Tupeu, ipocrizie, oportunism. Preşedintele Iohannis invitat la Carei de denigratorul liberalilor

• publicat la: 21 octombrie 2015
Tupeu, ipocrizie, oportunism. Preşedintele Iohannis invitat la Carei de denigratorul liberalilor

In fiecare an, în data de 25 octombrie , în România se sărbătoreşte  Ziua Armatei. Pentru acest an, se anunţă  manifestări deosebit de ample  pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din oraşul nostru.  În faţa acestui impunător ansamblu monumental, operă a sculptorului Gheza Vida,  vin  preşedinţi şi şefi de guverne sau miniştri   în semn de respect faţă de jertfa supremă a ostaşilor români pentru apărarea gliei strămoşeşti.

Potrivit portalsm.ro, Președinția a anuntat  că Iohannis a acceptat invitația de a participa la manifestări, invitație făcută de Instituția Prefectului Satu Mare, Consiliul Județean și primăriile din Satu Mare și Carei.

Invitaţia lansată de primăria Carei, reprezentată de primarul Kovacs, către preşedintele ales Klaus Iohannis este  o nouă mostră de ipocrizie  şi oportunism de care dă dovadă edilul careian, preşedinte al UDMR Carei. De câtă lipsă  de decenţă  poţi suferi ca să lansezi o invitaţie către  preşedintele ţării la care ai datorii la bugetul de stat ca persoană fizică?

Doar un an de zile a trecut de când primarul afirma, în ultima zi de campanie,  14 noiembrie 2014, …că singura şansă a maghiarilor din întregul judeţ Satu Mare este PSD, cu un preşedinte al României în persoana lui Victor Ponta.  Afirmaţiile au fost consemnate în cotidianul judeţean unde finul său este director şi cu care a semnat un contract de publicitate cu valori substanţiale.

Afirmaţiile nu au fost gratuite. Astfel, mai aflam la acea dată că….municipiul Carei a primit recent o sumă de 2,2 milioane de lei din partea Guvernului României…Aş vrea să motivez decizia mea de a-l susţine pe Victor Ponta. Din nefericire, în toată campania electorală nu s-au discutat aceste atribuţii ale preşedintelui. S-a vorbit de economie, de pensii, dar nu despre ceea ce trebuie să facă preşedintele României şi consider că atât maghiarii cât şi românii nu vor vota în cunoştinţă de cauză, ci sentimental. … La ultima vizită a premierului Ponta şi a vicepremierului Dragnea din 25 octombrie am făcut o înţelegere, iar mâine semnăm contractul pe 2,2 milioane lei, bani pentru municipiul Carei.

Din anul 1990 UDMR se poate înţelege doar cu PSD în Carei. Cu liberalii nu am avut nicio şansă, niciodată. Pot să spun cu inima deschisă că aş vrea să câştige Ponta. Consider că pentru interesele noastre, ale maghiarilor din Carei şi din Satu Mare, ar fi bine să câştige Ponta”, a conchis Kovacs Eugen.

Deci trocul a fost parafat la data de 25 octombrie 2014.  Voturi contra fonduri. Cu miros de trafic de influenţă. La fel ca în cazul capelei mortuare de  la Ianculeşti, ce aparţine de UAT Carei…fac capelă numai dacă votaţi PSD...

Dezlănţuirile primarului Kovacs împotriva liberalilor careieni nu sunt de dată recentă. Consilierii liberali au cele mai multe mandate în Consiliul local după UDMR. Organizaţia PNL Carei e una din cele mai puternice din judeţ şi nu face compromisuri  cu primarul când vine vorba de banul public. Cu toată presa împotrivă, liberalii  îşi văd de drumul lor, militează pentru gestionarea corectă a banilor publici şi vin cu soluţii chiar dacă acestea nu sunt acceptate la nivel local de majoritarii UDMR.

Imun la contracte cu statul sau înţelegeri pe sub masă în folos personal, preşedintele liberal careian este atacat la baionetă în presa de casă a primarului.

E de notorietate  articolul din ultima zi de campanie prezindenţială a finului primarului Kovacs, care a luat exemplul naşului şi a îndemnat electoratul să voteze împotriva liberalilor.

Articolul e doar ultimul din ciclul celor îndreptate împotriva candidatului Klaus Iohannis, actualul preşedinte. AICI, AICI, AICI, AICI, AICI.

Rezultatul a fost mai mult decât  elocvent. În ziua alegerilor, electoratul careian a dat dovadă de maturitate, sătul de minciunile promovate cu nonşalanţă de personajele  amintite, cunoscute mai mult ca  şi consumatori de fonduri publice decât ca şi contribuabili. Ponta, 31 %, Iohannis, 69%.

Campania deşănţată bazată pe discriminare, a fost taxată fără drept de apel. Cu o prezenţă record la urne, careienii au taxat clar  campania arogantă, extrem de murdară şi  prin incendierea  relaţiilor interetnice din Carei pentru a masca toată pleiada de probleme economice în care s-a afundat cu mult succes în ultimii ani.

Duminică,16 noiembrie 2014, careienii au demonstrat  că pot forma o comunitate nedezbinată de criteriul etnic, că un candidat  poate întruni sufragiile a 69% din electoratul local. Adică s-a produs Dezrobirea maselor.

Domnule preşedinte Iohannis, dacă veţi lua parte la manifestările de la 25 Octombrie de la Carei, vă rugăm respectuos  să faceţi cunoscut şi primarului Kovacs că în perioada în care aţi fost primar al Sibiului, aţi susţinut  amplasarea de  busturi sau statui ale  personalităţilor tuturor naţionalităţilor ce formau comunitatea sibiană fără a face caz de locul de amplasare, adică nu aţi împărţit oraşul în perimetre etnice cum se întâmplă la Carei.

Cu ce ar   deranja  bustul lui Ferdinand dacă ar fi  amplasat în parcul din jurul castelului   unde s-a plimbat cu regina Maria în mai 1919?

De ce deranjează bustul lui Ionel Brătianu, o personalitate marcantă în istoria României, pentru a cărui amplasare consilierii UDMR au votat împotrivă?

De ce deranjează bustul poetului Mihai Eminescu, refuzat de asemenea de consilierii UDMR  de a fi amplasat în mun.Carei?

De ce un primar al unui oraş multietnic cum este mun.Carei  incită la discriminare?

redacţia

comentarii

de Ecaterina la 21 octombrie 2015 - 09:12

Faci bani acasă la tine! Cautam de urgenta colaboratori care vor sa se alature unui proiect nou. Oferim gratuit tot sprijinul necesar, pentru ca cerem maxima seriozitate. Avantajul este ca va explicam tot sistemul de lucru, pas cu pas. Acum acest proiect este testat. Va rugam sa cereti detalii numai la adresa noastra de email: katy.patilea@gmail.com

de narcis la 21 octombrie 2015 - 10:33

Respect domnule Ciuta pentru modul cum arati ca trebuie sa fie un consilier!
Stim ca doar liberalii au facut in Carei campanie pentru Iohannis. Careienii au si apreciat prin vot acest fapt!
Succes in continuare!

Lasati un comentariu