilor suţinute de persiflare a celor ce depun eforturi în folosul comunităţii, dezinteresat, şi de aducere în primul rând a unui fals gospodar, cu cheltuieli însemnate şi nejustificate.

Fiecare contribuabil careian are capacitatea de a da răspunsuri la această situaţie ivită în peisajul şi aşa sufocat de probleme economice. Maxima „timpul le rezolvă pe toate” nu mai este un antidot la neajunsurile ce abundă dinspre casa oraşului.

Nu am pretenţia  că „am descoperit  America”  prin depistarea unor fapte de corupţie. Acestea au existat şi vor exista în orice timp şi societate, istoria ne-o confirmă doar. Dar împletirea acesteia cu discriminarea pe criterii etnice, cu împărţirea oraşului Carei în perimetre etnice pentru amplasare unor busturi ale comunitaţii româneşti,  cu interzicera unui  Mihai Eminescu şi Ionel Brătianu, cu presiunile asupra limitării activităţilor culturale ale ASTRA Carei, parcă e prea mult.

Folosirea funcţiei publice pentru a îndrepta beneficii materiale necuvenite către un grup de interese nu este adusă nicidecum pentru prima oară în atenţia  publicului cititor. Dar  alunecarea  administraţiei locale aflată sub controlul  grupurilor, pe o pantă abruptă, fără putinţă de întoarcere,  periclitează   viitorul comunităţii careiene.

Pentru a preveni noi explozii de orgoliu de grof arogant ce dirijează banul public pentru cosmetizarea imaginii sale iremediabil pătate,  se impun luări de poziţie. Şansa dezvoltării vine de la oamenii care concurează pentru funcţii publice pentru că au ceva de spus, pentru că au demonstrat ceva până acum, ceva ce este mult peste actuala administraţie.

 Daniela Ciută

comentarii

de careian la 30 octombrie 2015 - 16:29

cate lucrari ai primit ca sa merita sa stai la udmr?România este singura țară din Uniunea Europeană care a permis, în mod legal, constituirea unor formațiuni politice pe criterii etnice.
UDMR este cea care primește anual finanțare de la bugetul de stat. În perioada anilor 2000-2007, UDMR a fost finanțată din bugetul Secretariatului General al Guvernului României în baza Legii nr. 27/1996 a partidelor politice, Legii nr. 43/2003 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale și a OUG nr. 8/2007 pentru modificarea art. IV din OUG nr. 1/2007 desi nu este partid politic.
UDMR a încasat milioane de lei anual din bugetul Secretariatului General al Guvernului României prin intermediul Fundației Communitas .potrivit adresei nr. 15C/33/rp/19.03.2014, Fundația Communitas a încasat următoarele sume de bani din fonduri publice: 14.250.000 lei în anul 2008 și 2.110.000 lei în anul 2009.
Ar fi bine sa avem un oras asa cum are familia Ciuta casa lor si gradina lor facute fara fonduri publice si fara angajatii primariei si fara sa aiba restante la platile la buget!
Respect pentru consilierul Ciuta nuca tare pentru voi cei ce depindeti de banii orasului .
http://www.dantanasa.ro/exclusiv-udmr-o-afacere-de-milioane-de-euro-anual-din-fonduri-publice-documente/
Sumele încasate de UDMR în perioada anilor 2009-2014 sunt colosale, ajugând la aproape 21 de milioane de lei în 2010 și la peste 18,5 milioane de lei în 2014.
Orasul Carei a fost unul linistit pana a nu veni jeno primarul cu intentiile sale de discriminare a etniilor din Carei. Primarul Kovacs refuya sa puna busturi romanesti in parcurile orasului si aproba bustul regelui in intersectie iar pe Bratianu si Eminescu il interzice.
presedintele UDMR Carei si primar Kovacs are a se lauda cu retinere pe salar pentru datorii la bugetul de stat. Si noi vrem esalonarea platilor la buget ca si noi avem ce sa facem cu banii!
De ce a mutat serviciul de impozite la primarie daca era in regula cu mutatul la Centrul social? De ce ataca Buletin de Carei daca ziarul nu cere fonduri publice? De ce jigniti careienii care nu sunt cu pile si nu au strazile asfaltate ?
Daca nu sunt buni liberalii de ce le furati proiectele din consiliu si faceti sens giratoriu dupa ce ati votat impotriva propunerii lor pentru sens giratoriu?
De ce ati facut in oras limitatoare de viteza abia dupa ce consiliertul Marius Rusu a propus dar atunci ati votat impotriva?
De ce aruncati cu banii orasului in conturile firmelor apropiatilor udmr si de ce angajati ca si director economic o femeie fara calificare necesara care a picat examenul cu 2,5 dar este sotie de consilier judetrean udmr??

de avram iancu la 31 octombrie 2015 - 11:04

cati bani a adus familia kovacs la carei? cati bani pierde orasul pentru ca nu plateste miliardele datorie primarul kovacs? de ce nu se esaloneaza si pentru careieni darile pe care trebuie sa le plateasca?
de ce careienii trebuie sa plateasca darile si primarul kovacs numai in rate?
de ce nu trateaza la fel romanii si maghiarii primarul kovacs si de ce tot vorbeste urat despre liberali daca nu conteaza ei si nu au valoare?
primarulkovacs a falimentat firmele lui personale toate4 dar presedintele PNL Carei Ilie Ciuta are aceiasi firma din 1991!
de ce a mutat primarul kovacs serviciul de taxe si impozite inapoi la primarie daca Buletin de Carei nu a avut dreptate?

de norbert la 31 octombrie 2015 - 19:53

asa se dezvolta ca noi in noroi inotam pana ajungem la usa de la casa si asa se dezvolta ca buda de la stadion de de acum 40 de ani nereparata si asa se dezvolta ca la biblioteca umbla soareci si sobolanii si asa se dezvolta si se cheltuie banii ca locurile de joaca sunt ca in afganistan dupa razboi si asa se dezvolta ca numai pe fata primariei a fost tencuit si la spate arata in rosu dar banii au dat la constructor.
poate ca tu stai cu primarul pe strada si ai asfalt si curent si apa dar nu toti cetatenii au acest norocul!
si care nu are casa lui tot cetatean este in carei si de ce trebuie ca sa plateasca chirie la oras si sa stea in baie cu sobolanii si sa nu poate folosi apa de la robinete ca miroase a rahatul! pe noi si vecinii cum traiesc intereseaza ca si ei platesc darile si avem copii care umbla la scoala lucaciu si acolo geamurile cu cuiul se inchid asa de veche sunt! frumoasa dezvoltare spui ca este si noroaiele curg in oras!

de realitateA la 8 noiembrie 2015 - 09:19

o rusine ce se intampla acum in oras dupa ce primarul a nagajat jurnalisti de scandal ca sa acopere faptul ca stadionulare veceuri de acum 30 de ani ca strazile din zona a 2 sunt ca pe vremea grofilor ca cine intra in oras pe la gara crede ca a ajuns in afganistanul de dupa bombardamente ca statuile romanesti sunt in stare deplorabila pentru ca primaria le intretine numai pe cele maGHIARE.
romanii sunt haituiti si impiedicati sa se manifeste in spiritul obiceiurilor si traditiilor loor iar consilkierii jurnalisti scriu numai despre activitatile maghiare si arunca cu noroi in cei ce fac activitati culturale romanesti ce nu convin primarului cu retinere pe slarul de primar!
de ce ati interzis bustul lui /eminescu in parcurile orasului???de ce ati pus bustul regelui fara autorizatii legale in sensul giratoriu si de ce nu este rpimit in parcurile orasului???
de ce nu apare pe harta orasului si Monumentul ostasului roman ca si obiectiv turistic si istoric la fel ca si cele maghiare???

de maria la 18 noiembrie 2015 - 13:33

Fam . Ciută trebuie să inţeleagă că acest comportament nu face cinste locuitorilor de naţionalitate romană din Carei. Noi romanii şi maghiarii am copilărit aici , am invăţat impreună şi acuma lucram impreună. Nu este apreciată nici o parte care scuipă venin. Sunt apreciaţi oamenii care respectă , care muncesc cu devotament , oamenii disciplinaţi , oamenii cu coloană vertebrară indiferent de naţionalitate.

de klari la 18 noiembrie 2015 - 20:15

familia Ciuta este cea care incearca sa readuca linistea in oras de dinainte de instalarea dictaturii Kovacs. Eu am copilarit cu doamna Ciuta si stiu bunele sale intentii dar deranjeaza dezvaluirile sale despre mafia din primarie care invrajbeste comunitatrea maghiara cu cea romana ca sa abata atentia de la furtisagurile si afacerile lor.

de vanda la 7 decembrie 2015 - 09:30

respect pentru domnul consilier ciuta!
familia kovacs a venit in oras numiti de pcr si a distrus orasul florilor cu scoaterea tufelor de trandafiri si cu taierea copacilor din parc!!proiecte europene numai pentru biserica primarului sau pentru ca sa scoate bani ca vedem ce pavaje sunt puse pe jos si stim ce a fost facturat!
rusine pentru ca vrea sa distruge romanii din oras si nu lasa bustul lui eminescu sa fie pus in parc!cate miuliarde merg de la primarie la farmaciile si florariile si firmele de mancare ale consilierilor udmr si cate miliarde la firmele din livada si marghita????

de JOSEFINI la 29 decembrie 2015 - 13:28

Consilierii jurnalisti fac nominalizari pentru oamenii anului 2015,multe au pus pe masa careienilor cei nominalizati ,au merite deosebite,astea da peronalitati cu merite deosebite!!Sa mori de ras nu alta !Bravo !!

de careienii la 29 decembrie 2015 - 14:24

cei nominalizati sunt partenerii de afaceri ai lor inafara de consilierul ciuta care le da in gura cu actele din primarie!
ilie ciuta nu are nevoie de banii lor si nici de chiolhanurile lor unde isi arata barbatia in fata tinerelor dansatoare….dupa scandalul cu fetele slovene de la careiimari au mutat locatia in judetul brasov…unde merg in delegatii…toata alianta udemeristopesedistoaldista nu are un om ca ilie ciuta cu care sa iasa in fata…mare suparare ca nu le iese linsajul si nici personaj ca ciuta nu au\!

de JOSEFINI la 29 decembrie 2015 - 17:34

Adevarat,asa este!Ciuta nu se compromite ca ei.E un om care stie sa asculte oamenii,are rabdare,nu promite daca nu poate sa faca ceva.E un om integru O sa fie un primar bun. Doamne ajuta !!!!

de mircsea la 29 decembrie 2015 - 22:52

ruşine la care au dat locuinţele sociale la profesori de la maniu şi la copii angajaţilor din primărie şi la angajaţi din primărie şi la pilele lor!!!!!!
DNA Bucureşti se aude de furatul locuinţelor de la cei nevoiaşi şi împărţirea lor pe interes????

Lasati un comentariu